Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hyundai 1.5 Crdi Getz Turboya Geçmeme Sorunu

'Getz Forum - Club' forumunda Atakan DEMİR tarafından 10 Aralık 2016 tarihinde açılan konu

1. Atakan DEMİR

Atakan DEMİR Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Atakan DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Merhaba arkadaşlar. Başlıkta belirttiğim gibi hyundai 1.5 CRDİ aracım var aracımın turbosunu yen yaptırmama rağmen araç 2000 devire gelince tam turboya geçicekmiş gibi oluyor sonra kesiyor tam kesmiyor ama turboyada tam olarak geçmiyor bana selonoid valfinden olabileceği söylendi acaba bu durumu araç neden yapar size danışmak istedim.

2. hyundaigetz

hyundaigetz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Hasan Kenan Kahraman
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Benim araba 2bin devirden sonra birden fırlıyor hissediyorum ama daha düşük devirlerde bu olmuyor 2bini geçince atıyor kendini

3. Atakan DEMİR

Atakan DEMİR Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Atakan DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Benim aracımda 2000 devire geldimi tam turboya geçicekmiş gibi oluyor ancak araba hafif kafayı uzatıyor geri çekiyor tam turboya geçmiyor selonopid valf ide değiştirdim gene aynı sorun var acaba nedendir bir türlü çözemedik

4. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

turboyu yeni yaptırdıysanız yaptırdığınız yere gidip sorunu söyleyin. fabrika çıkışı olsa belki birşeyler söyleriz ama turbonun tamiratı sırasında herşey olmuş olabilir.

bir sürü kablo, hortum vb. var. belki birisi yanlış takılmıştır.

EnesAks bunu beğendi.
  5. oguzcalik

oguzcalik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    229
    Ad Soyad:
    oğuzhan çalık
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Sorunu cozdugunuzde buradan paylasmanizi dilerim. Herkes derdie derman ariyor ancak cozumu kimse paylasmiyor.

SM-A510F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

EnesAks bunu beğendi.
  6. EnesAks

EnesAks Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    23
    Ad Soyad:
    Enes AKSİN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    kesinlikle aracınız özellikle vgt yani değişken yapılı turbo ise (vgt olduğunu ön sol çamurlukla amplemini görebilirsiniz vgt yazar ordan anlayabilirsiniz) tamiri daha zor ve riskli turbo tamirini sırasında herşey olmuş olabilir abimin dediği gibi yaptırdığınız yere götürün en kötü turbo tamirden 3-5 ay sonra geri dağılır oda hiç bilmeyen adamların satana kadar kurtarsın diye üstün körü yaptıkları tamirdir sizinki anladığım kadarıyla hiç düzelmemiş veya çok kısa sürede geri bu hale gelmiş bu yüzden yeniden düzeltmesi için para isterse vermeyin derim kendi hatasıdır muhtemelen.Tabi sorun turboda ise.Ve yaptırdığınız yer eğer eski sanayi bilgisayarsız bi yer değilse Tavsiyem fatura ve yapılan işlemlerim onarımların tarihli listesini faturasını istemeniz.

7. Exelancez

Exelancez Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Bedir KIRINTI
    Yaşadığınız Şehir:
    13-BİTLİS
    Araç Modeli:
    Merhaba 2 haftadir benzer sorunlarla ugrasiyorum.2009 15 vgt dizel aracim rolantide stop ediyordu.calissada 3000 deviri gecmiyordu.iki uc denemeden sonra yuk binince yani hareket etmeye calisinca stop etmeler devam etti.bu sirada ariza lambasi yandi.araci sanayiye cektik.egr valfinden olacagini soyleyen usta egr valfini wurtun urunu ile temizledi.ariza isigini sildik.araba artik stop etmiyordu.ancak seyir halinde giderken aracimin eskisi gibi atik olmadigini farkettim.sorun turbo devreye girmiyordu.sanayiye gittigimde hortunlar kontrol edildi.saglam cikti ancak turbo faninin donmedigini farketti usta.turboyu sokup tamire gonderdik.simdi gelmesini bekliyoruz.
    Arkadaslar hata yaptigim noktalar var.yasadigim yer eksi 20 25 lerde gezdi.yazin serviste yag degisimi yaptigimda 10 40 koydular.yani bu havalarda yag dondu bende sabahlari araci calistirip zorladigimda turbo yagsiz kaldi ve bozuldu.tabi bu benim gorusum. Sizler nasil cozume kavustunuz?

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 25 Aralık 2016
  8. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    hararet ibresi hareket etmeden dizel zorlanmaz. 10w40 yanlış bir yağ değil.

9. Exelancez

Exelancez Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Bedir KIRINTI
    Yaşadığınız Şehir:
    13-BİTLİS
    Araç Modeli:
    Turbo sağlam olarak geldi ancak arabada güçten düşme var.ozellikle 4. Ve 5. Viteste...Arabam 3. Viteste gaza yüklendiğinde babamızın demiyor ancak 4. Viteste ufak ufak devirden düşüyor düz yolda çok hissedilmiyor.5. viteste ise düz yolda bile araba sabit kalıyor gazi sonradan bile tepki vermiyor.yakita katkı koydum.depoyu bitirip yeni mazot aldım OPET Euro ama sorun devam ediyor.ariza ışığı yok.

Bu Sayfayı Paylaş