Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Honda Civic İzlenimlerim....

'Sohbet' forumunda tolga77 tarafından 13 Haziran 2013 tarihinde açılan konu

1. tolga77

tolga77 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    50
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Daha önce linea için yazmıştım. Linea, malumunuz satıldı. Yerine Civic aldık. Honda ile 1500 km yi geçtim. Az çok bir fikrim var araç hakkında artık. Paylaşmak isterim. Hani belki almak isteyen, düşünen olur çorbada tuzumuz olsun.

Forumun Hyundai forumu olduğunu biliyorum, fikirler benim subjektif fikirlerimdir. Kendi çapımda ciddi bir ücret ödedim ve kredi çektim. Lütfen yorumlarınızı buna göre yapın, kalp kırmayın, moral bozmayın....

Araç 2013 model fb7 kasa civic premium otomatik ECO. Öncelikle daha önce konumda yazmıştım ama, bu ECO olayına açıklık getireyim. Diğer honda modellerinden 600 TL daha pahalı olan ECO modelinde motor üzerinde 20 den fazla değişiklik yapılmış, motor LPG ye daha uygun hale getirilmiştir. Örneğin subapları diğer civic modellerine daha güçlendirilmiş...vs gibi...araç LPG ye uyumlu bir motor ile geldikten sonra yetkili servislerde BRC nin LPG kiti takılıyor. Ruhsata işlenme de dahil 2400 TL daha veriyorsunuz. Evet pahalı ama, garantinin bozulmaması...vs gibi kriterleri düşündüğümde ben bu farkı vermeyi içime sindirdim. Evet garanti bozulmuyor. Hondanın 6 yıl/150 bin km garantsi aynı benzinli modeller gibi devam ediyor. (almadan önce iyice araştırmıştım, zaten şu anda da elimde 6 yıllık garanti kitapçığı var :) )

Donanım olarak premium donanıma karar verdim. Zaten Honda'da fazla bir donanım seçeneği yok. Dream-Premium-Elegance var. Premium'un, serinin en dolu versiyonu olan eleganceden farkı. sunroof-ısıtmalı koltuk ve xenon far. Fiyat olarak ise liste fiyatlarında 3000 TL fark vardı. Ben premium için bir bayiden çok iyi fiay almıştım, onda da elegance yoktu, başka bayilerde ise uygun fiyatlı elegance yoktu. Zaten fiyatına göre verdiği donanım benim için çok da kritik değildi. Premiuma karar verdik.

Honda, donanım konusunda biraz zayıf kanımca. Zira elegance de bile (premium da aynı şekilde) kararan ayna, bluetooth, çift bölgeli elektronik klima, soğutmalı torpido...gibi benim önem verdiğim donanımlar ya eksik ya da ilave aksesuar olarak satılıyor. Ama bayağı bir fahiş fiyat ile atılıyor. Misal kararan ayna için 750 TL istiyorlar.... Ama aracı beğendiğim için bu donanımlara çok takmadım. Fazla da bir ihtiyacım olmadı şimdiye dek. Sadece Linea dan çok alıştığım bluetooth olsaymış iyi olurmuş diyorum o kadar. Bluetoothlu, dvd li, navigasyonlu bir ekran takıyorlar ama 1500 TL fark istediler, yapmadım.

Bu kasa, 2012 yılında çıktı yollara. Honda da ismi FB7... bir önceki kasa (fd6) bu kasaya göre daha çok seviliyor. Göz alışkanlığı diyebiliriz, zira fd6 kasa yollara çıktığı dönemde oldukça sıradışı bir tasarıma sahip idi. FB7 ise daha bir muhafazakar olmuş. Özellikle arka tasarım çoğusu tarafından beğenilmiyor. Piyasada makyaj söylentileri var, ancak makyaj operasyonu ABD de üretiln model için yapıldı. FB7 kasanın ABD de 2010 yılından beri olduğunuı düşünürsek, ayrıca Honda'ya da sordum, 2014 yılı ortası-sonu gibi makyaj görür. Ki zaten tüm civic versiyonları 2 ya da 2,5 sene sonra makyaj görmüştür. Ha ben özellikle ön görüntüsünü çok beğendim aracım. Arkası evet biraz sıradan, ama yine de o kadar berbat gelmiyor.

