Merhaba. Bu sorunu bir süredir yaşıyordum. Özellikle 3. vitesten 2.vitese geçerken silkeleme oluyordu. Ayrıca bozuk yollarda 1. ve 2. viteste silkeliyordu. Forumdaki tavsiyeler üzerine debrijay switchini (müşürünü) orjinaliyle değiştirttim. Ama sorunum çözülmedi. Tam bir hayal kırıklığına uğradım. Tavsiyelerinizi bekliyorum
Vites düşururken hafif gaz verip deviri eşitleyin.Birden debriyajdan ayağinizi çekmeyin. Silkeleme ortadan kalkar , dizelde kompresyon benzinliye göre fazla , kullanirken alişkanlik gerektiriyor.
Arkadaşın dediği gibi vites değişimi yaparken biraz devri dengelerseniz sanki otomatik araç kullanıyor gibi minimum sarsıntı ile vites geçişi yaptığınızı görürsünüz. Biraz sabır ve alışkanlık istiyor. Kullandığım bütün manuel araçlarda aynı yöntemi uygulamaya çalıştım ve hep yumuşak ve sarsıntısız vites geçişleri ile keyifli sürüşler elde ettim. Eğer bariz bir arızanız yoksa bunu denemeye çalışın isterseniz.
Senkromeçli şanzımanda vitesten vitese geçişte eğer debriyaj ve şanzımanda bir sorun yoksa titreme ya da vuruntu olmaması lazım . Zaten vites için uygun devirde ve hızda değilseniz vitesi geçirmezsiniz . Bence balatanız hafif hafif miadını doldurmaya başlıyor olabilir .
Egr'den de olur. Bilgisayara baglatin ariza kodu vernistir sorunluysa. MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Beyin check up yapilmisti. Bir sorun yok denilmişti. Yine de egr odakli tekrar baktirmami tavsiye eder misiniz?