Benzinli motorlarda pek mümkün değil dizel araçlarda yazılım ile yapılıyor. Aracınızda yüksek bir motor gücünü kaldıracak bir araç değil bence olduğu haliyle kurcalamadan kullanmak en iyisi olacaktir
bende de 2005 1,3 otomatik var, düzenli bakımlarını yaptırıyorum, iyi kalite yağ koyuyorum şazuman yağını devamlı değiştiriyorum, veee benzin olarak genelde shell v-power katkılı olanı alıyorum 7-8 kuruş pahalı olmasına rağmen ama yolda ve şehiriçinde o 7-8 kuruşun fazlasıyla hakkını veriyor daha az gaz basarak daha hızlı veya gaza yüklenmeden ekonomik olarak daha az yakıyor, birde bujilerinizi ve buji kablolarınızında bakımını ve zamanında değişimini aksatmazsanız, ilave beygir gücüne ihtiyacınız olmaz, 88 beygir bana fazlasıyla yetiyor zaten 88 ini birden kullanmıyorum uzun yolda tam dolu klima açık olduğunda bile 4000 deviri bulmuyor araç yani 55-60 beygirle yeterli performansı alıyorum açıkçası, zorlasam 88 beygiri koşturayım diye 150-160 ları görücez ona da gerek yok ne yol müsait ne de lastik kaliteleri yeterli.
Hocam atmosferik araçlarda yazılımın neredeyse hiç faydası olmaz,90hp araç ennn fazla 92hp olur ki bunu hissetmediğiniz gibi giden paranız olur. Ayrıca yazılım sonrası zaten nispeten yaşlanmış araç motoru ne kadar buna dayanır bilemem, hepten zarar çıkarabilir. Bence hiç girişmeyin bu işe, mis gibi orijinal haliyle kazasız belasız sağlıkla kullanmanız dileğiyle.
Bu eski tip araca turbo takmadan güç ve tork almak imkansız. En basit yolu turbo + motor beyin tesisatını değiştirmek . İlk başta enjektör + yakıt pompası da isteyenilir. Birde mazda 626 görm
kat iptal düz boru,son freeflow,yapılabiliyorsa header soğuk hava çekebilecek açık filtre kaliteli iridyum buji yapılabiliyorsa kelebek,emme,eksoz portpolish tabi sağlıklı ve lpg siz motor olmalı
Yukarıda @gogo46 yazmış . Atmosferik arabada üst kapakla oyanayacaksın. Karbüratörlü olsa büyüt falan diyeceğim ama o şansta malesef.
2006 Accent 1.4 kullanıyorum. 190 bine yakın buji kabloları değişim zamanı geldiğini düşük devirde tepkisiz kaldığından belli etmişti bakımda değiştirdim. Araç alt devirleri toplaması falan kendine geldi. Kaçan beygirlerin birazı toplanmıştı. Sene 2007 'de ilk takılan enjektörler vardı. Lpg de yine devirlenmesi iyi değildi. enjektörler komple değişti. Araç lpg'de daha atik hale geldi . Benzine yakındı. En son aygazdan lpg alınca tamam oldu . Kaçan beygirler tamamen geri geldi Şimdi lpg de iyice asılıyor rahat devirleniyor. Büyük ihtimal daha tasarruflu olacak . Yakıtı iyi ve ateşleme verimli olunca daha az yakıt daha çok km yapacak . Benzini perfonmans benzini almayı düşünüyorum. Kısaca motoru canlandırmak için en temelde bu yolları izleyin.
Hayırlı olsun , bakımlı olursa beygirler bizimle oluyor , yoksa hepsi kaçıyor. Tapatalk kullanarak iPhone X aracılığıyla gönderildi