Merhaba arkadaşlar getzime yurt dışından 80w cree led aldım. Sinyallere taktım fakat sinyallerim 4lü yanarken normal yanıp sönüyor ama sağ yada sol sinyal verdiğimde hızlı hızlı yanıp sönüyor. Nasıl bir yol izlemem gerek flaşöR röleyi led röle ile değiştirsem olurmu?
Ampul ile led in direnç farkından dolayı araç lambanın patlak oldugunu zannediyor. Bağladığınız led e paralel direnç bağlayarak denemelisiniz ama aynı anda hem ön hem arkaya takmalısonız. 1 ohm dan başlayın denemeye 10 ı ohm a kadar uygunu bulursunuz büyük ihtimal. Sonrasında değer belirlendiğinde mesela 5k ohm direnç işinizi gördü 4 adet 5k ohm 5w direnç alırsınız. aracın yüksek akım gücüne dayansın. Aksi halde şuanki ledlerde çabuk gidebilir D2533 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
80 W Led mi? Kusuruma bakmayın eğer yanlış konuşuyorsam affola ama 80w lık sinyal lambası olmaz. Sanıyorum ki yanlış yazdınız. Çünkü dediğiniz lede baktım ve o h7 ampule denk olan bir ledtir. Eğer taktığınız gerçekten 80 w sa onu hemen sinyalden sökün. Çünkü normal sinyal lambası 12w değerindedir ve 1 amper akım çeker. sizin dediğiniz 80w ise 6.6 amper akım çeker. Ya Sigorta yakar yada sigorta ile lamba arası kabloyu yakar. O aldığınız 80 w ise kısa uzun far ampulunü çıkartıp bunu yerine bunu takın derim. Kendimce
Güzel kardesim yanlíş bilgini düzelteyim watt deheri ile a yukselmez yani sisteme ekstra yuk bindirmezsin bunu bir duzeltelim ozaman senin dedigine bakacak olursak evde tasarruflu ampul kullanan kisi daha fazla fatura oder ve rd sisteme daha fazla yuk bindirirki bu yanlis daha fazla isik lumeni yani aydinlatma alirken daha az enerji harcar. Soyle dusun senin flamanli sinyal ampulun cektigi akim 1A diyorsun ozaman led ampul daha fazla cekerse normal yanmasi gerek neden hizli yaniyor. Yani ampul fazla isik veriyor diye sisteme ekstra yuk bindirmezsin sistem dahada rahatlar. Ayrıca linkide incele 80w cree led duymadinmi hic http://www.aliexpress.com/snapshot/6481041528.html?orderId=65694390463117
Amper hesabi yaparken katlanarak yapmassin. I = U / R I = akim U = sistem calisma gerilimi R = sistemdeki alicilarin direnci
arkadaşlar yazmışlar paralel taş direnç bağlayarak sorun çözülür. eğer isterseniz sinyal lambasını gözükmeyecek konumda bağlı tutarsanızda sıkıntı olacağını sanmıyorum. bildiğim kadarıyla 80w gücünde ışık verir.
Watt değeri ile akım yükselmez mi? Yapma Allah aşkına önce kendi yanlış bilgini düzel Belli ki ohm kanunundan bihabersin. W=U.I dır. Yani Waat değeri ne kadar yükselirse gerilim ve akım da o denli yükselir. Aracın gerilimi 12v belli bişey eee 12 ile kaçı çarparsan 80 i Elde edersin? Ayrıca demişsin ya hani tasarruflu ampul diye. İlk olarak evine gelen fatura ampere göre değil watt a göre gelir. Zaten eğer ampere göre gelseydi evde 12V kullanıp faturayı azaltırdın ikinci olarak ta tasarruflu ampul fazla akım çekmediği için az yakar o içerisindeki transformatör veya farklı yükselteçlerle gerilim yükseltiği için. Yani akım yine aynı
Ohm kanununu bilirim merak etme ben yanlis telaffuz etmis olabilirim Led icin konusuyorum 80w isik degeri veriyor ama senin flamanli ampulunden daha az a cekiyor
Taş direnci sadece te röle çıkışına bağlasam yeterlimi yoksa bütün sinyal lambalarından önceme bağlamak gerekli.
röle yapısını tam bilmiyorum ama mantık olarak sinyal hattına paralel bağlanınca sorun olmaz sanırım. yani sistemi kandırıp daha yüksek güçte çalışıyormuş gibi algılatmak gerekiyor. bence her sinyale takmak gerekir. başka kolay yolu varmı bilmiyorum.
http://turkish.alibaba.com/product-...load-resistor-fix-error-flash-1168324290.html şu tarz bir direnç iş görür.
evet arkadaşlar isteyene yardımcı olurum. dirençle uğraşmadım araştırdım getz sinyal flaşör röle yapısını öğrendim ve eskisini çıkarıp yeni aldığım led röleyi taktım ve orjinal gibi oldu. hiçbir direnç röle takmadan oldu. Ayrıca rölede yanma hızı ayarı olan ikinci bir röle daha var çok güzel bir ürün.
hayırlı uğurlu olsun. nerden kaça aldığınızı da yazarsanız hatta rölenin yerini de belirtirseniz yapacaklar için faydalı olur.
Tabi ki ben yurt dışından temin ettim. Yalnız tek dikkat etmeniz gereken konu BLE ayak bağlantı sırası olması gerek ve 3 ayak olması lazım. aliexpress den led flasher relay BLE diye arattırdıgınız da çıkıyor.