Uzun yolda arabayla uzun süre sabit hızla gittimi bazen çok nadir de olsa gaza bastıgımda araç hiç tepki vermior ne devir yükseliyo nede hız.Neden böyle bişey olur. Araba 2005 Accent admire 53 binde benzinli....
Bu olayı yaşadıkdan sonra hemen bakıma soktum.Geçen yaz bakım yaptırdım bu ayın 20 sinde uzun yola çıkacam gene aynı şeyleri yaşarsam size bilgi vericem.İzmire vardıgımda biyerde de yaptırabilirim hi-scanı. Teşekkürler.
Bujiler ve kabloların ateşlemesi, Kabloları sorunlu olabilir. Hızlanma sensörü, O2 Sensörü Kontrol ettirin.
Özellikle sıcak havalarda uzun süre yüksek devirde kullandığımda benimde başıma geldi birkaç kez, aracı kenara çekip kontağı kapatıyorum 10-15 dakika sonra hiçbirşey olmamış gibi yola devam ediyor.kullanma kılavuzunda da sanırım buna benzer birşey vardı ama kaybettiğim için bakamıyorum.
Bu olayı yaşadıkdan sonra araca bakım yaptırdım. Buji benzin flitresi hava polen filtreleri yag yag filtresi rutin bakımda yapılması gekenleri yaptırdım....Acaba diyorum radyatör suyunuda mı degiştirseydim.Ne eksilme var ne başka bişeyde ölçtürmek istedim bi gün sanayide iyi bi ustaya gittim forum aracılıgıyla açtı kapagı cam gibi bu degiştirme dedi kapattı :S Tekrar umarım aynı sıkıntıyı yaşamam bu yazda yollarda eziyet çekmek istemiyorum.
Bendede bazen araç çekmiyormuş gibi oluyor.Bendeki 1.3 ama sorun aynı olduğu için bir fikir verebilirim diye düşündüm Bu sorun genellikle radyatör fanı devreye girdiğinde oluyor.Ben radyatör fanının artık eskisi kadar az akım çekmediğini düşünüyorum.
Bende geçen yaz araçla erzuruma kadar gittigimden pis benzinden dolayı gırtlagı yani gaz kelebegi pislendi diye düşündüm....İzmire geldim araba sırtındaki yüke ragmen rampada gaza bastıgında devirleniyor.Sıkıntı felan kalmamış....Uzun yol gerçekden arabaya iyi geliyor.
Accent 1,5 - 1,6 larda 4. vitesi çok iyi sollamalarda ve hızlanmada, 5. vites tasarruf için düşünülmüş gibi. Ama düz yolda 5. vitestede rahatça hızlanması lazım.
rampada da düzdede 5. vitesden hiç aşagı düşürmedi.sadece çıktıgım hızdan 5 km/h düşme sözkonusu oldu.