Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hyundai Accent Milenyum 2002 1.5 16v Arka Tarafın Atma Problemi Yılan Gibi

'Milenyum Kasa Accent Forum - Club LC' forumunda shelby32 tarafından 7 Nisan 2016 tarihinde açılan konu

1. shelby32

shelby32 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    oguz kaan yildirim
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.5 (2000-2003) LC
    Arkadaslar merhaba yaklasik olarak 9 aydir hyundai accent milenyum 2002 LC 1.5 16v kullanacisiyim gercekten guzel arac,sorunları oldugunda hemen halletmekteyim servislere gitmekteyim ancak oyle bir sorunla karşılanştımki halen çözüm bulamadım,aracimin lastiklerini yeni degiştirdim Barum marka lastik önerildi 175 e 13 degiştirdim(jant boyutları bu şekildeydi aldıgımda,kimi arkaşlar 14dür demekte) jantlarımda eğrilik vardi yaptırdım ROT ve Balans için bulundugum Hyundai servisi dahil yaptırdıgı yere yaptırdım yolda giderken 40-60 veya daha hızlıda olaiblir net bi şekilde sallıyor arkasını Yılan gibi yol tutmuyor ,özellikle sol taraf sallamayı çok yapıyor ,bu sorun lastikleri değiştirdikten sonra net şekilde ortaya çıktı önceden oldugunu hatırlamıyorum lastikleri baya eskiydi(belkide eski lastik düzleşmişti o yüzden olabilir dendi öncedende olabilirmiş),gitmedigim yer kalmadı bu arada aracın (ROT,BALANS,JANT EGRİLİĞİ gibi sorunları giderildi Amörtsörlerimde gayet iyi) arka alt sol kolunda boşluk oldugu söylendi ,onuda değiştirdim,arabayı sağa sola cevirdigimde 30-50 arası ön farklı gidior arka farklı gidiyor geç tepkime veriyor arkası, not;lastiklerinde balans,jant eğriliği yok burçları kontrol ettirdim sol kolu değiştirdim, artik yapboz oldu alt takımı yenilicem bu gidişle Kimi tamirci Bu arabalarda olur zaten 2002 model araç bıkan iş yapmak istemeyen tamirci arkadaşlar söylemekte genelde, sonuçta biz bu araçla yola çıkmaktayız can taşımaktayız bu araçta bi problem var insan sürdüğü aracı bilmezmi ancak çözüm bulamadık aynı sorunu yaşıyan arkadaşlar var ise lüften yazsın,yukarıda belirttim gibi rot,balans,lastik(baloncuk çıkarmıştır) ,jant, Amörtsor vs değiştirin yaptırın demeyin hepsi yenilendi revizyon yapıldı,araci yüz yolda hafif sağa sola çevirdigimde veya virajda 40 dahi olsa sol farklı oyniyor sağ farklı oynuyor yılan gibi ,O HER arabada olur diyen arkadaşlara Lafım yok .... Sürekli duymaktayim

2. cenker_baba

cenker_baba Guest

lastik takmadan öncede aynı sorun var mıydı

shelby32 bunu beğendi.
  3. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    benzer sorun eski aracım yumurta kasa accentte de oldu. herşeye baktık.en son amortisörleri söktük. sökmeden önce amortisörler gayet sağlam görünüyordu. sökünce baktık ki kafaları yamulmuş.

iki yeni Maysan amortisör benim bütün sorunumu çözmüştü.

mesajınızdan tam anlayamadım: amortisörleriniz yeni mi? yeniyse markası nedir?

shelby32 bunu beğendi.
  4. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Problemin tespiti için çok basit önerilerim olacak, arka sol lastiği söküp ön sağ tarafa takın ön sağ taraftaki lastiği de arka sol tarafa takın problem devam ederse lastiğin üretim hatalı olup olmadığı anlaşılabilir sırt ve yanak telleri kord kaplamasında nadirende olsa bir üretim hatası olabilir, eğer bunu daha önce denediyseniz boşverin.

Arka tekerlekleri lifte kaldırıp yada kriko ile birer birer kaldırıp tekerleği elle çevirerek dönüşünü kontrol edebilirsiniz problem varsa tekerlek dönerken yalpa yapacaktır, lastik değişimi esnasında bijon vidalarında bir eğilme zedelenme olmuşsa tekerlek dışarıda balans yapılırken jant arabaya takılı olmadığı için problem gözükmez ancak porya üzerine oturtulunca yalpalı dönüyor olabilir,

Arka salıncaktaki boşluk sebebiyle parçayı değiştirdikten sonra rot ölçümü yaptırdınız mı? dört tekerlek birden lazerli rot ölçüm cihazı veya benzeri hassas netice veren bir cihazda tekerlek açılarının kamber kaster ve toe açılarının hepsini kendiniz kontrol ettiniz mi? herhangi bir fazlaya kaçan 2-3 derece sapmalı bir açı var mı? rot ölçüm cihazının ekrandaki değerleri önemlidir. Rot ayarı yapanlar bazı açıları önemsemeyebilirler daha önce bir şikayetiniz olmadığını varsayarak bunu yaparlar demekki bu araba böyle düz gidebiliyor derler.

