Arkadaşlar hepinize selamlar. Bende 3 silindir dizel 1.5 Admire var.Aracımın lastikleri bitti desem yeridir.Madem diyorum yeni lastik alacağım jantlarıda değiştireyim.Ama muallakta kaldım acaba hangi ölçülerde jant ve lastik kullansam sağlıklı sonuç alırım?Bu arada aracı sürekli otoban ve asfalt yollarda kullanıyorum.Fiyat önemli değil. Bilgisi olan yada deneyimi olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirlerse sevinirim.Teşekkür ederim...
a.s 15 inç idealdir ucuz yollu jantlar K.M (KORMETAL) jantlarını kullnabilirsin(tercihim oxigin,T.F.Tvb)lastik ölçüsünüde 195 50 r15 yaparsanız tadından yenmez güzel sportif görüntü kazanır aracınız...
Doğan kardeşim jant ve lastik ebatı hakkında uygun ölçüleri belirtmiş. Ek olarak memnun kalmak istiyorsanız size kendiminde kullandığı Toyo T1R lastiklerini öneririm. V serisi olduğu için yumuşak hamurludur lastik sesi azalır bu sebeple ve size + yönde performans sunar...
195/50/15 ölçüsü aracınız için uyumlu olur. Ayrıca izmirde olduğunuz için performans(yaz) lastiği sizin için uygun.. Benim tavsiyem MAM W1 mark 15 inc jant(ortalama 4 adet 550tl) ve 195/50/15 kumho KU31 veya kumho KH11 modellerini tercih edin(4 adeti 400 tl civarı)
Teşekkür ederim yarından sonra muhtemelen aracın resimlerini eklerim siteye.Tabi üzerinde yeni lastik ve jantlarıyla birlikte birde spoyler siparişi vermiştim yarın geliyor.
Spoyler montajı tamam ama güzel cant bulamadım ya.Kormetalin cantları hoşuma gitmedi nöbetlerden vakit buldukça gezmeye devam.Ama itiraf etmeliyim 3. sanayi sitesi bu tür arayışları olanlar için cennet gibi ) Bu arada Kumho'nun 195/50/15 lastiklerin takımı300 tl,miş bedavadan biraz pahalı değilmi..
Admire orjinal boyutu 185.60.14 tür ama yanağı incelterek jantı büyütmek mümkün 195.50.15 sıkıntısız takılıyor diye hatırlıyorum Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
175 70 13 olanlar var 185 60 14 olanlar var 2 tiptir standartlari Fakat secmeli yani keyfi 185 55 15 olur 175 65 14 olur