Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hyundai Accent Era 1.5 Crdi Korna Çalışmıyor

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda Murat1234 tarafından 19 Mayıs 2023 tarihinde açılan konu

1. Murat1234

Murat1234 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Murat Efe
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    arkadaşlar başlıktaki modeli kullanıyorum 1 saat önce korna çok iyi calisiyodu ve şuan basıyorum tık diye ses geliyor korna sesi çıkmıyor bunun nedeni nedir

2. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,316
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Aynı sorun benim araçta da var .2006 1.4 Era bazen çalar bazen çalmaz.

İlk Sebebi korna sisteminin direksiyon içinde birbirine temas eden iki levhadan oluşması zemberek diye tabir edilen bu sistemde meydana gelen temassızlık.

İkinci sebebi panjur arkasında yer alan korna soketinin oksitlenebilmiş olması . Tampon sökülür panjur sökülür uğraştırır. Çukura falan girip çıkınca oluşan titreşimden çalışır. Benşm araçta böyle .

Üçüncü sebebi elektrik devre arızası olabilir özellikle orjinalliği bozan işlem yapıldıysa olabilir. Bir ihtimal de röle bozulması.

Bence direksiyon zembereği ya da oksitlenme olması kornaya basınca röle tetikliyorsa direksiyon zembereğini eleyip soket oksitlenmesi diyebilirsiniz.

Röle jornaya basınca tetiklemiyor Bazı noktalarda çalışıyorsa zemberekten dolayıdır bunun içinde direksiyon açılması airbag patlama riski olduğu için değmez.

Siz başlangıç olarak direksiyonun sol altında yer alan sigorta panel kutusunu sökün ve horn yazan sigortayı kontrol edin. Panelin arkasında yerleri yazıyordur.

era53 bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş