Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hyundai Accent Milenyum 2003 Cam Tuşları

'Milenyum Kasa Accent Forum - Club LC' forumunda incebey3838 tarafından 6 Mart 2026 17:26 tarihinde açılan konu

1. incebey3838

incebey3838 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Kubilayhan burcu
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.5 (2000-2003) LC
    Selamün aleyküm cam acma tuşlarının takılı olduğu kısımlar hep yerinden çıkıyor bunlari nasil sabitlerim?

Vernaccent bunu beğendi.
  2. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,415
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Hocam parçayı tanımıyorum ama mutlaka tırnaklıdır , tırnaklar yalama olduysa tutmaz. Parçayı çıkartıp güzelcene temizliğini yaptıktan sonra , iki ucuna bier damla siyah silikon sürüp yuvaya oturtursanız kuruyunca sabitlenir. Bir şekilde sökmek icap ettiğinde de silikonlu kısıma bıçak gibi bir şeyle müdahale edince sökülür. Çünkü vida atmak isabetli olmaz.

Vernaccent bunu beğendi.
  3. Vernaccent

Vernaccent Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    525
    Ad Soyad:
    Celal
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.3 (2000-2003) LC
    Aleyküm selam. Cam tuşlarının sallanmasının çözümünü şu şekilde bulmuştum. Cam tuşlarının döşemede girdiği yerde arka ve ön kısımda metal uçlar oluyor. Kapı döşemesi söküldükten sonra bunları penseyle azıcık içe doğru bükmüştüm. Cam tuşunun tırnaklarının daha sıkı oturmasını sağladım. Bir sıkıntı yok artık. Hatta ön sol cam tuşu parçasının bir plastik tırnağı kırık ama sıkıntı değil. Cam tuşlarına tavsiyem dıştan hiç söktürmeyin. Her zaman kapı döşemesi sökülüp içeriden gerekince müdahale edilsin. Kapı döşemelerini söküp takmak çok kolay ve mükemmel söküp takıyorum. Daha da sökecek durum kalmadı. Eksik trim parçalarıyla çok uğraştım. Arka sol camın kırık cam tuşunu da yan sanayi bir taneyle değiştirmiştim. Ufak bir benzer detay olarak da şu önemli. Ön kapı döşeme üstlerindeki ayna kapaklarına dikkat edilmeli. Eğer çok nazikçe elle çekince çıkıyorsa sıkıntı yoktur. Tırnağı kırılmaz. Eğer çok sıkı geçiyorsa plastik sökme aparatıyla söküldüten sonra metal klipsin girdiği plastik uçta klips çıkartılıp plastik uç birazcık çizilip traşlanmalı. Böylece ayna kapakları rahatlıyor ve kırılma riski azalıyor. Yeni aldığım kapağa yapmıştım. Çok sertti ve kırılması çok zahmetli iş çıkarırdı yine.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş