Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hyundai Accent Era 1.6 Style Sports için lastik ebadı

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda eratr tarafından 26 Ocak 2014 tarihinde açılan konu

1. eratr

eratr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Merhaba.

Araba ve lastik işinden pek anlamadığım için foruma üye oldum ve yardım rica ediyorum.

2009 model Hyundai Accent Era 1.6 Style Sports model arabaya sahibim. Yurt dışında olduğum için araba kullanımda değildi. Ülkeye gelince arabayı servise götürüp bakımını yaptırdım. 5 senelik araba ama gören sıfır sanıyor.

Servis araba kullanılmasa bile lastiğin en fazla 5 yıl ömrü olduğunu ve lastikleri değiştirmem gerektiğini söyledi. Bu sebeple lastik arayışına girdim.

* Araba bundan sonra İstanbul'da aktif olarak kullanılacak.
    * 160 KM hızın üzerine çıkılmayacak.
    * Yazları İstanbul - İzmir arası gidip gelme ihtimali var.

Hangi ebatlarda ve nasıl bir lastik almam gerektiğini öğrenmeye çalışıyorum. Orijinal ebadın 185/65 r14 olduğu söylendi. Bu ebat doğru mu?

İstanbul içi kullanımda hangi lastiği almam daha iyi olur? Lastikleri 15 şubattan sonra alacağım.

Birde 4 mevsim lastik almam mı uygun olur? İstanbul'da sanırım kış lastiği uygulaması başlamış, birkaç kişiye sordum ama kesin bilgi alamadım.

Bu konularda yardım rica ediyorum. Cevap veren herkese teşekkür ederim.

2. mustafaaa_orhan

mustafaaa_orhan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    Mustafa Orhan İLHAN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    bildigim kadarıyla kış lastigi mecbur

3. Ömer Yiğit

Ömer Yiğit Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    47
    Ad Soyad:
    Ömer Yiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    4 mevsim lastikler hiçbir işe yaramıyor benim size tavsiyem yaz lastiği almanız aracınıza uygun ebatta çok marka model lastik mevcut bütçenize uygun olanı tercih edebilirsiniz.Şu lastik iyi şu lastik kötü diye birşey kalmadı hepsi belli bir standartı yakaladı artık iş tamamen bütçeyle alakalı

4. ilkerbey

ilkerbey Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    İlker A.
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Ticari olmayan araçlara mecbur değil ama boşverin, canınız değerli mi? maddi durumunuz yetiyor mu? bu iki sorunun cevabı evet ise kışın kış lastiği kullanın. Hele istanbulda iseniz zincirsiz dolaşmayın. Ben izmirdeyim, doğru dürüst kar görmeyiz, yağsa da arabayla yola çıkmam ama kar zincirim var.

Bu Sayfayı Paylaş