Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hyundai Accent Katalizör

'Milenyum Kasa Accent Forum - Club LC' forumunda fatihyksl tarafından 1 Eylül 2012 tarihinde açılan konu

1. fatihyksl

fatihyksl Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Fatih YÜKSEL
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Arkadaşlar en son yola çıkmadan aracımdan ses geliyordu dizel gibi çalışıyordu servise götürdüm katalizör bozulmuş dedi içi boşalmış ondan öyle çalışıyor dedi şimdi 0 larına baktım baya pahalı fiyatlar 700 / 800 arası dolanıyor bunların çıkması olurmu uygun fiyata birde sağlıklı olurmu acaba

2. canbula

canbula Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Ad Soyad:
    Bora Canbula
    Yaşadığınız Şehir:
    45-MANİSA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    eğer yanlış bilmiyorsam katalizörün bozulması ses yapmaz..susturucular katalizörden ayrı parçalar değil mi..katalizörü yenilemek illa ki şart değil diye biliyorum..iptal edildiğinde sadece aracınız daha az çevreci olur

3. koray_kayaa

koray_kayaa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    bende getz var. arıza ışıgı yanıodu.pc ye bağlattım sıkıntı katalizordeymiş. sonra bigun evden işe giderken yaklaşık 30 km yaptım ve sonra ustaya goturdum. sıkıntıyı soyledım ve ustada elini katalizöre dokundugunda aşırı ısındıgını hatta ustanın elını yaktı abartısız. sorun katalizör bitmiş ve pulları dokulmus alt tarafa.tabi böyle kullanmaya devam edersen hareret yapar ve ısındıgı ıcın benzınıde içer demişti.bende parça siparişi verdim 550 tl ye taktırtım.allaha sukur şimdi aracım daha normal yakıt harcıyor ve seste bir farklı geliyor insana =) ve bu arada ısıkta kendılıgınden sondu ...ben baya araştırmıstım bu konuyu bana kalırsa hiç durma değiştir katalizörü. ve rahat rahat bin. çünkü hiç beklemediğin anda hararet yapıp daha fazla masraf yapma.

syg.

4. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Benimde katalizörüm boşaltılmış arkadaşlar İkitelli Sanayide çıkmacılara gittim 500 den kapı acıyorlar sıfırı 1000 tl idi ak parçada ayrıca bozuk katalizör ile devam etmek orta susturucu ve son susturucuyuda bozuyormuş bir yerde 350 TL ye konuştuk dedim eğer bir sıkıntı cıkarırsa egzostcu bu olmaz abi derse geri getiririm tamam dedi ama ne kadar güvenilir bilemiyorum tabi bende şuanda bu işin içinden nasıl çıkacağımı düşünüyorum arkadaş hararet yapar diyor ama 1 senedir araç böyleymiş son 2 aydır öğrendim herhangi bir hararet sorunu yok aksine admire aracı olan Carentfly dı sanırım kullanıcı sitemizin üyesi oda çıkma katalizör taktırdıkdan sonra hararet sorunu başladı. Sonra gidip eski katalizörünü taktırdı. Son olarak ek bilgi boş katalizör yada katalizör iptali Muayaneden geçirmiyor bilginize benimde Haziran 2013 de muayenem var çözüm bulan arkadaşlar lütfen buraya yazın teşekkürler

5. rb1406

rb1406 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Sevgili oqano, hararetle ilgili epeyce problem yaşadım. Sogutma sistemi, mekanik derken epeyce değiştirdik. Araç sıkışınca yine hararet yapıyordu. Tesaduf Balatalar bitmişti değiştirirken, kaportacım gaza az yüklenince tıkırtı sesine dikkat kesildi. Aracı kaldırıp baktık ses katalizörden geliyor. Ayrıca susturucunun oraya tıkladı dolmuş içerisi.
    Egzostçuya gittik. Egzostçu katalizörün içerisineki keçe gibi bir malzemenin zamanla döküldüğü buda susturucuyu tıkadığı böylece arabada çekiş düşüklüğü ve hararete neden olduğunu söyledi. Katalizörden sadece bir civata içerde kalmış gibi ses geliyordu, usta bunu değiştirmeye gerek yok çok az gaza yüklendiğinde yapar sonra duymazsın dedi.Eğer bu ses tamamen kesilsin dersen dedi katalizörün çıkmaları pahalı dedi. Bende senin gibi katalizör boşaltılınca muayeneden geçmiyor diye duymuştum. Ustaya aktardım oda bizde bu yüzden Telaffuzu yanlış olabilir -headers- takıyoruz dedi. 3 lü bir sistem. Susturucu bu headers vs. toplamda 300 tl olur muayeneden geçer dedi.
    Biz sadece susturucunun orayı değiştirdik. İçerisi resmen tıkanmış. 65 e değiştirdim. Şükür arabanın çekişi arttı hararat sorunu şimdilik bitti gibi :)
    Bu headers mi hedırs mı neyse bir araştırın derim.
    Saygılar...

oqano bunu beğendi.
  6. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Bugun sana ikinci teşekkürüm :) Fakat içerisinin neyini değiştirdin anlamadım benimki seninki gibi kurtulamaz sanırım çünkü benimki boşaltılmış tırtt tırrtt diye ses geliyo gaza yüklenince seninkide böyle miydi ? Egzostcun neyi değiştirdi acaba bizim buralardaki egzostculara anlatsam anlarlar mı bilemedim

