İyi günler 2001 model hyundai accent lx 1.3 lpg li aracım var aracımı çok diri olduğu için satmak istemiyorum güzel bir görünüm kazandırmak için 15 inç ince yanak lastik ve jant almayı düşünüyorum yakıt konusunda bir artış olacağı gibi durumları biliyorum sizden almak istediğim görüş aracım lpg'de çekişinde düşme kazanmasına rağmen yinede kullanabilir miyim? ve araçta herhangi bir değişiklik yapmaya gerek var mı? (çekiçletme felan gibi) şimdiden teşekkürler
İyi günler, bu konuyla ilgili bir kaç başlık var, Sitede arattırabilirsiniz.Milenyum serisi için 15 inç jant biraz fazla gelecektir, Yakıt artışı, konforz azlığı, fren mesafesi uzaması, ilk hızlanmada yavaşlaması gibi birçok değişikliği hissedeceksiniz.Benim tavsiyem 14" de kalmanız ama Eğer illa 15" istiyorum derseniz. Ofsetsiz bakmanız gerekmekte Aracınızın rengi nedir bilmiyorum ama milenyumlara genelede 5-6 kol renkli jantlar çok tatlı gidiyor. (Beyaz , Füme , Siyah, Gold ) gibi...15" jant taktığınızda ise , İlk önce Kampanalardan bir miktar aldırıp, aracın lastiklerini içine gömmeniz gerekmekte. Ardından çamurluk iç kısımlarını çekiçleme yada makinayla açtırın. Eğer genede sürtme yaparsa, Jant göbeğinden aldırabilirsiniz. Bunlar için Şehrinizde olan Hyundai özel servis yada rot-balan-tornacılar yapabilirler.
araç zaten hız ve kalkış açısından tatmin konusunda baya eksik olduğundan dolayı bu kayıplar fazla önemli değil benim için 15 inç seçmemin sebebi tamamen uyum açısından aracın boyutuna tam olur diye düşünüyorum örneğin honda elegance tarzı araçlara 17 uyması gibi ama şartta değil tabiki peki 14 taktığım zaman yine aynı işlemleri yaptırmama gerek var mı? bu arada rengi gri aracın
15" jant takınca; 35 ET değerine sahip en fazla 6.5 ofset jant takarsanız çamurluk açtırma, kampanadan aldırma vs. işlemlere gerek olmaz.Ama aracınız orjinalden yüksek olur.Bu yüksekliği telafi etmek için ince yanak (45-50 yanak) lastik takmanız yada spor yay kullanmanız gerekebilir.Bunun haricinde extra bir işleme gerek yoktur.Lastik konusunda da tavsiyem bulabilirseniz (ben çok aradım ama bulamadım) "185*45 r15" orjinale yakın bir kombinasyon olur, ya da "195*50 r15" takabilirsiniz.
İlla 15" taktıracaksanız kesinlikle lastik ebatınız 185x55x15 tavsiye ederim... Ben bu ölçüleri kullanıyorum sürtme vs sıkıntı yaşamıyorum çok şükür artık... Daha önce 195x55x15 - 195x50x15 denedim arka taraf öne göre basık olduğu için sürtme oluyordu araç boşken bile hemde arka iç çamurlukta ki sacı kaportacı da içe doğru çekiçletmeme rağmen... Çamurluk açtırma, kampanadan aldırma da hiç gerek duymadım tavsiye de etmem...
Lastik konusunda 185-55-15 195-50-15 185-60-14 ebatlar araciniza uygundur. 185-45-15 gibi ölçüler aracinizin km saatinde sapmalara neden olur., gerçek değerleri gostermez. Günümüzde 1.2-1.3 motorlu araclarda dahi 15-16-17 fabrikasyon ebatlarda cikmaktadir. Ebat büyüdükçe fren mesafesi uzamaz aksine kısalir. Araci yoran jantin ağırlığı ve aşırı buyutulen lastik ebatidir.
ancak şöyle bir şeye dikkat çekmek isterim '' lastikler aracı yorar'' demek motora veya araca zarar vermez sadece yakıtı artırırmış yanlış anlaşılmasın...
