Merhaba Aranıza yeni katıldım Babadan kalma hundai accent lx 1.3motor benzinli naarm milenyum kasa 2000model araba var sice araç basıl motoru torku benzin yakımı nasıldır cevaplarınız için şimdiden teşkkürler
lpg takınca çok az yakar, sadece yağına suyuna bakarak 250 bin kmye kadar motorla alakalı hiçbir sıkıntınız olmaz. araç yüklüyken yokuşlarda nefesi biraz kesilir. lpgsi yoksa benzini biraz fazla yakar, kullanacaksanız lpg tavsiye edilir.
o araç benzinde 45 kuruş lpg takılırsa 25 kuruş yakar kilometrede 20 kuruş fark var. toplam 100 bin km yol yaparsanaz edeceğiniz tasarruf 20 bin TL, arabayı satsanız o kadar etmez. yani LPG motoru öldürmüyor, ama hadi diyelim ki öldürdü, arabanın tamamını öldürse bile yine daha avantajlı. aynı motorun karbüratörlüsünü 200 bin kmye kadar lpgde kullandım. ölüm falan olmadı.
lpgde çok bile söylediniz ciddi anlamda benzinde 45-50 krş. dan aşağı yakmıyor. lpgde uzun yolda 12 krş, şehir içi 15 krş ortalama ile geziyorum 1.3 milenyum
Cidden bu değerleri babam da yakalıyor milenyum kasa lx ile. Gerçekten çok az yakıyor bu araç lpg ile.