Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hyundai Accent Devir Düşmesi Ve Rolanti Sorunu

'Elektrik & Elektronik Sistemler Sorun Ve Çözümleri' forumunda erkutsezgin tarafından 9 Mart 2016 tarihinde açılan konu

1. erkutsezgin

erkutsezgin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Erkut Sezgin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Benim 2004 Model 1.6 Hyundai Accent Admire benzin+lpg li aracım var. Araç gaza bastığın halde hızlanmıyor. bir el sanki arabayı tutuyormuş gibi oluyor. sonra kendiliğinden hızlanıyor. Vites geçişlerinde bir üst hıza geçmek istediğimde araba hızlanmıyor. ama bir süre sonra birden bire hızlanıyor. 25-30 km gittikten sonra rolantide motorda aşırı bir titreme oluyor. bu sorunlar hem gazda hemde benzinli çalışmada var. Motor ısındığında kalkışlarda araba stop ediyor. yokuş yukarı trafiğin olduğu yerlerde dur kalklarda araba stop edebiliyor. Yokuş yukarı 2. vitesle çıkarken bile devir çok düşük kalıyor araba stop etmekle etmemek arasında kalıyor. Bujileri ve buji kablolarını değiştirdim. Sorun yine devam ediyor. Arabayı Oto elektrikçiye gösterdim. Arabayı test etti ve Ateşleme bobininde bir sorun olmadığını söyledi. Onun teşhisi Rolanti sensörünün temizlenmesi veya değiştirilmesi gerektiği yönünde oldu. Bu sensör hava akışını kestiği için veya düzenli çalışmadığı için oluyormuş . Bu konuda Forumdaki arkadaşların fikirlerini de almak istiyorum. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

2. eraera35

eraera35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Mert Kaynak
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Benzer sorun era 1.4 aracımda var buji ve buji kabloları ateşleme bobini değişti düzelmedi hem yetkili servisde hem özelde check up yapıldı ne bir arıza kodu nede bir sonuca ulaşılamadı rölanti sensörü denendi genede cözülmedi yalnız bendeki sorun sadece sıcakların titreşimli calışma rölantide

Bu Sayfayı Paylaş