Aracım Hyundai Accent Era 1.5 CRDI 2008 model. Sorunum ise; Aracın farları kısada iken bir şekilde kapanıyor. Biraz Dürtükleyip oynayınca geri geliyor ama sonra yine kapanıyor. Gece yolculuklarında çok canımı sıkıyor bu olay. Uzun farlarda hiç bir sıkıntım yok. Parklara dikkat etmedim. Sorun ne olabilir ? Far rölesinden şüpheleniyorum eğer öyle bişey varsa... Varsa nerede bu parça. Sigorta da Bi problem olsa, sigorta atar ve far kolu dürtükleyince geri gelmezdi.. Neyden bu problem? Hafta sonu Alanya ' ya gideceğim lütfen yardımcı olun.
Röle ve sigortaları kontrol ettirmeden önce ilk işin ampul alıp takıp oyle denemek olsun. Bazı ampuller miladını doldurmuş olabilir. Oda olmadı oksitlenme şaşe gibi durumlarda aklında olsun.. Geçmiş olsun.
Aynen o kısmı atladım.. Dediğim gibi röle ve far kolu ikisinden biridir muhakkak. Far kolu ile oynayın bi bakın yanıp sönme yapıyor mu hiç bi işlem yoksa büyük ihtimalle röledendir..
Kolda arıza olması hem uzun hem kısayı etkilemeyebilir far rölesi motor bölümünde üstü kapaklı bir bölmede. Elektrikçi işinizi kısa sürede halledecektir Sent from my iPhone using Tapatalk