merhaba arkadaşlar 2007 model getz imin 4 kapı hoparlörlerini değiştirmek istiyorum sizce ne almalıyım maksimum 250 tl para ayırdım yardım ederseniz sevinirim 4 kapıda 16 cm.
Eğer teybi değiştirmeyecekseniz çok şey farketmiyor ne yazıkki. Teybi sadece değiştirmekle bile orjinal kolonların ses kalitesinde hissedilir biçimde iyileşme yaşanıyor. Bizde 2 adet Getz var. Jbl CS-6, Helix Dark Blue, & Sierra 630, Alpine kolon mevcut. İlk etapta kolonları değiştirdik ve orjinal teyple bass ve ses netliği hissedilir biçimde değişmişti. Sonra Sony 700 UI ve Pioneer 8350 sd teyp takınca arabada sanki amfili sistem varmışcasına ses harika oldu. Benim önerim teybi değiştirmeniz olacaktır.
öncelikle ilgilendiğin için teşekkür ederim teybi değiştirdim üzerinde navitech cdt 4700 msu marka teyp var fakat 16 cm lik bir hoparlör almayı düşünüyorum bir türlü karar veremedim
rms gücü 60 watt civarında olan 2 çift komponent alabilirsiniz, bu durumda 2 çift takıma 250-300 tl verirsiniz. eğer komponent almayacaksanız pioneer, komponent alacaksanız da jbl ve kicker öneriyorum.
merhaba,amfi olmadan mid takımından pek iyi netice alamassınız hele hele çift alacaksanız. gerçi eskısınden iyi olur.
Teybiniz kaliteli birşey olsaydı çok daha iyi olurdu. Pioneer marka bir teyp bile işinizi fazlasıyla görür. Kullandığım kolonlar içinde Alpine hariç diğerleri öneririm.
iddia ediyorum, amfi olmadan da 50-60 rms gücündeki komponent takımlarıyla çok güzel ses alırsınız, zaten piyasaya baktığınızda 40-50-60 watt gücünde birçok komponent takım seti var, bunlar zaten amfisiz kullanıma göre tasarlanmış ve piyasaya sürülmüşler. kendim birçok sistemde deneyip gördüm, sonradan takılan teyplere komponent bağlayınca çok kaliteli(zaten komponent takımının özelliği güç değil kalitedir) ve eskisine göre sanki 2-3 kat güçlü hissedeceğiniz ses alırsınız. teybiniz pioneer olmasa da orjinal teybe göre çok farklı oluyor.
merhaba benım aracın ön kapılarına sierra marka mid takımı mevcud fakat amfim 400 luk olduğu için tesisatçı 5 yollu kayık hoparlörleri amfiye takmaya uygun gördü yani ön kapılardaki mid takımınıda teyb e baglı ama arkadaki ses önden gelen sesi bastırıyor. https://www.hyundaiclubtr.com/showthread.php?25206-teyb-amfi-hoparl%C3%B6r-cam-filmi-uygulamas%C4%B1-%29
merhaba benım aracın ön kapılarına sierra marka mid takımı mevcud fakat amfim 400 luk olduğu için tesisatçı 5 yollu kayık hoparlörleri amfiye takmaya uygun gördü yani ön kapılardaki mid takımınıda teyb e baglı ama arkadaki ses önden gelen sesi bastırıyor. https://www.hyundaiclubtr.com/showthread.php?25206-teyb-amfi-hoparlör-cam-filmi-uygulaması-)
yukarıdaki arkadaşın yorumu dediğimi doğruluyor, 50-60 wattlık komponenti amfiye bağlamak zaten mantıksız. tesisatınızda amfi olacaksa zaten daha güçlü komponent almalısınız.
geçen gün teyp'imi değiştirdim DEH-X3650UI takdım ses kalitesi oldukça arttı fakat şimdide hoparlörleri değiştirmek gerekdi amacım birazcık yüksek sesde doygun baslar duymak fakat çok geniş bir bütçem yok ( teypi alalı 1 hafta oldu olmadı ) maxsimum 150tl ye kadar mid takım arıyorum uygun olursa iki takım olmazsa bir takım alıcam zaten aracımda arka hoparlörler orjinal önler jbl fakat modelini bilmiyorum yada mid yerine koaksiyel hoparlör mü alsam (amfi kullanmak istemiyorum) yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
şimdi bakdımda şöyle iki seçenek buldum M Acoustic MT 650.2 16cm Mid Bass Takımı16 Cm KomponentlerM-Acoustic Roadstar RDH 520 C 13 cm 320 Watt Mid Bass Takımı - Komponent İlanları sahibinden.com'da - 100933025 sizce bu ürünler nasıldır. kullanan varmı teypde yada sesde bir problem olurmu acaba.
Kardeş Eğer Anfi takacaksan Kompanent takım almalısın. Ama yok ben anfi takmıycam diyorsan Koaksiyel hoparlör almalısın. Koaksiyel hoparlör ile Teybin ses çıkışı ile dahi iyi performans alırsın. Ayrıca kapı içlerinde çok doygun bir bas sesi alamayacağını düşünüyorum, sonra hayal kırıklığı yaşama.
Arkadaşlar aracım 2005 getz.Orjinal sağ ön hoparlörüm patladı.Ama orjinal sesini çok seviyordum.Bas ve tiz sesinden memnunum camlarım titriyordu Aynı performansı verebilecek amfisiz hangi hoparlörü önerirsiniz ? Sadece sağ önü değiştirecem bütçe maksimum 100tl. Aşağıdaki ürünler iyi midir acaba ? Veya orjinalini mi aramalıyım ? SONY GT1338F - SONY GT1338F 230 W Araç Hoparlörleri Hoparlör JBL CS6 - Jbl Cs6 16cm Coaxial Hoparlör 135watt 17274864 - n11.com
Getzimde ön/arka kapılarda Jbl Cs6 var orjinal kolonlardan kat ve kat daha güzel ses veriyor tavsiye ederim.