Hyunda Era Tavan Lambası Led yaptım fakat aracı kitlediğimde yada led sönünce hafiften yanıyor bu sorunu nasıl çözebiliriz acaba bu konuda bilgisi olanlardan yardım bekliyorum teşekkürler şimdiden
Eger az led varsa ve buton door kisminda ise ledlerde hafif isik beliriyor. Ama ledlere bakarsaniz anca görursünüz... LG-E730 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Ledlerin ışık vermesi için elektrik akımına ihtiyacı var.Eğer anahtar kapalı konumdaysa ve ledler azda olsa ışık veriyorsa büyük ihtimalle araçta elektrik kaçağı vardır.Yada şaseleme tam yapılmamıştır.Geri dönüş oluyordur.
Araçta kaçak filan yok arkadaşlar door konumunda hafiften yanıyor araştırmalarıma göre led lambalarda bu olay oluyormuş neden ise 3 adet kablo gidiyor door da artı var on konumunda artı var birde şaşe var iki adet artı konumu olduğundan ledler kısık yanıyor ama çözüm bulan yok
O zaman çözüm benden gelsin Ledlere bağlı olan + ve - arasına 1K direnç atarsan led tamamen sönecektir
Normaldir. Herhangi bir sıkıntı yok. Bizde toplam 16 led var. Aynı sekilde door kısmında iken azicik isik veriyor. Bi off kismina getirirseniz göreceksiniz. Hic yanmayacak. Door kisminda cok az bi akim geliyor onun icin öyle aydinlaniyor... LG-E730 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Adı üzerinde direnç bu kısa devre değil.Benim tavan lambasında 30 led var ilk zamanlar bende de oluyodu karanlıkta fark ettim zayıf yandığını araya 1K direnç atarsan tamamen sönüyor
Sana söyle açıklayayım tavan lambasının door kısmında kapılar kapalı olsa bile çok zayıf bir akım var.Fakat bu akım normal tavan lambasını çalıştırmaya yeterli olmadığı için ampül yanmıyor.Fakat led üzerinden geçince ledler çok zayıf olarak yanıyor.Sen araya direnç atarsan bu zayıf akım ledler üzerinden değil senin dirençin üzerinden devreyi tamamlıyor ve haliyle led yanmıyor Ben yaklaşık 10 aydır bu şekilde kullanıyorum hiçbir zararı yok yani
Peki öyle azcik yanmasinda bi sakinca yok di mi? Biz öyle kullaniyoruz cokta önemsemiyoruz... LG-E730 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi