Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Honda Civic: Japonlardan Almanlara güvenlik dersi!

'Diğer Markalar' forumunda Mete_han tarafından 19 Haziran 2013 tarihinde açılan konu

1. Mete_han

Mete_han Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    39
    Ad Soyad:
    Metehan E. Özbey
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Alttaki asıl teste girmeden Civic'in destan yazdığı testleri görmenizi isterim.

Tavan sağlamlığında dördüncü sırada : Roof strength evaluations: Small cars Altında ne arabalar saymaya değmez bakın...

Karşıdan 5 yıldız: IIHS-HLDI: Honda Civic 4-door

Yandan 5 yıldız: IIHS-HLDI: Honda Civic 4-door

Asıl yeni test ise aşağıda...

Bildiğiniz gibi Euroncap'ten artık 5 almak moda oldu.

Bilenler bilir IIHS yi...

İşte IIHS Small Overlap Testleri. Diğer testlerde herkes yıldızlı 5ler almış çalıştığı için...

İŞTE HEPSİNİ AYIRAN TEST... Sadece videolara aldanmayın Google translate ile çevirebilirsiniz yazıları.

Sadece Euroncap'e göre araç üretenlerle her koşulu göz önüne alanların arasındaki fark!

Aracı tam ortalayarak kaza yapacak değilsiniz ya... Hadi darbe kısmen geldi çamurluktan daldınız engelden kaçarken... Japonlar bunu düşünmüş Volvo XC90 ile bu kategoride aynı başarıya imza atmış!

Hava yastıklarını süs diye koymamış. Açılış şeklini düşünmüş. Garibim Jetta beklemediği darbeyle ön hava yastıgı gezintiye çıkmış balon gibi...

Ama olur mu bizim halkımız anlamaz WW tanktır tank! Çok sağlam araba abi kaporta taş gibi, kapı kapanınca bir ses geliyor sorma içim eriyor :D Zaten bu testler de yalan dolan... DERLER

Honda Civic 2012-2013 yeni kasa 5 yıldız (Good)

IIHS-HLDI: Honda Civic 4-door

Ww Jetta 2012-2013 - 5 üzerinden 3 yıldız (Marjinal yani kabul edilebilirin bir altı)

IIHS-HLDI: Volkswagen Jetta sedan

WW CC Yavrucak beklemediği darbeyle yan hava yastığını bile açamadı tabiki 3 yıldız (Marjinal)

WW Passat 4 yıldız biraz daha çalışması lazım Japon mühendislerinden esinlenerek

IIHS-HLDI: Volkswagen Passat

BMW aşk 3 harf ya güvenlik? 3 yıldız! marjinal...

IIHS-HLDI: BMW 3 series

AUDİ en 1. araba(!) Öyle birinci ki 5 üzerinden 1 yıldız almış! Tam bir rezalet...

IIHS-HLDI: Audi A4

Dahasına gerek yok sanırım...

Şunu da ekleyeyim bir önceki kasa civicte harika bir araba.

Ancak yeni kasadaki en büyük fark güvenlik. Almadan önce beni etkileyen yönlerden biri de bu oldu.

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 1 Şubat 2015
  2. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Paylaşım için teşekkürler. Alışımlı jantlara birşey olmadığı dikkatimi çekti.

3. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    audi yalan oldu

4. Mete_han

Mete_han Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    39
    Ad Soyad:
    Metehan E. Özbey
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
  5. hatipoğlu

hatipoğlu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    murat hatipoğlu
    bizim türklere has bir özellik olsa gerek hep nerde dandik ve ederinden pahalı bir mal var onu yere göğe sıhdıramayız ama asıl iyi olan malıda bilip bilmeden kötüleriz örnek iyi diyerek dünya para verip aldığımız araçlar ww bmw opel reno vs ama toyota honda mazda saab volvo nissan bunlarsa kötü arabadır ikinci eli yoktur parçası pahalıdır alırsan son sahibi olursun (toyota ve honda bunlar hariç) gibi kulaktan dolma bilgiler artık herkesin kafasında yer ettiği için malesef piyasada buna göre şekilleniyor

6. Mete_han

Mete_han Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    39
    Ad Soyad:
    Metehan E. Özbey
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Malesef cahil bir toplumuz. Kulaktan dolma yaşıyoruz, araştırmıyoruz ve de şekilciyiz.

7. salih_karali

salih_karali Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    563
    Ad Soyad:
    salih karali
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    japondan şaşmamak lazım
    o audi ye neler öyle
    bide fart ettnizmi wv grubun araçlarında sürücünün kafası hep iki havayastıgının arasına girip kafası gine direksiyona degiyor

8. salih_karali

salih_karali Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    563
    Ad Soyad:
    salih karali
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    yalnız BMW de de ön jant debriyaj pedalının ordan çıkmıştır herelde

9. Alperen

Alperen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    64
    Ad Soyad:
    Alperen AYTEKİN
    bu testte neyi ölçmeye çalışmışlar?sadece sürücüyü mü?anlamadım ama civic motor kapudu dar ve toplu bi araba, jetta bmw audi motor kapudu geniş araçlar haliyle bi yerlere vurunca cok fazla dağılıyor gibi görünüyor civici kötülemek istemem, çünkü seviyorum civici ama güvenlik acısından fark atması sadece bu testle ortaya atılmaz diye düşünüyorum..

10. Mete_han

Mete_han Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    39
    Ad Soyad:
    Metehan E. Özbey
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    - Bu testte arabanın sağ yada sol ön yandan yani çamurluktan girerek darbe alma durumu var. Çok mantıklı bir test. Araba tam ortalayıp çarpacak değil hep. Ayrıca en önemlisi güvenli arabanın tam ortasından ibaret değildir bu da ortaya çıkıyor. Darbe emme yetisi çamurluklarda da şasenin o kısmında da olmalı.

- Görüntü mesele değil. İç kabin ortada ve de aldıkları puanlar bunlar görüntüye göre değil içerideki mankenin durumuna göre veriliyor.

- Son sorunuza gelince. Bu araçların arasındaki farkı en net koyan test budur. Tekrar yazmayacağım üstte civic diğer testleri var hepsi sorunsuz. Bu araçların hepsine tavan sağlamlığı dahil fark atmış durumda.

Bu konuyu açmamdaki neden bunu alana kadar ww alsaydın diyenler oldu çevremde... Bende neden honda varken ww alayım diyorum.

11. hakanerdogan

hakanerdogan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Hakan Erdoğan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Olayı sadece bir overlap testi üzerinden Alman otomobillerini kötüleyerek lanse etmek yersiz.

Ben Alman arabası satıp geçtiğimiz günlerde 0 km bir Elantra aldım, daha ileriki dönemlerde ise 5 sene kadar kısmetse Elantraya binip nasipse 0 km bir Honda Accord isterim.

Yeni Civic mükemmel bir otomobil, her şeyiyle ben de çok beğeniyorum ama, burada sadece overlap testlerinde üstün.

Aile büyüklerimde falan olmasa hani cidden kötü sanacağım, Elantra ile birlikte bir 0 km Audi A4 de alındı, tamam overlap kötü de, virajda, frenlemede, yol tutuşta, stabilitede, konforda, performansta, sessizlikte.... O da o konularda üstündür, Civic gibi bir otomobille salavat getirerek kaçacağınız bir objeden, A4 ile raydaki vagon gibi S çizerek kaçarsınız, işin bi de o boyutları var.

Ya da yeni 3.20d üzerindeki 8 ileri şanzımanın seriliğini ve başarısını da Japonlara göstermek lazım.

Maksadım Japon kötülemek değil, aynı zamanda motorsiklet de kullanıcısıyım ve GSX-R, CBR gibi insanlıkdışı makineleri de yapan Japonlar ellerinden öpmek lazım.

Ama hatırlatmak isterim ki, olay sadece overlap tüüüüü A4, Bim 3 kaka falan, gerek yok yani şimdi bilmesek neyse... :)

12. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Babam era aldiginda : abi bu arabalar teneke dediler.
    Ben accent aldigimda : hacim bu arabalar teneke dediler.

Bunu diyenlerde polo golf vardi. Hava yastigi abs si olmayan arabalarini overken tas gibi araba diyorlardi. Durdum dusundum adamlar hakli beyler yoldaki kaldirim tasinda da abs yok airbag yok. :D arabanin adina verecek param yok benim arkadas. Simdiki arabami sattigimda gider yine bir hyundai alirim sanirim. Yada avrupadan gelmeyen bir araba desem daha dogru.

Ayrica ulkede en cok satan araba markasi fiat ve renault arkadas biz daha neyi dusunuyoruz ?

Videolari cepten girdigime izleyemedim ama pek cogunu onceden zaten izlemistim. Akla ziyan videolar vardi. Civic hakkindaki yorumum ise. Zaten bu isi ya japonlar yapar yada caponlar :D

13. Alperen

Alperen Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    64
    Ad Soyad:
    Alperen AYTEKİN
    Yanlış anlaşılmasın ama duz ve carpınca olusan etkinin tamamını geri yansıtan bi kütleye carpmakda tuhaf, duvara carpsanız araç duvarı o hızla yıkabilir mesela..vw, audi,hava yastığı konusunda berbat onu gördüm, bmw de tam tersine hepsinden daha başarılı bence..ama cıvıcle fiyatsal olarak aynı konumda kıyaslanırmı, bence hayr..hayrlısı olsun

14. eKalpsiz

eKalpsiz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    ibrahim KORKMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Açıkcası bende böyle bir sonuç gördüğüm için şaşkınım. Hele audi kule direkleri yamuldu tank dediğimiz arabaya. Golf den vazgeçip civic almam için bir neden daha oldu gibi. Teşekkür ederim paylaşım için.

15. Mete_han

Mete_han Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    39
    Ad Soyad:
    Metehan E. Özbey
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Hiç bir markanın fanatiği değilim. Kaldı ki Hondayla yeni tanıştık.

Ancak şu da bir gerçek Honda diğer testlerde de çok iyi hatta en iyi puanı almış durumda. Bu en zor test ve bu teste dahi hazırlıklı olması yeni civic in gelişimini gösterir.

Testteki Audi ye değinmeden de geçemeyeceğim o araba yola yapışık gitsin ben binmem.

Herkes dilediği aracı seçmekte özgür. Tabiki de kötü araba değil diğerleri ama bir farkı ortaya koymak istedim sadece ve de önyargıları biraz olsun kırmak...

16. ahmet4646

ahmet4646 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    38
    Ad Soyad:
    Ahmet Gençay
    Yaşadığınız Şehir:
    46-KAHRAMANMARAŞ
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Hocam adamlar düşünüp yapmış bu testi ama öncesinde aracının bu kazalarda sağlam çıkabilmesi için geliştirmiştir illaki Allah kimsenin başına kaza vermesin ama bu araçların hepsiyle de 60-70 km hız üstü arkadan bir kamyonun altına girdiğinde yaşama şansını Allah bilir yapılan bu test yollarda görülecek en nadir kaza olacaktır bence sabit bir kütleye aracın en zayıf noktasından çarpıyorsunuz ve o çarptığınız şey yerinden bile oynamıyor sadece bu testle arabanın sağlam olduğu kanıtlanamaz tavan sağlamlığı konusunda da Fiat 500 de kendi ağırlığının bilmem kaç katını taşıyormuş mesela o da çok önemli değil önemli olan en çok olan kaza şekliyle araçları geliştirmek önden yandan ve arkadan yapılan kazalarda çok büyük üstünlük sağlasın bu araçlara o zaman ben tamam olmuş derim... kaldıki Honda Civic sedan herkesin kabul ettiği en büyük çarpışma testi kuruluşu euroncap ta testi bulunmamakta sadece HB kasasının testi var...

17. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Almanlar bence hala o eskilerdeki sağlamlığın ekmeğini yiyor..

Japon / kore araçaları almanları devirdi. Sağlamlığı, sorunsuzluğu ile çekik gözlülere yaklaşamaz artık almanlar...

18. tolga77

tolga77 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    50
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    önyargı demişsiniz ya..... Sanırım, Einstein'in sözüdür. "Önyargıları kırmak, atomu parçalamaktan zordur."

Honda için, özellikle Türkiye'de bir önyargı olduğunu düşünmüyorum. Toyota ve Honda bu konuda yurdum insanından geçer not almışlardır. Tabii ki avuç dolusu para verip, üzerine bir de ukela ukela o paraya şunu alırdın bunu alırdın diyen terbiyesizler çıkacaktır. Sanki biz aptalız herkes akıllı. Honda için demiyorum demiyorum ama hang imarka olursa olsun, alındıktan sonra böyle saçma yorum yapanlara gıcık oluyorum.

Marka imajı demişken, Honda dan önce Linea'm vardı. Siz asıl orada görün önyargıyı. of....of.....

Örneğin Kia ve Hyundai da bu önyargıdan çok çekti. Hyundai yavaş yavaş kırıyor bunları ama, ilk cümlemde alıntı yaptığım gibi, atomu parçalamak daha kolay diyor sayın Einstein. :)

Maalesef bizim insanımızda bu var. Araba ciddi bir statü göstergesi, boşline VW ye bir dünya para verirler, onun yanında dibine kadar dolu bir kia / Hyundai / mazda / hatta skoda ya burun bükerler...... ki bunların fiyatı ya ayınıdr ya da daha düşük....

Önce bindiğin arabaya bakıp, sonra sana bakan ve arabana göre muamele gördüğümüz bir ülkede yaşıyoruz. Atasözümüz bile var. At-avrat-silah.... :)

19. Hasan Tarık

Hasan Tarık Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,186
    Ad Soyad:
    Hasan Tarık
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Kia
    Abi çok güzel özetlemişsin romancı olacak adamsın valla senin yazılarını okurken hiç sıkılmıyorum :D

20. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    honda arabalarındaki akü ve elektrik sorunlarını halledemediği sürece en güvenli araba olsa ne yazar? kaza bir kere yapılır . ama her hafta akü değiştirmekle servise gitmekle arabanın zevki alınmıyor bence. nerden mi biliyorum?
    bir akrabam 2010 da sıfır km honda civic aldı. araba 3 yaşında şuan ve elektronik olarak sorunsuz bir ay geçirmedi. her ay serviste her ay serviste...

Bu Sayfayı Paylaş