Bugün Manisa sanayide gezerken bi excel bulduk. araç sadece motor istiyo plakası üstünde tamponlar kaporta bütün aksesuarları üstünde 2000 civarı istiyomuş sahibi. bana lazım olan 4 kapı kaput bagaj kapağı iç aksamdan bi kaç parça bi de sinyal-silecek kolları. geri kalanını da söküp saklayabilirim gibi geliyor. fiyat nasıl sizce? 1500e hemen almak gibi bi niyetim var. sizce nasıl? umarım bırakırlar o fiyata..
kaporta aksamı neysede,ufak tefek parçaların sıfırını daha ucuza alırsın gibi geliyor.ama alıyım aracı toplayıp satarım veya kullanırım diyorsan motoru 1,000 liraya yaptırırsın...anlattığına göre fazla bir hasarı yokmuş zaten
aslında değil. sadece masrafı fazla diye satıyolarmış. kaporta çok temiz motor problemli. aracın plakası üzerinde duruyor hala.
O zaman sizin başınıza daha sonra MTV sorunu çıkabilir. Ayrıca muayene, sigorta gibi dertlerde çıkacak. Satıcı kimse aracı hurdaya çıkarsın size öyle versin. Zira aradan 3 yıl sonra birçok vergi ile elinizde plaka sorun yaşayabilirsiniz.
kabaca bi hesap yapsak 4 kapı 200 liradan 800 liraya denk geliyor. kaput 300 lira civarı benim bagajdada çürümeler var. sinyal kolu değişecek 200 lirada o tutuyor. direksiyon kutusunu bile alabilirim gibime geliyor. benim son haddinde. varın siz hesap edin.
ewet doğru alacaksanızda vergi dairesinden ve emniyetten araştırıp temiz kağıtlarını alıp daha sonra aracı alınız.dediğim gibi sadece motor problemi varsa hiç hurdaya çıkartmayın,2 lira harcayıp aracı toplatırsanız 6 liraya satarsınız. Düzenleyen : hyundaı_era_06
bugun balıkesire geldim. kuzenimin arkadaşıymış. belki istediği fiyattan düşürülüp araç hurdaya çıkarılabilir.
hurdacılar sitesinden dahada ucuza alınır bu kaporta aksamları,bu verdiğin fiyatlar sıfır fiyatları galiba.
ne yazıkki balıkesirde hurdacılar yeteri kadar yok olanlarda da excel yok. 1 haftadır sinyal kolu arıyoruz.
Sanmam Mehmet bey. Cumartesi günü hurdacılara gittim. Eğer acemi görürlerse sizi, neredeyse başa baş fiyat veriyorlar.
peki sizce 2000 lira nasıl bi fiyat hurda niyetinde. parçaları değiştirdikten sonra yine hurdacıya satabileceğimi düşünürsek.
Fiyat güzel gibi. Zira motor aksamını bile kullanabilirsiniz. Ancak dediğim gibi, daha sonra vergi ve sigorta masrafları + Park sorunu çıkmayacaksa
ben geçen ay ankara yıldız hurdacılar sitesini gezdik bi akrabaya 2000 model transporterin alt koruma sacı lazımdı,1mX1m bir sac ve servis sıfırına 1050 ytl para istedi.ben ordan 200 liraya zor aldım,aldığım parçada çok pis ve yamuk yumuktu,zonguldağa gönderdim,takılmadan öncede 50 liraya düzeltip boyattırmış yani 250 liraya bir sac parçasını zor malettik. tabiki bu vw...sac parçasına bile 1050 ytl isteyen kazıkçı bir firma.fakat hyundaı excelin parça fiyatlarının çok yüksek olacağını zannetmiyorum.mesela bir sinyal kolunu 30-40 ytl ye alırsınız,tam bilmiyorum belki bu fiyata sıfırıda vardır. majeste kardeş,doğrudur küçük şehirde bazı şeyler zor,ama ankarada pek uzak değil haftasonu 1 gün buraya gelip istediğin parçaları alıp götürebilirsin.(çeşit daha çok,orda fazla çeşit yoktur tabi)
park sorunum yok hocam. ama dedğiniz gibi mtv sorun olabilir. yardımınız için teşekkür ederim. pek düşünmemiştim o konuyu.
sağlam parçası çok,benim arabanın eksiklerini gideririm,benim arabadan çıkan kötü malzemeleride geri takar hurdacıya satarım diyorsan olabilir,ama şuanda hurda para etmiyor kilosunu10 ykrdan alıyorlar araba 1000 kg gelse100 lirahttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif
Ayrıca plakalı aracı mecburen noter satışı ile almak zorundasınız. Bu da bir masraf tabiki. Bu nedenle sahibi hurdaya çıkarsın siz alın derim.
değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. bayram sonu bu işi sonuçlandırmak lazım. katkılarınız için çok sağolun.
Arkadaşlar iyide hurdaya çıkan araca tekrardan tescil verilmiyor yani trafite çıkamıyor nasıl alıcak hurda arabayı alsa bile kullanamazki sadece yedek parça olur mtv sorun değilki gidip vergi dairesinden öğrenebilir ona göre alır zaten borçlu arabanın satışıda olmuyor temiz kağıdı şart