Selamun aleykum cumleten arabama ses sistemi yaptirdim teybi kapatınca pat ediyor birde müzik acik değilken radyo frekansi gibi hisirtiyor teybim çok kaliteli birşey değil sizce neden kaynaklıdır SM-J600F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bir soket veya kablo ekinde kontak olabilir aklıma bu geldi öncelikle. Bir de kontak kapalı iken teypte güç var mı teyp çalışıyor mu böyle bir durumda , direkt aküden besleniyor demektir. Kontak kapanınca tüm güç kesiliyor ve teypte güç yoksa o zaman kontaktan güç alıyordur. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Teyp kapanınca pat etmesi kapanış anında ses yüksek ise olması normal diyebilirim . Teypim amfi çıkışı anında deşarj olan kondanstatörler sayesinde birden çıkışlara yüksek voltaj gönderip bu sesin oluşmasını sağlayabilir. Hışırtı Teyp amfinin dip ses frekansından ötürü yapabilir. Kaliteli amfilerde bu sorun minimize edilmiştir. Ses en az seviyede iken duyulmaması gerekir. Ev ses sistemi ile uğraşıyorum ona gör yorum yaptım. 3 adet aynı müzik seti var teki sol kanalından hışırtı yapıyor diğerlerinde problem yok . Aşırı olmadığı sürece oynatmıyorum biliyorum ki amfi değişecek .
bu dedikleriniz teybin kalitesiyle alakalı. girişe çıkışa hiçbir filtre devresi koymamışlardır. kolayca çözülebilecek bir arıza değil. ama hoparlör çıkışlarına paralel kondansatör bağlayıp deneyebilirsiniz.
Ç Çok faydalı olacaktır. Kutuplu olsun Voltajı 35 volt kapasite olarak orta ebatlı olması yeterli.olur