Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hyundai Accent Era Tıkırtı

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda TATANKA tarafından 23 Ocak 2011 tarihinde açılan konu

1. TATANKA

TATANKA Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    1.5 Crdi 2011 Hyundai Accent Era sahibi oldum tamam bazı durumları ve
    sorunları göze alarak bu aracı seçtim fakat daha 143 km yanlış olmasın
    000143 km de olan aracıma bindiğimden beri ön sol taraftan lokurtu
    tıkırtı takırtı veya ses diyebilceğim bir durum var servise 143 kmde
    götürdüm dün fakat görevliler torkmetre ile ön takımları sıkıp ses
    yapacak bir durum yok araç zaman geçtikçe sesi keseceğini söylediler
    fakat bana inandırıcı gelmedi çünkü bildiğiniz bir takırtı var
    şöyle
    oluyor büyük tümsek yada çukurlarda olmuyor sadece küçük titreşim
    verecek durumlarda çok bariz bir şekilde duyuluyor bana bu konuda
    tecrübesini anlatacak yada yardımcı olacak ankarada arkadaşlar arıyorum
    ilginize teşekkürler

2. TATANKA

TATANKA Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    kimse bu konu hakkında yardımcı olmayacakmı ?

3. mr_rsl

mr_rsl Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Ersel Erzeybek
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    genel olarak herkes amortisorlerden gelen lokurtulardan şikayetçi. kronik bir problem sanırım. sesler abartı seviyelerdemi gelıyor ?

4. Halil Altunay

Halil Altunay Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    109
    Ad Soyad:
    Halil ALTUNAY
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Fiat
    sanki konsoldan geliyor gibi eski kasetlerdeki sesi kasdediyorsanız benim arabamdada var. servise göstermedim ama çözemeyeceklerini bildiğimden pek takmadım. size geçer dediler aslında geçmez sadece zamanla kulağınız aşına olur ve farkedemessiniz demeye getirmişler.

5. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    era almaya korkuyorum valla bu amortisör sorunları yüzündenhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley9.gif

6. senseyak

senseyak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Elektrikli direksiyon ise bunla ilgili şikayetleri çok işittim ankaradaki taksicilerden.Kronik bir problem.

7. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Valla benim aracımda 1200 KM ye ulaştı bendede sabahları böle bir sıkıntı var. Sabahları sol taraftan bir ses alıyorum sanki ama tam olarak ne olduğunu anlayamadım. Müsait bir zamanımda servise sorucam bende.

8. 5126

5126 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aynı sorun bende de var tek farkı 143 değil 1500km civarında başlamış olması. öyleki önce hyundai amblemli anahtarlık sallanıp çarpıp ses yapıyor sandım ama maalesef 0km araca güvenip kendimi avutmuşum anahtarlığı çıkarıp gene denedim yine devam ediyor.

araç ilk çalıştırmada bu sesi yapmıyor 2-3km sonra ses başlıyor hafiften sonraları daha da artıyor. hız kesme tümsekleri gibi yerlerden geçerken olmuyor ama parke taşlı yollarda veya kavşağa yaklaşırkenki yavaşlama çizgilerinden geçerken oluyor. burlardan geçerken arka arkaya düzensiz tıkırtılar şeklinde.

sesi elde etmenin bir diğer yoluda araç 2200 devir civarındayken gazdan ayağınızı çekip araç hafifçe öne atılacak şekilde tekrar bastığınızda düzgün yolda tek tık şeklinde duyuluyor.

bugün bu sorunla ilgili aracımı izmir yükselişe götürdüm 8.30 teslim 13.00 da iade ettilker ve sorun yok tıkırtı bulamadık yine olursa gelin dediler peki dedim yola çıktım 2 km sonra yine aynı ses :)

U döndüm geldim tıkırtı oldu bende tekrar geldim dedim. 13.20 teslim 14.30 iade ; ama bu sefer tecrübeye teknisyeninizle beraber çıkıcaz dedim ; tamam dediler gittik sesi duyurdum. aracı iade ederken teknisyenlerimiz inceledi sesi tesbit etti ama nereden geldiğini bilmiyoruz aracı hafta içi bırakın 2-3 gün bi dinlensin dediler....konsolu olmadı ön camı sökeceklermiş... biraz moralim bozuldu doğrusu... hafta içi bakıcam kısmetse yine haberdar ederim. Çakırlara da götürmeyi düşünüyorum artık ustasına denk gelene kadar gezdirecek bizi biraz galiba.

sesin geldiği yer ise şöför tarafından göstergelerden cama doğru konsolun içinde bir yerlerden ancak tok bir ses olduğu için sanırım nereden geldiğini tam olarak kestirebilmek zor.

