Arkadaşlar merhaba aracımda giderken birden gaz pedalı yok oluyor ve arıza lambasını silene kadar gaz pedalı calısmıyor gaz pedalı sensör ünü değiştirdim tesisata baktırdım hala sorunu bulan usta ve servis olmadı basına böyle bir şey gelen var mı yardımcı olursanız sevinirim.
P2138 Gaz pedalı P0101 hava kütlesi veya hava akısı P0113 Emme havası arızaları veriyor hava akısı değiştirdim eğri iptal klima basınc sensör ünü söktüm hala sorun devam ediyor
üzgünüm ama forum harici iletişim kuramıyorum. buraya yazmanız gerekiyor ki ileride sizin gibi bu sorunu yaşayanlar çözüme ulaşsın.
linkini attığım mesajımda da yazdığı gibi sizin sorununuz muhtemelen kaçak/yüksek akımla alakalı. araca sonradan takılmış alarm, led ampül, xenon, park sensörü, teyp v.s. orijinal olmayan ne varsa tek tek iptal edip denemeniz lazım. fren ve debriyaj switchlerinin doğru çalışıp çalışmadığını test etmeniz lazım.
Ankara da bunun çözümünü kim yapabilir bir dünya param gitti yardımcı olabilecek bu işin ustası kim abi
Gaz pedalı ile ilgili benim de ilginç bir sorunum var. 2011 1.5 dizel era var. Araç normal değerlerde çalışıyor. Arıza kodu falan yok. İlk kalkışta, ani hızlanmalarda isteksiz forumda birçok kişi araçların patinaj çekerek gittiğinden bahsediyor. Benim araç hiç patinaj yapmıyor. 3. Vitesten sonra gaza yüklenince yüksek hızlara 200kmye kadar çıkıyor. Birşey dikkatimi çekti pedalların ( gaz, fren) altındaki paspasa ayağımla baskı uyguladığımda araç birden atiklesiyor. Sonra yine eski haline dönüyor. Kendim paspası açıp kontrol ettim. O bölgede herhangi bir kablo birşey göremedim. Acaba buna nasıl bir açıklık getirebiliriz. O bölgede tesisat geçiyor mu kablolarda sorun olabilir mi? Yorumunuzu merakla bekliyorum. Bu patinaj çekmeme durumu turbodan yada balatadan kaynaklı olabilir mi?
merhaba, orada performansı etkileyecek iki sensör var. fren ve debriyaj sensörleri. bunların sağlıklı çalışıp çalışmadığını bilgisayardan kontrol etmek gerekiyor.
Fren sensörü performansı etkiler mi? Onu aracı aldığımda değiştirtmiştim. Şu an frene basınca stop lambası yanıyor. Başka bir ayarı var mı?
fren müşürü 4 pinli modellerde 2 pin beyine, 2 pin stop lambasına gider. beyine giden kısımda sorun varsa ve sürekli fren yaptığınızı görüyorsa enjeksiyonu kısar. benzer şekilde debriyaj müşüründen de "debriyaj bırakıldı" bilgisi gelemzse enjeksiyonu yine kısar, 1. ve 2. viteslerde silkeleme yapar. bilgisayarla beyine bağlanıp, pedal konumlarının sağlıklı bilgi verip vermediği bakılmalı.
Bende küçük elm327 cihaz var. Ama telefondaki uygulamalarda öyle bir bölüm görmedim. Uygun bir yer bulunca baktırırım. Teşekkür ederim.
Merhaba forumda başka bir başlık altında gaz pedalı ile alakalı bir konuda bir arkadaş actuatör ve klima basınç sensörünün gaz pedalı ile aynı hatta olduğunu yazmıştı. Ben de denemek için klima basınç sensorünün soketini çıkardım aracın gaz tepkimesi arttı. Şimdi sormak istediğim normalde klima sorunsuz çalışıyordu. Acaba sorun sensorde mi yoksa kablo tesisatında mı? Bunu nasıl anlarım? Birde sensörü değiştirmem gerekirse kendim değiştirebilir miyim? Orijinal olması mı gerekir? Değişim sırasında gaz kaçağı falan oluşur mu? Şimdilik soket çıkık vaziyette kullanıyorum. Bilgilendirirseniz sevinirim.