Hyundai Accent gls otomatik 1.5 gls 1996 model aracımda cangaz adlı lgp sistemi var. Bulunduğum şehirde bunun kablosu olmadığından lpg ayarına baktıramadım sipariş etti 3 gün sonra baktıracağım. Sorunum lpg de aracım bana göre çok fazla tüketiyor. 50tl lik gaz aldım 90km de gaz bitti. Tekrar aldım yine aynı. Ortalama. 0.57 kuruş gibi bir tüketim söz konusu aracı şehir dışı kullandım. 100 110 sürat yapıldı. Bu değerler normal mi
Aracınızın km si nedir? Lpg nin litresini kaç Tl den aldınız? Aracınız 110 km hızı kaç bin devirde yapıyor? Eco-Normal tuşu Eco konumunda mı?
Araç 96bin kmde sanırım 3.12 olması lazım. Araç 4 vitese geçmiyor oyüzden 3500 ile 4500 devir arasında seyrediyor. Eco norm tuşu çalışmadığından hangi konumda bilemiyorum malesef.
Tüketimle ilgili bir sıkıntı yok. Sebebi de aracın vitesindeki problem. Sizin şu anki sorununuz yakıt olmamalı. İlk önce şanzıman sorununu çözmelisiniz.
Ali bey Mercedes aracım 2.0 olmasına rağmen tabi onda daha fazla hız yapıyorum 30 35 kr arası yakıt tüketimi var. Dediğiniz gibi ilk şansuman sorunu halletmem gerekiyor.
Litre bazında; Otomatik yumurta uzun yolda LPG ile 6,5-7,5 L arası, şehiriçi 10-11 L arası yakar. (Yazın) Kış mevsiminde bu değer 1 L artar. Eko-Norm tuşunu çalıştırınca; Norm konumunda Eco ya göre %10 fazla yakar. Şanzımanı yaptırınca tüketim değerlerine ona göre bakabilirsiniz.