Direksiyona oturunca uçak kokpiti gibi oldukça parlak ve çok ışıklı bir dashboard sizi karşılıyor. Gösterge iki parçalı tasarlanmış, üstte dijital hız göstergesi, bunun iki yanında kullanma stilinize göre renk değiştiren bir grafik, onların iki yanında ise size göre solda benzin sğda ise anlık tüketim göstergesi var. Altta ise büyük bir devir saati ve uyarı ışıkları var. Yine ergonomik olarak beni rahatsız eden, direksiyonun biraz hız göstergesini perdeliyor olması var. Ama çok da önemli değil.

Büyükçe bir yol bilgisiyarı ekranı var. Honda buna i-mid demiş. Bu ekranda isteğinize göre yol bilgisayarı, radyo bilgisi, duvar kağıdı ya da boş olarak kullanım imkanı var. Default duvar kağıdı analog bir saat ancak siz 3 tane fotoğraf yükleyebilirsiniz. i-mid ekranın hangi seçenekte kullanırsanız kullanın saat-kilometre ve dış ısı sıcaklığı hep gösteriliyor. Aracı geri vitese aldığınızda ise bu ekran oldukça net bir geri görüş kamerası haline dönüşüyor.

Geri görüş demişken, netliği iyi ama, park sensörü olmadığı için ses yok, bu beni rahatsız etti ve araca sonradan sensör taktırdım. Ancak bu aracın 2012 modellerinde sensör varmış maalasef. Honda 2013 modellerde biraz doanım kısmış, sensör dışında en önemli kısıntı ise katlanır aynanın iptali olmuş. Evet 2013 modellerde katlanır dış dikiz aynası yok.... gıcık bir durum, keşke yapmasalarmış.

Direksiyon ele iyi oturoyor, yumuşaklığı ve hissiyatı iyi. Üzerndeki kumandaları kolay ve işlevsel. Lineada bulunan direksiyon kumandalarına basmak bayağı bir zordu. Resmen düğmeyi dövüyordum. Direksyon deri ve derinlik ve yükseklik ayarlı...

Kliması tek bölgeli ve elektonik iklim kontrollü. Kullanımı basit, soğutması etkileyici. Lineada çift bölgeli klimayı low yapardım da ancak serinlerken, bu araçta 24 ün altına daha inmedim.

Aracın burnu aşağı doğru iniyor koltuk da biraz aşağıda kalıyor. Ne yaparsam yapayım aracın burnuna hakim değilim, bu sebeple park sensörü yaparken 8 gözlü ön-arka yaptırdım ve sorunun kendimce önüne geçtim. Yan dikiz aynaları büyük yapılmış bu da görüş açısını rahatlatıcı bişey. Soldaki aynda 3. açı var ama sağda yok. sinyaller aynada, bu da bence araca elit bir hava katıyor.

Büyük bir kol dayama ünitesi var. İçi geniş, USB bağlantısı da burada. Kol dayama sabit, ama üst kısmı ileri geri oynuyor.

Koltukları bana rahat geldi, arka şaft tünelinin olmaması arkada da ferah bir hava veriyor. Ancak mesela arkada havalandırma kanalı yok, bu da bir eksiklik olarak değerlendirilebilinir. Sürücü koltuğunda yükseklik ayarı var. Ancak koltuk sırtlığının ayar mekanizması hoşuma gitmedi. Dönmeli bir mekanizma yerine kol koymuşlar. Sırtlık ayarında biraz uğraşıyorum. Tabi araç kullanma hayatımızda kaç kere sırtlık ayarı yaparız o da ayrı bir konu :)

Araç tam otomatik şanzıman, 5 ileri vitesli. Araçta spor kullanım ya da manuel kullanım imkanı için S modu var. Bu modda iken, direksiyon yanındaki kulakçıklar ile manuel kullanabiliyorsunuz. Manuel modda devir kesiciye kadar gidebiliyorsunuz. Vites geçişleri sarsıntısız ve kararlı. ARaçta ECON diye bir tuş yapmışlar (bu tuş tüm civiclerde var, yani benim aracım ECO diye yok. Sadece isim benzerliği). Bu tuşa bastğınızda araç daha düşük devirde vites değiştiryor, diğer elektrnik ekipmanlarda daha bir ekonomi odakli çalışıyor. Mesela klima fan hızı düşüp, iç hava sirkilasyona aktif oluyor. Bu tuşun tüketime ne kadar katkısı var hiç denemedim. Sanırım denemem de, zira sinir bozucu bişey, çok çabuk üst vitese geçtiğinde özellikle ani hızlanmada sıkıntı oluyor. Genellikle kapalı bende.