9. TATANKA

TATANKA Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5

aracı cumartesi götürdüm saol ön amortisör değişti fakat amaortüsörü göremedim bozuk olup olmadığını fakat test sırasında alamadığım sesi şuanda tekrar almaktayım bu konuda ankarada yardımcı olacak arkadaşlar arıyorum yoksa cumartesi aynı servise gideceğim büyük ihtimallede bir tartışma olacak çünkü adamlar benden bayağı bir uyuz oldu

10. 5126

5126 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    garanti kapsamındaki araçların bu tür sıkıntılarını gidermede biraz nazlı davranıyorlar bencede; bana paranoyak muamelesi yaptılar neredeyse :) zorla tıkırtı buldurttum... ama uğraşmak lazım uğraşmazsak ilerleyemeyiz ...

11. TATANKA

TATANKA Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    yok aksine ikinci gidişimde biraz çene yaptım bana danişmadan hemen değiştirdiler fakat benim sorunum halen devam ediyor

sizin ses ne çıktı peki bu konuda bana yardımcı olacaktır

12. 5126

5126 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benim sesi buldular veya ben buldurttum ancak 1 saat kadar sonra sesi tepit ettik ama kaynağını bulamadık araç bi kaç gün kalsın orasını burasını sökelim bakalım dediler.

bugün randevu alıp yarın bırakacağım aracı. artık kiminki önce çözülürse diğerine haber versin :)

13. kicker

kicker Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Fahri ŞEN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    bende önden gelen tıkırtılar için özel servise gittim
    alt rotiller, viraj demir lastikleri, viraj ask rotları ve direksiyon tıkırtı burcu değişmesi gerekiyor dediler amortisörleri de değiştirirsek ii olur dediler işçilik yüz tl dediler.parçaları ben alıcam. ama tahmini kaç liradır bilen varmı

14. gölge_23

gölge_23 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    yaa yapmayın soyle seylerı takmaın kafanıza.... sizde istionuz ki . aracım hıc ses cıkarmasın .. imkansız ( mercedes degıl) .. ıste eskımesın. km si yukselmesın. boyası gıtmesın. az yaksınnn ..... oooo ooo.... bence hıc gerek yok arkadaslar. burası turkıye. yol sartlarıda bu. otobanda bıle 5 - 10 cm lık cukurlar oluo yerı gelıo.. normeldır takmayın. atın vıtesı 5 e yolunuza bakın :D

15. YASİN CAN

YASİN CAN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    SIKINTILAR HEP AYNI BENİM ARACIN SOL ARKADAN MÜTHİŞ SESLER GELİYOR HYUNDAİ FİRMASI ARACI SATANA KADAR HERŞEY TOZ PEMBE ONDAN SONRA HAK GETİRE. ARADA MUHATAP BULASIN BEN ERA ALDIĞIMA PİŞMANIM. SELAMLAR

16. ERA2009

ERA2009 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar benim 2009 model era p. plus arcım var torpido ve ön gövdeden cd çalar altından sesler geliyor acaba neden olabilir....????

17. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Aramıza hoşgeldiniz

18. kicker

kicker Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Fahri ŞEN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    benim sorun zamanla artmakta olan bi tıkırtı. ses normal seviyenin üzerne çıktı artık onun için alt rotiller, viraj demir lastikleri, viraj ask rotları ve direksiyon tıkırtı burcu değişmesi gerekiyor. fiyatını bilen varsa yazsın lütfen.

19. TATANKA

TATANKA Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    bir haber varmı

20. TATANKA

TATANKA Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    aslında servisteki usta ile kafa yapın aynı ama şunu anlamalısınki ben bu araca 31.000 tl verdim ve saçma sapan 70000 km 100000 km deki araç sesini duymak için değil ayrıca sunuda demek isterim bey muhterem
    aracım 000775 km de
    cam suyu motoru bozuldu şuan serviste ne diyecekler merakla bekliyorum
    klima kompresmörü de çalışmıyor bu
    son olarak da radyo 1 saatte yakın çalışmadan sonra acayip bir ıslık sesi çıkartıyor
    ben bunların hepsinin bu araabada bana denk gelmesini kader olarak nitelendiriyorum çünkü pinpirikli biriyimdir ve bu nedenden dolayı 4 aydır aradığım ikinci el arabandan vazgeçerek sıfır almaya karar verdim
    şunuda eklemek istiyorum bizim insanımız o kadar yozlaşmış benliğini ve yaşam anlayışını yitirmişki başbakanımızın dediği hiçbir zaman olmayacak biz araba yapamıyacağız biz ancak motaj yaparız
    Koreli üretici öyle tatlı şanzıman vites oranlarına böyle güzel bir motoru oturtmuşki ama gel gelelim ülkeme işçilik 0 yazık ben senin gibi mantığı ve senin gibi düşünce yapısı olan insanlardan Allah bizi uzak tutsun niye dersen aynı cümleyi bana servisteki usta aracım daha 000143 km de iken söyledi " alışırsın bu seses kafanı takma kaç paralık araba ki bu " zor aldılar elimden !

Bu Sayfayı Paylaş