Merhaba arkadaşlar Kısa zaman önce aracamın bakımını yaptırdım ek olarak Debriyaj seti triger kayışı avare kasnağı Şanzuman yağı Debriyaj merkezi Alt şanzuman kulakları Ön fren diskleri Yağ sogutucu oringler Bunlar değişti bu değişimler olmadan önce rölantide şuanki kadar bir titreme olmuyordu fakat şimdi vites boşta iken her zaman titreme oluyor dalgalanma olmuyor vites de ve gaz verildiğin hiç bir sıkıntım yok çekişinde de bir problem yok teste sokuldu herhangi bir problem göstermedi bir pompacıya gittim normal olduğunu söyledi fakat kafamda soru işaretleri hala var aracım 183bin de bu arada
Bendede aynı sorunlar vardı. baskı balatayı değiştirince ortaya çıktı... yapılcak şeyler: 1-) debriyaj yağını boşalttır yeni yağ koydur. 2-) sonra debriyajın havasını alsınlar. 3-) en son debriyaj pedalının arkasında somunlu vida olur. O vidadan pedalın boşluğunu alıp, ayarını yapsınlar. Arabadaki yürür haldeki sallanma titreme vites geçişleri v.s hep düzelecektir. hem maliyetide ucuz. denemekten zarar gelmez... boşuna yüklü para verme sağa sola. Her usta usta değil.... Kimse bişeyi bilmiyor. Ezbere şurası bozuk burası bozuk diyorlar. Söyledikleri her parçada en az 200.TL den başlıyor. nasıl altından çıkacağız ona ver 200 buna ve 200.TL.. dimi ama....
Çok teşekkürler bana bir açıdan yardimci olacağını umut ediyorum dediklerinizi deneyeceğim aynen öyle valla öğrenciyi ve kendi imkanlarımla birseyler yapmaya çalışıyorum fakat kimseye güven olmuyor işte
Biz öğrenciyken akşam arkadaşlar ile makarna alınca seviniyorduk Bu arada motor kulaklarını kontrol ettirin. D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Motorda tekleme yok ise! TAKILAN ŞANZIMAN KULAKLARI .... Yan sanayii.. KEsinlikle MOBİS kullanacaksın. Yoksa Titrer durur. Hiç araştırma. Araç 183000 de daha ciğerleri yeni açılıyor.
motorda herhangi bir tekleme yok sadece vites boşta yada rolantide dururken titreme yapıyor gaz verince duruyor diğer hiçbir durumda titreme yapmıyor MOBİS dediğiniz kulakların markası mıdır acaba Birde bu gün farkettim çalıştırdıktan sonra motoru açtım ve radyatör kısmından gelen borunun filitreye baglanan ek yerinden hava sızıntısı var buda acaba motorun titremesine yol açıyor olabilir mi ?