Araç 1,6 cc 152 nm tork ve 125 hp güce sahip atmosferik bir motora sahip. LPG ile uyumu sorunsuz denilyor. Benim tecrübem daha 1500 km olduğu için bişey diyemiyorum.

Araç ile maksimum olarak 201 gördüm. Daha giderdi ama yol bitti. Özellikle 4000 dd den sonra gücünü hissettiriyor. Ancak tabi 10 senedi dizel kullandığım için bir dizel patlaması hissetmiyorum. Fazla sürat seven, ya da trafikte atraksiyon yapan tip değilim. Onun için aşırı bir güç arayışım yok. Benim için yeterli bir güç bu.

Araç ile bir kere uzun yol yaptım. İstanbul-Susurluk yolunda 90-110 hız bandında, tek sürücü boş bagaj ve kapalı klima ile benzin modunda 5,8 lt/100 km tükettim. LPG de daha tam bir ölçüm yapma fırsatım olmadı. Ancak LPG de de tahminim %15 fazla yakar yani 6,7-7 civarı bir uzun yol tüketimi bekliyorum LPG için.

Bagajı 440 lt. Segmentine göre düşük. Ama çocuk büyüdü çok şükür. Artık çok fazla bagaj beklentim yok. Bana HB araç bile yeterdi ancak ben sedan seviyorum. 440 lt şimdilik yeter.

Çok uzattım sanırım. Araçtan memnun olduğumu söyleyebilirim. Tavsiye eder miyim? Evet ederim. Türkiyede C segment sedan araçları düşündüğünüzde alınabilecek iyi alternatif olduğunu düşünüyorum.

masum, Alperen, oqano ve 4 kişi daha bunu beğendi.
  2. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Güzel yorumlar için teşekkürler..Benimde merak ettiğim bir araç civic..

3. canhakan

canhakan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    485
    Ad Soyad:
    Can Hakan TEMİZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için belki alamam bu arabayı ama bişeyler bilmek güzel.Ben 2009 model sedan kullandım bi kac kere ve 2011 hb gerçekten verilen paraya değer araçlar.

4. TurkSpace

TurkSpace Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    220
    Ad Soyad:
    Serdar Kevzer
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Hacııı ne yaptın sen yaaa vallahi baştan sona şiir gibi okudum büyülendim.Araçtan çok beni anlatımınız etkiledi.tecrübe ve deneyimlerinizi hemen hemen kusursuz bir anlatım diliyle sunmuşsunuz.Ayrıca tşk.ederim

Bu arada aracınızda hayırlı olsun ,Allah kaza bela vermesin.

SerdaR

5. Ali Riza

Ali Riza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    güzel günlerde,kazasız,belasız kullanmanız dileğiyle.verdiğiniz bilgiler için de teşekkürler.

6. Hasan Tarık

Hasan Tarık Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,186
    Ad Soyad:
    Hasan Tarık
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Kia
    Aracınız hayırlı olsun. Anlatımınız gayet güzel olmuş. Bende ilk çıktığı zamanlar tasarımını beğenmiyordum ama şu sıralar benimde hoşuma gitmeye başladı. İnşallah kazasız belasız ağız tadıyla binersiniz.

7. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    maşallah abi bayağı gözlemlemişsin. aracada severek biniyor olman her şeye değer gerisi önemli değil. :)

8. m_ertemur

m_ertemur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    Mehmet Emin
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    Hafta sonu bende izmir'den dönerken Susurluk'ta yeni kasa siyah bir civic ile kapışmıştık yoksa o siz miydiniz? :) Güle güle kulanın tekrar.

9. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    aracınız hayırlı olsun kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.açıklayıcı anlatımınız ile arac hakkında bilgi sahibi oldum gercekten.

10. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    hanımın bir akrabası almıştı yeni civic eco lpglisinden iç tasarımında kopukluklar var gibi gelmişti bana. mesela koltuk ısıtma düğmelerini eklemek sonradan akla gelmiş gibi değişik düğmeler koymuşlar. konsolda ayrı bir yere sıkıştırmışlar gibiydi. renkli ekranı hoşuma gitmişti ama tam da olması gerektiği yerde. donanım çalıp-çırpma meşhur olduğu için honda da es geçmemiş demek ki. bluetooth alışkanlık yapıyor hakkaten. güle güle kullanın.

11. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Hayırlı uğurlu olsun. Paylaşım içinde ayrıca teşekkürler. Fb6 modelinin f1 full modelini uzun süre kullandım. Kullanmadan önce otm. araba bana göre değil derdim. D modunda performansını tattıktan sonra birde S moduna aldıktan sonra Allah Allah nidaları ile araba roketliyor. :)

Resmen motor ve şanzumanuna aşık oldum bende. Birde 1.8 6 ileri f1 olanları hayalimi süsler oldu. Maddi imkanım yeterse arabamı değiştirdiğimde düşünebilirim.

Tekrardan hayırlı olsun.

12. tolga77

tolga77 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    50
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İyi dilekleriniz icin tesekkurler. Daha iyileri sizlerin olur insaallah...

13. D@rk34

D@rk34 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,260
    Ad Soyad:
    Tansu Tansu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin değerli görüşleriniz için çok teşekkür ederim.

14. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    verdiğiniz bilgiler için teşekkürler

15. tolga77

tolga77 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    50
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Düğme yerleşimlerde beni rahatsız eden bir ergonomi kusuru hissetmedim. Herşey yerli yerinde bence. Hatta araç ön paneli hafiften sürüceye doğru dönük, yani sürücü odaklı bir yapılanma var. Ama tabi elegance donanımda bulunan koltuk ısıtma düğmeleri bende yok, belki onların yerleşimi sorunludur, bişey diyemem.
    BRC nin kontrol ünitesi koltuk ısıtma düğmesinin olduğu yerin yanında, aynı bölgede AUX girişi ve çakmaklık var...

Geçen gün ilk defa LPG yi fulledim, 70 TL ye doldu. Şehir içi kullanım olarak 90 km kadar yol yaptım, bir bakla düştü. Ancak forumlardan kurcaladığım kadarıyla LPG gösterge paneline de çok güvenmemek gerek. :)

Ergonomi demişken, şu cam açma düğmeleri konusu biraz alışkanlık istiyor. SAnırım uzak doğu kökenli araçlara özgü emin değilim (accentte de aynısı oluyor o bakımdan diyorum). Sürücü tarfında bir düğme ile diğer camların yolcu tarafından kontrolü iptal ediliyor. Ancak bu düğme aktif iken, sürücü de o camları kullanamıyor. Yani komple camlar iptal gibi.... Daha önce 4 cam otomatik kullandığım Golf,Focus, Linea gibi araçlarda bu tip bir düğmenin aktifleşmesi sadece arka yolcuların camların kontrol etmesini engelliyordu. Ama sürüc tüm camları kontrol edebiyordu. Tuhaf geldi, alışkanlık istiyor.

16. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Allah kaza bela vermesin inşallah. Çok güzel anlatmışınız arabanızı :)

17. ahmet4646

ahmet4646 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    38
    Ad Soyad:
    Ahmet Gençay
    Yaşadığınız Şehir:
    46-KAHRAMANMARAŞ
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    hocam bence bir sorun vardır başka bir civic tede deneyin sadece arkadakileri iptal etmesi lazım ama sizin kontrol edebilmeniz lazım yoksa çok saçma bir özellik olmuş yani.

18. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    cam açma düğme kilidi elantra ve accente de öyle, kilitleyince şoför dışındakileri şoför tarafından kontrol edebilmeliyiz ama edemiyoruz. i serisinde belki aşmışlardır çünkü klasik hyundai özelliği olan sadece şoför camının sadece aşağı tek dokunuşla inmesi aşılmış, bütün camlar tek dokunuşla tam açılıp kapanabiliyor(i20 den emin değilim)

19. ahmet4646

ahmet4646 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    38
    Ad Soyad:
    Ahmet Gençay
    Yaşadığınız Şehir:
    46-KAHRAMANMARAŞ
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    benim arabada da var o tuş ama ben arka camları kontrol edebiliyorum stilo da da aynı şekilde arka cam kilidine bastığında arka cam buton ışıklarıda sönüyor ama şöför tarafından kontrol edilebiliyor.

20. accent.98

accent.98 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    seyit şahin
    Yaşadığınız Şehir:
    3-AFYONKARAHİSAR
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    bir solukta okudum

güle güle kullanın :)