Merhaba Arkadaşlar; Benim sorunum Accent Era 1.5 Dizel 2009 model aracımda su eksiltme sıkıntısı yaşıyorum.Yaklaşık 6 aydır takip ediyorum ama bir türlü tespit edilemedi.Radyatöt kapağından suyu tamamlıyorum ve aynı zamanda yedek su deposundanda tamamlıyorum.Aracı çalıştırım belli bir km yaptığımda radyatör kapağını açtığımda dibinde su görünmüyor.Yaklaşık 1 litre civarında su alıyor tekaradan.Direk motoru da açtımak istemiyorum komple bazı ustalar direk conta yanık,silindir kapağı çatlaktır diyor.Fakat en son aşama olarak bunun yapılması gerekiyor sanırım. Ben bu su eksiltme sorununu nasıl çözebilirim. Not:Öncesinde araç kullanıcısı motors suyuna antifirz koymadan aracı kulanmış dolayısıyla ciddi anlamda pas vardı.Hatta 1 defa hararet yaptı araç fakat tam kırmızıya kadar çıkmadı.Radyatör söktürüp komple temizlettim ve en az 5 defa 6 ayda motor suyunu antifirizle doldur boşalt yaptım pas %70 azaldı. Acil tecrübeli arkadaşlardan bilgi paylaşımında bulunmalarını bekliyorum. Ayrıca Avrupa yakasında bu konuda uzman bi usta da önerebilirseniz menmun olurum. Teşekkürler şimdiden.
Evet oralarda ya da konsolun orta kısmının arkası ve yanlarında olabiliyor aracına göre. Sorun yok ise bujileri sökün ve kompresyon testi yaptırın basınçlı hava ile. Yani motoru ölçtürmeyin, buji deliklerinden içeri basınçlı hava bastırın. Sorun kapak, blok, conta da ise motor suyunda kabarcıklar oluşacaktır. Basit bir yöntem ama kullanmasını bilene. Direk motoru açmak yerine önce böyle denenmeli.
Radyatör suyu test eden motor farklı ürünler var motor kaçaklarını düşük orta yüksek şeklinde renkler ile belli ediyor. İsmini yazmıyorum reklam olmasın denediniz mi ucuz bir şey. Expertizler de kullanıyor izmirde.