merhaba arkadaslar HYUNDAI ACCENT HAVA AKIŞ SENSÖRÜ ne işe yarar aracın neresındedır ve arızalanırsa ne olur saygılar arızalı olup olmadıgını nasıl anlarız
Hava akış sensörü yumurta kasalarda var. milenyum, admira ve era 'larda map/iat kombinasyonu vardır. Hava akış sensörü (MAF) emme manifoltuna giren havanın miktarını tespit eder. Map/Iat ise bu hesaplamayı emme manifoltunda oluşan hava basıncı (MAP) ve bu havanın sıcaklığı (IAT) verilerini kullanarak hesaplar. Bunun en büyük avantajı farklı rakımlardaki oksijen kalitesinin daha iyi tespit edilmesdir. Oksijen kalitesini araç sağlıklı tespit ederse en iyi yanma koşullarını sağlayacak yakıtı enjekte eder. Buda bize yakıt ekonomisi ve performans verir. Düzenleyen : MSC
Serdar Kardeş Çok Güzel Bilgi Vermişin Umarım Bana Yararlı Olur. Benim Şikayetime Çözüm Bulan Yok Kayseride. Benim Aracım 2000 1.5 Gl Milenyum Araçta Performansda Düşüş Yakıtta Artma Oldu Ama Bianda Oldu Bu Olay. Kurum Temizliği Dediler Yaptılar Yine Aynı Sonra Ben Tatil İçin İzmir'e Gittim Araç Orda İnanılmaz Derecede Performansta Artma Ve Yakıtta Düşme Oldu Oh Dedimya Çok Güzel Oldu Ama Kayseriye Döndüm Yine Aynı Araç Çekişden Düştü. Ben Bu Senin Bahsettiğin Olaya Biraz Bağlıyorum Bunun Sebebini. Eğer Varsa Bi Önerin Paylaşırsan Sewinirim. Teşekkürler. Düzenleyen : Turgay
Araç çekişten düştüyse nacizane fikrim, debriyaj balatasını kontrol etmenizdir. Kavrama azaldığı için araç gaza bassanızda gidemiyordur. Yumurta kasa ilk accentim de aynı olay, debriyaj balatasını değiştirince ortadan kalkmış, araba kendine gelmişti.
debriyajı bende düşündün ve baktırdım zayıfmış fakat araç izmirde normalleşti debriyajda sorun olsa izmirde de sorun olurdu yani. rakımdan kaynaklanan bi sorunsa aracın ölçen sensörlerimi neyse artık onlarda sorunmu var die düşünüyorum. aracı bağlıyorlar bilgisayara bi sorun görünmüyo ama bilmiyorum işte neolcak