7. rb1406

rb1406 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    sevgili oqano, gaza az basıp çektiğimde tırr diye hani bir kutu düşün içinde bir civata kalmış sallarsın ses yapar aynı onun gibi ses yapıyor. Gaza basarken değilde gazdan çektiğinde gaz sesi kesilirken yapıyordu. Seyir halindeyken ses duyulmuyor zati.
    Değiştirme konusuna gelince usta dediki katalizörün işi boşalmış tık tık ediyor sadece birkaç ufak parça içerde dökülmüş ya da kalmış onun bir zararı yok muayeneyede engel değil sesten rahatsız olmazsan boyle kullan. yok rahatsız oluyorsan headers takalım aynı işlevi görüyor araç daha çekişli oluyor muayene sıkıntısı yok dedi. fiyatada 300 TL dedi. (Susturucu vs. dahil)
    Benim değiştirdiğim ise bagajın altına tekbaül eden susturucu kısmı yani adını tam bilmiyorum ama biraz geniş olan bölüm, galiba susturucu deniyor. onun içerisi acayip derecede dolu idi. sallayınca bir civata değil epeyce bir civata sesi geliyor gibiydi. 80 tl ye değiştirdim. Arabanın çekişi düzeldi, hararet sorunum kayboldu.
    Sana önerim ise ;
    1. Fiyatı dokunmayacaksa ki tanıdığım kadarıyla dokunur yeni bir katalizör edinmen (700 TL yi gözden çıkar)
    2.Ses Rahatsız etmiyorsa, böyle bin sıkıntı olmaz. muayenede sorun olursa bir çözüm üretirsin.
    3. Bu headers mi neyse onu bir araştır aynı işlevi görüyor ve muayeneden geçiyormuş komple 300 tl demişti usta, susturucu vs. dahil.
    4. Eğer aracının performansı ile yada hararetle alakalı sorun yaşıyorsan susturucu bölümüne bir baktır o da tıkanmış olabilir benimki gibi, katalizörden gelen ses gitmez belki ama aracındaki saydığım sorunlar var ise eğer düzelebilir.
    5. Son olarak bir çözüm üretemezsen buradan bildir, bu headers mi neyse hakkında bilgi edinemezsen özellikle muayeneden geçme durumunu tekrar egsozstçuma gider senin için sorarım.
    Kolaylıklar Diliyorum...

8. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Anladığım kadarıyla senin değiştirdiğine son susturucu diyolar katalizörden cıkıp komple egzost u değiştirsen zaten 190 tl falan seninkinin 80 olması normal bu durumda senin son susturucu dağılmış ve yenilemişsin yeni bir katalizör fiyatı 1000 tl ***Yasaklı***'da çıkmalar 500 diyolar 350 ye veren var sanırım çıkma alacağım ses rahatsız ediyomu dersen müziği açana kadar sonra duymamaya calısıyorum yoksa kafayı yedirtir headers işini sorar araştırırım eğer olurda bilgi edinemezsem sana ulaşırım ilgin alakan için teşekkür ederim

9. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    2 hafta önce katalizörümü değiştirdim. orjinale 900 dedi 400 e alman malı bi tane vardı onu taktı. 100 tl ye de eskisini aldı. bana 300 tl ye gelmiş oldu. Bana söylediklerine göre turbolu araçlarda turboya zarar veriyormuş. Bence değiştirmekte fayda var

10. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Benimde duyduğum orjinal olmayan parça da araca uyumsuzluk yaratıyormus hatta bir egzostcu öyle demişti abi takarım Euro4 falan gibi birşey demişti 3-5 ay sonra geri gelirsin bence sana çıkma bulalım demişti bilmiyorum kararsızım ki zaten para pul da yok yani

11. koray_kayaa

koray_kayaa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    oganı kardes değiştir bence onemli bişi sonucta.bende değiştirdim euro 4 taktırdım yan sana yı .ama soyle bir durum var ; katalizor ureten fabrikalar var araca birebir oturuyo. egsozcudan araştır ben markadasını pek hatırlayamadım suan.. yaklaşık 4 aydır kullanıyorum allaha sukur bı sıkıntım olmadı. inşallah halledersin sorunsuz.

12. fatihyksl

fatihyksl Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Fatih YÜKSEL
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Sordum katalizörde sorun yokmuş en son servise gittim ekzantirik zinciri çıktı katalizörden kurtuldum yani

13. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    İlgin için teşekkürler eğer değiştirdiğin egzostcun yakınsa şayet yolun düşerse bi sorabilirmisin acaba ismi cismi markası ne diye ?:confused:

14. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Arkadaşlar Selamlar
    Muayenede son 2 ay kaldı ve Katalizör mevzusunu çözmem gerekiyor İkitelli çıkmacılardaki fiyatı 400-500 arası Euro5 Yan sanayi katalizörde aşağı yukarı aynı para başına gelen varsa yada öneri sunacak olan yorumlarınızı bekliyorum ama çıkma parçaya pek güvenemiyorum çünkü kim bilir ne durumda 500 verip 3-5 ay sonra onunda dolmayacağı yada beni yolda bırakmayacağı ne malum ne dersiniz ne yapmalıyım sizce ?

Bu Sayfayı Paylaş