Selamın Aleyküm Arkadaşlar. bu konu hakkında çok başlık var. okudum ama sanıyorum aradığım cevabı bulamadım. 2011 Model 1,4 benzinli mode era var. kilometre daha 31,500 de. 30,000 bakımıyı yaptırdım. istanbulda oturuyorum genelde 50 TL benzin alırım. sadece hafta sonları gezerim. iki aydır 50 TL benzine 60-70 KM arası yol giderken bu oran 32-40 KM ye düştü. neredeyse yarı yarıya. bu nasıl olabilir. acaba neresinde arıza olabilir? Yada normal mi? yardım ve destekleriniz için şimdiden teşekkürler.
Böyle bir hesap yanlış olur 50 TL lik alımla değilde 100 km de ne kadar litre harcadığinizi ölçün diğer türlü zaten benzin fiyatı arttı
esprili yaklaşım güzel. ama ben iki ay içinde km yarıya indirecek bir zam hatırlamıyorum. kendimce 100 km gerek yok ışık yanınca hep 50 atarım yandığında ve 60-65 olurdu. yarıya yarıya fark etmezdi diye düşünüyorum. şöyle de düşünebiliriz. araba şehir içi 100 km de 14 litre yaksa 7 litre alıyorum. yani ölü haliyle 50 yi bulmalı diye düşünüyorum. 35 çok az. bir değer.
Buji değişimi yakıtı arttırır. Önemli kriterdir. Bir süre sonra değerler oturur. ZAM faktörü önemli etkendir. Önemli olan 100 km de Kaç kuruş yaktığı değili KAÇ LT yaktığıdır. 30000 km buji değişimi yapılma ihtimali yüksektir.
yardımlarınız için teşekkürler. bujilere baktırmadım standar 30000 bakım yaptırdım. yakında trigiyer ile lastikleri değiştireceğim. onlara baktırayım. birde klimaya gaz doldurttum. sanki ondan sonra yaptı gibi. bi etkisi olur mu? usat klimada kaçak vardı. siboplarında küçük bir kaçak var düzelttik dedi.
2010 model Hyundai Eren var USB geçişleri çok uzun atlıyor şarkılarda mesela üçer beşer atlama yapmıyor isme göre atlıyor bunu yanıtlarsanız sevinirim
İlginç bir şey söylemek isterim. Yeni buji kısa bir süre fazla yakar sonra düzelir. 30 000 km de bujileriniz değişmemiş. Değişim aralıkları 30-60-90-120-150-180 gibi 30 000 aralığıdır. (Araç kitapçığında servis çizelgesinde bunu bulacaksınız) Malesef kötü buji kötü ateşleme fazla yakıttır. Sorunda üretir Fazla yakıtta buda bir etkendir.