Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hyundai Accent Milenyum Lastik Sürtmesi

'Milenyum Kasa Accent Forum - Club LC' forumunda Tuncayakcy tarafından 25 Mart 2014 tarihinde açılan konu

1. Tuncayakcy

Tuncayakcy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Tuncay Akcay
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.3 (2000-2003) LC
    Arkadaşlar hyundai accent milenyum kasa aracımın 195/50/15 lastikleri ve slk 1010 8 inç ofsetli jantları arkaya 3 kişi oturunca kasislerde sürtme yapıyor.Çamurluk agızlarını katlatmama rağmen bu devam ediyor.Ne önerirsiniz arka amortisörlerden 10 mm civata takarak hafif kamber mi versem öle bişi mümkünmü...

Resimler...
    1.[​IMG]
    2.[​IMG]
    3.[​IMG]

2. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Benim önceki aracımada 195/50/15 jant çakmıştım benimde başıma gelmişti... arkaya takoz attırarak azcık kaldırabilirsiniz, ama dikkat edin leylek gibi kalmasın ( piyasa şahinleri gibi) Ben kampana ve jant göbeğinden milimetrik hesaplama yaparak kestirerek lastikleri içeri aldırmıştım, sorunum düzelmişti.

3. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ama birde şu var, İzmirde bir arkadaşımın milenyumunun arkasını yükselttirdik, önünüde 1 cm yükselttik, böylece arkası yüksek önü düşük oldu, önden müthiş bir kaslı hava etkisi yaratmıştı... :) Keretaya ne yapsan yakışır...

4. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Imkan varsa işin en kolay kısmı jantlari degistirmek olacaktır.

5. Tuncayakcy

Tuncayakcy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Tuncay Akcay
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    resimlerde gördüğünüz gibi 2 cm dışarda lastikler napabilirim usta arka kampanalardan 3 mm aldırsam sorun düzelirmi arkaya takos attrmak istemiyorum yükselsin istemiyorum arac hoş durmaz ve virajlarda arka atar kampanadan aldırsam janttn aldrma sansm yok bozarm ve 10 mm amortisör vidası takıp hafif kamberli olsa çözülürmü sorun...

6. Tuncayakcy

Tuncayakcy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Tuncay Akcay
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    dostum kampanadan kac mm aldırdın sorun yaratırmı aldrsam ve kampana sökümü kolaymı hyundainn aldırdıgımda jant göbeği otururmu sence kesin çözüm olurmu...

7. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Kampanadan kaç mm aldırdığımı inan hatırlamıyorum, söken arkadaş ölçümler yaptı sürten yerlere, ve lastiğin dışarda kalan kısmına göre, kendi ölçtü aldı kampanalardan, daha sonra eğer yetmezse dedi , jant göbeğinde de bir miktar pay olurmuş... onuda alırız dedi... Benim sorunum kampanalardan çözüldü, ama yinede ben jant gbeğindende aldırdım.. böylece hiç sorun yaşamadım... lastiği sökünce kampana sökümü kolay... onda bi sıkıntı yok, pahalı bir işlemde değil 50-100e hallederler... oturma konusunda hiç sıkıntı olmaz.. merak etme...

8. Tuncayakcy

Tuncayakcy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Tuncay Akcay
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    sağolasın ilk işim kampanadan aldırmak olucak bunu denicem bakalım...Jant göbeğinden neyle kesiyolar jantlar daha sıfır zarar verirmi...

9. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    hacım jant göbeğinide tornacılar kesiyor, burada hyundai özel servisleri bile bu konuda yardımcı oluyor, tanıd tornacılara kesitiriyorlar ölçüp. Jantın içinde bi kısım var tam bijonların saplandığı yer hacımz. O kısmı kestikleri için, janta herhangi bir zarar yada görüntüsüne bir zararı yok...

10. Murat55

Murat55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    358
    Ad Soyad:
    Murat Yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Rotcuya gidip arkalara kamber verin hem harika bi gruntu olur hem viraya daha iyi girmenizi saglar hemde sorununuz cozulur

11. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Şimdi yanlız camber ile yere basam lastik hacmi değişeceği için, mesela 195 lik lastiğin büyük bir bölümü yere basamayacağı için, arka taraf kendini çabuk salar ve çok yan verirsiniz, hatta siz istemeden bile yan verebilir araç, trafikde bilmiyorum size sıkıntı olurmu ? Birde lastik iç ömrü azalır bilginize. Bunun yanında yere basacağı cm farkı azalacağı için fren mesafeniz cover vereceğiniz eğim derecesine oranla düşer...

12. Tuncayakcy

Tuncayakcy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Tuncay Akcay
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    dostum rotcuda kamber derken nasıl yani kit kullanmadanmı kamber yaptıralm zaten cok kamber verdirmem negatif olan 2 mm lik bi açı verdirmyi düşünüyorum..

13. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Tuncay kardeş, Murat beyin dediği gibi kitsiz, Diskleri yada kampanaları tutan civataların altına Pul konularak yapılıyor. Ama sorunlar meydana geliyor zamanla...
    Zira belki ayda belki 2-3 ayda bir porya bilya takımı dağıtır, puldan sonra civatalara binen yük 4 tanesinede aynı şekilde binmeyip değişeceği için, muhtemelen bir süre sonra civatalardan biri veya ikisi kırıladabiliyor.. Yani çok sağlıklı olacağını düşünmüyorum ama istersen bir dene vereceğin mm az senin 2 mm...

14. burakgvm

burakgvm Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    . Takoz falan atayım deme takoz attığın zaman arabanın arkasi kalkar sürtme sorununu ortadan kaldırırsn fakat yeni bir sorun karşına çıkar . 3 kişi bindiği zaman helezonlar rahat çalışamaz bunun için pat pat vurma yapar. Hyundai Accent Milenyum araçlara önerdiğimiz ebat 175x55 imkanın varsa hiç uğraşma lastiklerini değiştir. Bi araca sonradan yapılan hersey zarar verir bunu da unutmamak lazım. Hiç birimiz otomotiv mühendislerinden iyi bilemeyiz.

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

15. Tuncayakcy

Tuncayakcy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Tuncay Akcay
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Yokmu bu konuda bilgisi olan yada kamber yaptıran aracına arkadaşlar tıkandım kaldım ya:(

16. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Kardeş dediklerimiz sonuç vermedimi... ? Biz hallettin sandıydık... Son durum nedir ? Yani kesin hallolması lazım dı da ?

17. Tuncayakcy

Tuncayakcy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Tuncay Akcay
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    usta herkez bişi diyor kimi kamber verme kimi kampanalardan aldırma kafam allak bullak aracı satcak duruma geldm o derece yani jantlrıda vermek istemiorm daha sıfır ama formda alcak varsa vercem artık yada şu kamber işini detaylı bilen biri lazım halletsem hemen foto koycamda halledemedim...

18. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Şimdi, TUNCAY kardeşim sen ilk dediğin olay 195/50/15 lastikleri ve slk 1010 8 inç ofsetli jantları taktırdığın için arkalarda sürtme oluyordu. Zaten senin araca hem 15" hemde bu derece ofseti takan adam nasıl taktı oda anlaşılmış değil ? :) Adam bi dener ve söyler sonra olacakları.... Neyse o geçmiş...Kardeş sen herkezin dediğine değil ya bu iş başından geçmiş birisinin yada işi iyi bilen ve yapacak ustanın dediğini tut... Yoksa herkez mantık yürütür...Benim başıma geldi... 15" bende beyaz SLK jant taktım benim hem önler hem arkalar 195/50/R15 lastikle sürttü... Yaptırdığım şu oldu, kampanaları söktüler ve ölçerek aldılar bu sayede lastikler bir miktar içeri girdi ve sürtme kesildi ama bu sefer çok kişi binince oluştu... Bu sefer gittim, birazda jant göbeğinde olan fazlalıktan aldılar... Sorun kalmamıştı.... (Kampanalardan aldırma olayında ise; ben şehirler arası olsun şehir içi olsun çok yol yaptım aracı üst sınırlarda kullanan birisi olarak hiç bir sıkıntı yaşamadım... kampanalardan ölçü miktarınca kurtaracak derece aldırmanın bi zararı olmaz... zira lastik genişliğin ideal yani 195.. )Araca kamber verme konusuna bende sıcak bakmıyorum o ayrı... Zira kamber vererel senin sorunun çözülmeyeceği gibi masraflı ve sürekli masraf açacak bir durum.... Araca takoz attırıp yükseltmeye bende sıcak bakmıyorum, çünkü leylek gibi (şahin doğan) araç yüksek kalıyor ve kesimlikle konfor ve yol tutuşu azalıyor....Sen bence ilk yazdığımı yap kesinlikle sorunun çözüleceğine eminim... Ah Konya'da olsan ben senin elinden tuttuğum gibi haftasonu tüm sorunlarını çözerdimde neyse... kolay gelsin...

Tuncayakcy bunu beğendi.
  19. Tuncayakcy

Tuncayakcy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Tuncay Akcay
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    okadar güzel ve detaylı anlatmışınki cok cok sağol allah razı olsun cok ilgilendin napalım kısmet keşke konyada olsak hallederdik ama işte yapcak bişi yok sadece seni dinliyorum bursada iyi bir usta bulucam ve kampanalrdan kurtarcak şekilde aldırcam tekrar teşekkür ederim sana bilgi verdiğin için saygılar....Bu işi rot balanscılar yada tornacılara yaptırıcaz dimi ikisinden birisi?

20. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bu işi dediğim gibi Ben hyundai'ye bakan özel tamirciler var... Hyundai,kia,mitsubbishi gibi asya otomobillerine... onlara götürdüm adamlar söktüler ölçtüler, tornacıya götürdü kestirdi getirdi taktı... Bazı rot balanscılarda aynısını yapıyor, rotcularda yapıyor... Yani gidebileceğin üç adres, Hyuındai tamirine bakan özel tamirhaneler, tornacılar, rot balanscılar... Kolay gelsin...

Bu Sayfayı Paylaş