Lastikçiler genelde bu iki terimi vurgulayarak söyler. Aracı hem yorar, hemde yakıtın artar, gibi. Adamlarda ne araştırma nede öğrenme yetisi yok, birşey duymuşlar şehir efsanesi olmuş onlarda devam ettiriyor işte. Son kasa Astra 1.248 cc dizel motorlu alışımlı jantlı modeli aldığınızda üzerinde fabrikasyon 215/50/17 lastik var. Era dizel modelinde son çıkan seride en full donanımlısında 195/55/15 jant lastik var. Bunu dediğim lastiklerin biran duraksayıp laf bulamayınca söyledikleri '' Eee Alman Teknolojisi '' oluyor. Kolay Gelsin.
*Adem kardeşim, arkadaşları bilmem ama ben 195x50x15 lastik ve 15" altı kol jant uygulaması yapmış ve hem kampanalardan, hemde jantdan bir miktar aldırmıştım... Zira hep bir iki kişi binilmiyor arabaya ve şehirlerimizn yolları malum.... Bence 15" taktırınca araca uymasını görüntüden değil lastik değişim tablosundan anlarız... Lastik satan sitelerde bu hesaplamayı yapmanızı tavsiye ederim.*Bir diğer sorun ise bazı arkadaşlar büyük jant ve lastiğin aracı yormasının şehir efsanesi olduğunu savunmuş... Ve farklı araçlardan örnekler vermişler... Adem kardeşim jantı değiştirince sen bana hak vereceksin ama genede sen bilirsin...
saolun hocam 185/55/15 seçeneğini lastikçiden de görüş alarak denemek istiyorum.Sonuçta siz benle aynı araca sahipsiniz ve bu şekilde kullanmanın sıkıntı yaratmayacağını söylüyorsunuz.Daha öncesinde taktırmak istediğimde her lastikçiden farklı bi fikir duymuştum kimi olur kimi olmaz.hatta birisi motorda modifiye yoksa 14 bile çekmez demişti ona çok gülmüştüm
Bide sizden bu konuda çok eksik olduğum için yorum almak istiyorum.İstediğim jantlar bulunduğum şehirde yok netten almak istiyorum lastik sıkıntı değil bulunur ama jant malum çeşit çok fazla.Bu jantı alacağımdan değilde söylediğiniz lastik ebatlarına uygun benim aracıma uyar mı bi yorum almak istiyorum JANT LASTİK TAKIMI - En uygun jant lastik fiyatları Türkiye'nin ilan sitesi sahibinden.com'da - 166255429 .Eğer netten alırsam kaç kol olacak yada 4x100 felan varya onlardan hangisi olacak onu öğrenmek iistiyorum
Bahsi geçen şahıs benim. Kendi konunuzu biaz açıklama getirinki yanıltıcı olunmasin. Aşırı ofset li jant takarsaniz elbette sürtme kacinilmazdir. Açtığınız konuyu ve resimlerinizi iyi hatirliyorum. O zaman tamam ben yanlış bilgi ve yonlendirme yapiyor olarak kabul edelim. Doğruyu sizler biliyor olun ve bana mantıklı izahat yapmanizi bekliyorum. 215-50-17 astra 195-45-16 ebatli corsa ve linea ayni motor ayni güç nasıl kaldırıyor ?
185x55x15 çıkma lastik kullanıyorum arka çamurlukların içinde ki sacı içe doğru çekiçlettirdim kaportacı da 1.5 senedir sürtme vs yok çok şükür benim... ağzı olan konuşuyor hocam
Benm gonderime bak istersen et ve ofset hyundailara uyumlu bi jant 195 45 15 lastikler var icten distan en ufak bi surtme vs yok o janti onerebilirm LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
hocam gerçekten alacağım jant buydu resmen sadece rengi mat gri istiyorum jantın belli bi ismi var mı ona göre arıyım bunu