ARKADAŞLAR HERKESE MERHABA ARANIZA YENI KATILDIM .. BENIM SİZLERE BİR SORUM OLACAK BENDE 2000 MODEL 1.5 HUNDAİ ACCENT GLX MARKA BİR ARACIM VAR BU ARAC 100 KM DE 20 YTL BENZİN YAKMAKTA SİZCE BU YAKIT ÇOKMU BUNUN YANINDA BEN ARACIMA SIRALI LPG SİSTEMİ TAKTIRMAK İSTİYORUM SİZCE TAKTIRSAM NE KADAR TASARRUF SAGLAR VEDE YAKIT NE KADAR DÜŞER SAYGILARIMLA Düzenleyen : YASİNKOMUTAN
öncelikle aramıza hoşgeldin. Km de 0.20 ytl yakıyor aracın bence gayet ii bir rakam bu. Tabi hangi şartlarda bukadar yakıyor oda önemli. Şu bir gerçekki şehir içinde bukadar yaması zor daha fazla yakar. Sıralı sistemde %40 tasarruf yaparsın. Fakat senede 15-20 bin km yapmıyorsan lpg taktırmana gerek yok eğer bukadar km yapıyorsan lpg taktırman mantıklı olur.
Birde forumda büyük harfle yazmak bağırmak anlamına geldiği için küçük harfleri kullanıyoruz bunada dikkat edersen seviniriz !!!
Aracın glx miş aracının özelliklerini yazarsan sevinirim glx ile gls arasındaki farkalrı tespit etmiş oluruz!!!
tabi kusura bakmayın bunu benım önceden bilmem gerekti bende türkiyenin en buyuk silah forumunda yönetim ekindeyım bende herkese bu yuzden cok kızmıştım ... tsk saygılar
Rica ederiz önemli değil https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif
bende ilk hundai kullanıcısıyım sadece 1.5 otomatik camlar otomatik ayna klima hava yastıgı gibi bu özelliklerin oldugunu biliyorum Düzenleyen : YASİNKOMUTAN
Hımmm şöyle söyleyeyim 1.5 gls güvenlik paketlilerde Abs,klima,çift hava yastığı,elektrikli camlar, elektrikli ayna mevcut sizin aracınızdada sanırsam bunlara ilaveten orj çelik jant olması lazım doğrumudur ??
evt dogrusunuz ..zaten bende aracımı degiştirmek istiyorum ön takım ölü rot başları ön teker bilyası amatösörler değişmesi gerekli alacak oldugu icinde araba aldım başkasından ama ne kadar masraf cıkartır bilgim yok :::. sagolsun arabanın içinde koyun bile götürmüş adam
Anladım bence bu saydıklarınız çok fazla tutmaz aracın motoru düzgün ve kazası yok ise bu saydıklarınızı yaptırıp gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Çok km yapmıyorsanız bu araçlarda lpg çok önemli değil bence zaten benzindede gayet az yakıyor!!!
master 35 arkadaşım hızır gibi yetiştin sagolasın Allah razı olsun ..birde aracın yakıtını ayar yaptırmak icin ne yapmam gerekli yanı aracım biraz cok yakıyor bana göre nerede ne yapmam gerekli hangi ayarını yaptırmam gerekli saygılar
Aracın gerekli bakımlarını yaptırırsanız başka bir ayar yapmaya gerek kalmaz, yakıt konusunda bu rakamı hangi şartlarda aldığınızı yazarsanız dahanet yorum yaparız.
lpg siz 200 kuruş normal Lpgli uzun yolda 107 kuruş yakar .Aynı araçlara sahibisiz bendeki 2000 gls...şehiriçindede 150 kuruş yakar.Ben sürekli uzun yol yapan birisi olduğum için uzun yolda sürekli fulleyip bitirmek kaydıyla ölçümler yaparım 41,5 litrelik simit depom 650 km yol yapıyor....Bilginize....
Hocam bende de 2000 model yumurta kasa olanından mevcut ama LPG kitini yeni taktırmış birisi olarak şehir içi 0,32 Ytl.den aşağıya çekemedim yakıtımı.bunun yanısıra şehir dışı yakıt değerim 0,15 Ytl. son ölçümümde...Aracım otomatik vites.Sizce şehiriçi ve şehirdışı yakıt değerlerim normal mi?
Üstad, otm. vites araçlarda şehir içi şehir dışı yakıtı çok farkeder, ancak 32krş bana biraz fazla geldi, bence kabul edilebilir rakam 22 - 25 krş arası, o da otm. olduğu için. Hava filitresini bi kontrol edin, aşırı yakıtın en büyük sebebidir.
aracım otomatik vites degil sanırım yanlış anlama oldu aracım 1.5 2000 model yenı kasa dedikleri klimali hava yastıklı otomatik aynalar vs ..ben aracıma lpg sıralı sistem taktırmak istiyorum aracım ne kadar yakar vede hangi marka sıralı sistemi önerirsiniz
aynı araç bende de var. bendeki araca 2004 yılında lpg takılmış ve aracın yakıtından gayet memnunum ben. Voltran marka lpg var. tabii ki şimdiki lpg kitleri daha da iyidir. aradan beş yıl geçmiş daha da aç yakabılır araçlar. bendeki araç şehir dışı olarak 0,110 krş yakıyor.