Arka salıncakta boşluk oluşturacak bir probleminiz olduysa buna bir çukura düşme yada tümseğe vurma gibi birşey sebep olduysa arka tekerlek taşıyıcının dönen kısmıda eğilmiş olabilir. Onu da tekerleği lifte yada kriko ile havaya kaldırıp tekerleği çevirerek görebilirsiniz.

Özetle şu şekilde olacak; tekerlekler araç üzerinde takılı iken araç kaldırılıp tekerlek yüksüzken döndürüldüklerinde yalpasız dönmeliler. Tekerlek açılarından kamber kaster ve toe açıları doğru olmalı, alt takımda süspansiyon ve otomobili taşıyan yürür aksamdaki parçalar ve tekerlekler elle sağa sola esneterek sallandığında kolay hissedilen herhangi bir boşluk olmamalı.

Geçen gün buna benzer bir problem hakkında konu açılmıştı ancak araç elantra xd2 kasa bir otomobildi, arka taraf sallanıyor ve savuruyor denilmişti arka süspansiyonu bağımsız olan araçlarda arka viraj demiri oluyor bu viraj demiri bağlantılarında problem olduğu zaman bu dediğiniz arka sallanması ve arkanın savrulması olur.

shelby32 bunu beğendi.
  5. xeonman58

xeonman58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    312
    Ad Soyad:
    Okan Öztürk
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Denge demirine baktitdiniz mi?

LG-E460 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

shelby32 bunu beğendi.
  6. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    ben yinede söyliyim sorun amortisör gibi görünüyor benimkilerde patlak bu hafta değiştireceğim accentlerde arakadanda rot ayarlı olduğu içinm ayarı biraz zor oluyor aynı şekil çukura girince benim arkasıda atıyor cumartesi değiştireceğim bende yanlız bizim bu accentlere arka amortisör pek dayanmıyor gibi orjinal amortisörlerim şuan 92.000 kmde 90.000 kmde teki patladı ama accenterin arka düzenini tamir etmek gerçektende biraz zor genelde denge kollarının lastiklerini çok bozuyor admire milenyum grubu

shelby32 ve Halil bunu beğendi.
  7. shelby32

shelby32 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    oguz kaan yildirim
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Mesajiniz icin tesekkurler amortisör markasi monreo amortsor bulunmakta gerekirse tekrar degistiricem amortisorleri, hyundai servisine gittim arka z rotlar ve tasiyici denge lastikleri dendi bugun onlarida degistiricem ondan olabilirmis amortsorlerdende :)

xeonman58 bunu beğendi.
  8. shelby32

shelby32 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    oguz kaan yildirim
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    merhaba hocam lastik almadan önce böyle bu sorun yoktu ,lastikleri değiştirdikten sonra ortaya çıktı çok eski lastik vardı üzerinde düzleşmiş bi lastik sertlemiş prelli vardi,lastikten olabilir dediler o anda serviste admira vardi onun jantlarıla beraber benim araca taktık sorun devam ettigni gördük

9. shelby32

shelby32 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    oguz kaan yildirim
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:

Hocam vermiş oldugunuz bilgiler için teşekkürler,Hyundai servisinde bulunan admira lastikleriyle beraber jantını benim aracıma taktık sorun devam ettigini gördük şu an denge lastikleri varmış)arka taşıyıcı kolunu taşıyan lastikler) onları değiştirelim diyoruz birde monreo amörtsor var üzerinde onlarıda değiiştiricez eski sayılır 1 yıllık herhangi patlaklık yok ancak ondan olabilir diyolar ve z rotlarida değiştirelim diyoruz,ama arabanın yürürünü değiştirdigim dogrudur

10. comanchee

comanchee Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    162
    Ad Soyad:
    Engin Pişkin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Fiat
    arka yandan darbe ihtimali varmı şaseciye götürün bir baktırın

11. xeonman58

xeonman58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    312
    Ad Soyad:
    Okan Öztürk
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Amortisoru degisme garantili alin sorun degismezse iade edin.

LG-E460 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

12. shelby32

shelby32 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    oguz kaan yildirim
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    ARKADASLAR SORUN COZULDU 10 LIRALIK DENGE VIRAJ LASTIGI YUZUNDEN OLMAKTAYMIS TOPLAMDA ALT TAKIMI DEGISTIRDIGIM ICIN TOPLAMDA 710 LIRA BI MALIYETI OLDU BENIM DURUMUMA DUSMEYIN ASLA , ALLAH DUSURMESIN :)

xeonman58 bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş