Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hyundai Acc/Era Amortisör Yay Değişenler

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda mobil1onda1 tarafından 10 Haziran 2015 tarihinde açılan konu

1. mobil1onda1

mobil1onda1 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Samet Altın
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Beyler Önler Orjinal Gazlı Amortisör Arkaları Monroe Gazlı İle Değiştirdim.
    Yay Olarak Eibach Spor Yay Var

Maydan mando amortisörün yay spor olmasına rağmen aşırı yumuşaklığından şikayetciydim.

şimdi ise maysanın yumuşaklığını bazı yollarda keşke maysanla geçseydim gibi bi hisse kapılıyorum.

tamam yol tutuş arttı salınım gitti şimdi hızlı hepki veriyor hemen yolda stabilitesini ele alıyor.

ama biraz sanki fazla sert oldu gibi sertlik değilde arkası çok hafif olduğu için sanki amortisörleri zorlayamıyor arabanın kasası pistonları aşağı doğru yavaşça itmiyor gibi tak hafif emip geçiyor.

*** Sizde monroe ile değiştirdiyseniz sizinkidemi böyle acaba yoksa ben yanlış amortisörmü aldım.

amortisörden memnunum stabilite ve şaşsi rijitliği arttı fakat konfor gitti be arkadaşlar ya :)

2. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Bir sonraki lastik değişiminde süspansiyona katkısı olan yanakları daha çok esneyebilen C segmentine hitap eden özellikte bir lastik tercih ederseniz bu problem bir parça çözülebilir.

3. mobil1onda1

mobil1onda1 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Samet Altın
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    185 14 lastik var bridgestone b250

195 55 15 michelin energy saver modeli var onu dusunuyorum

4. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    bridgestone yada michelin bayisine konfor bazlı bir lastik için arabadan olan şikayetleri bildirip danışmakta fayda var yanak yapısı en esnek zıplama çukurda vurma niteliği az olan lastikleri önereceklerdir, bridgestone un B250 B330 gibi lastikleri bam güm vurma sesi yapan lastiklerdir, yanakları daha esneyen konfor lastiğini bulmanız lazım. Bridgestone turanza ER serisi lastikleri incelemek lazım yol pürüzü ve konfor konusunda yorumları güzel, michelin olarak ise energy saver yerine primacy 3 gibi lastikleri incelerdim, ADAC lastik testlerine de iyice bakıp karar verilebilir.

Bu Sayfayı Paylaş