Araç 2005 Model Olup 1.3 Sonradan Takılma Tüplü Araçtır..Sorun Hepsi Videoda Mevcut...Sadece Sabahları İlk Çalışmada Ortaya Çıkan Bu Ses Biraz Gaz Verip Bekledikten Sonra Sesi KEsiyor Bu Konuda Bilgisi Tecrübesi Olan Yardımcı Olursa Sevinirim... http://www.izlesene.com/video/arabalar-hyundai-accent-13-motor-sorunu/2064755 Düzenleyen : RuSeN
arkadaşım benim bir önceki2000 milenyumda benzer sesler gelmeye başlamıştı. araç soğuk dizel gibi çalışmaya başlamıştı.motor ustası sesin siliidir kapağının hemen altında bulunan iteceklerin içinde yağın dolaşamamasından ses yaptığını kaliteli motor yağı koyup biraz performanslı kullandığımda düzeleleceğini söyledi. 10w40 elf yağ tavsiye etti. gerçektende yağı değiştirip aracı biraz sıkıştırdım ve hiç inanasım gelmediği halde sesten kurtuldum.
gelen ses mekanik bir ses değil. Bağlantı kayış gerginliklerini ve kayışların durumunu kontrol ediniz ŞAhsi görüşüm araçta mekanik problem yok. Olsa idi gaz verip kesilince ses devam ederdi.
Kesinlikle lifter (subap iticileriyle) ilgili ses. İlk çalışmada yeterince yağlama olmadığından ses yapar ama ısınınca ve yağ gelince sesi keser. Bendede vardı 12 li set olarak değiştirdim tanesi 12 tl idi toplam 185 tlye malolmuştu.
Uzun süreli böyle kullanmanızı tavsiye etmem.Servis egzantirik miline zarar verebileceğini söylemişti.
Arkdaşlar Hepinize Çok Teşekkür Ederim Sürekli Her Kafadan Bir Ses Geliyordu. Başka Çaremiz Yokmuş En Kısa Zamanda Servise Götürmemimiz Gerekiyormuş
bencede gelen ses iticilerden gelmekte çünkü motor yüksek devir çaevirdiğinde iticilerdeki ses yağlamanın başlamasından sonra kesiliyor. bende eskiden 156 alfa vardı ondada her 75 bin 80 bin civarında varyatör arızası çıkartırdı aynen bu sesi verirdi.ısınıncada geçerdi. Düzenleyen : dved
HAngi numara yağ kullanıyorsunuz bilmiyorum. Ancak hemen mobil1 10w40 filtreli değişim tavsiye ederim. giderse 55 tl gider kazanılırsa 200 tl kazanılır