arkadaşlar öncelikle iyi günler.ben hyundai accent 1.5 gls (yumurta kasa) modelinin otomatiklerinden almak istiyorum .görüşleriniz nelerdir? otomatik vitesleri nasıl tutuluyormu ? kronik hastalıkları varmı ?
Kamil bey yazdığınız yazıyı okudunuz mu hiç? Az önce açtığınız konuda arkadaş ve ben uyardım. Allah aşkına 2 dakka kurallar neymiş bi okuyun da güzel bir şekilde anlaşıp gidelim. Konunuzu düzenledim. Konuyu açtığınız yere bakın ; Forum Hyundai Club Türkiye Genel-Sohbet Otomobilinizi Tanıtın hyundai accent otomatik Ne alaka?
merhaba aynı araçtan bende var. kronik sorunu göğüs çatlaması. daha öncede düz vitesini kullanmıştım. ben bugüne kadar gögüs çatlaması dışında hiçbir sorun yaşamadım. hiçbir zaman yolda bırakmadı. yakıtı ekonomiktir. su an ki aracım 99 gls otm. lpg'li. tekirdağ şartlarında şehir içi 30 krş, uzun yolda klima açıkken 21 krş yakıyor. ayrıca bi sıkıntısı (bana göre) tork konvertörlü otm. olduğundan rampalarda çok çabuk bayılıyor. hele klima açıksa çok daha belirgin oluyor. ama genel olarak sorunsuzdur. gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.
vites geçişlerinde sarsıntı yok. Genel olarak Hyundai otomatik şanzımanları sorunsuz olarak bilinir. Arabayı 98000 km de almıştım. şuan 113.000 de şanzımanla ilgili büyük bir sıkıntı yaşamadım. Kullanımı rahat, çok dik rampalar hariç geri kaçırma yapmaz.
çok teşekkür ederim bende öyle duydum accent otomatik 1.sınıf dediler ama insan binicisine sormadan tereddütte kalıyor 1.5i gls ile 1.5 gls arasındaki fark neler
Merhaba ben, yumurta kasa onu bilemedim ama 2000 otomatik accent kullandım. Km yüksekldikçe bazı problemler ile karşılaşmış idik. Mesela; Vites geçişlerinde tık tık ses gelmeye başlamış idi. O zamanlar Ankara'da vites aralık la ilgili bir yağ eksilme sebebiyle olduğunu belitmişlerdi.. 200 TL civarına hallolmuş idi. Onun dışında o aracımız 1.5 motor idi ve çok iyi gidiyordu... Yakıtı hiç hesaplamamıştık ama az yaktığını düşünmüştüm.. İşin açığı ben bir kaç farklı hyundai kullandım, belki sıfır sorun değil ama sorunları çözülebiliyor ve masrafı az çıkıyor...
Yumurta kasa Hyundai ler zaten başlı başına sorunsuzluk ilkesi ile üretilmiş araçlardır.otomatik şanzıman olanlarda herhangi bir kronik arızalar meydana gelmemekle birlikte,kullanıma dayalı sorunları basit ve az maliyetle çözmek mümkündür
çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız ayrıyetten ustalarada sordum dediğinizin aynısını dedi Allah razı olsun
bildiğim kadarıyla bir fark yok. Yumurta kasada tek tip 1.5 motor var ve o da enjeksiyonlu 12 valf. yumurta kasa 1.3 motorlar karbüratörlü.