Arkadaşlar 2004 model otomatik vites 1.6 gls elentra aldım. aracımın kadran bölgesinde cruise cont. ve tcs lambaları var fakat aktif olmadığı için yanmıyor. acaba aracıma yetkili serviste hız sabitleyici ve tcs(esp) taktırabiliyormuyum?
Hız sabitleyici ile ilgile daha önce çeşitli yazılar vardı forumda.kısaca anlatmak gerkirse olur ama servo motorlu sistemler takılır onuda servis biraz zor yapar yapsada pahalıya gelir.tcs ye sıra gelince esp ile aynı şey değildir tsc patinaj önleme ve çekiş kontrol sistemidir esp ile ilgisi yoktur tcs belkii olabilir ama esp olmaz olsa bile astarı yüzünü geçer.
yetkili serviste taktıramazsınız. hız sabitleyici parçalar bulunursa ya da universal kitler var onlardan alınırsa yapılabilir ama bayağı zahmetli bir iş.
Hız sabitleyici sistemi servisler takmıyor. Ancak yurt dışından orjinalini bulup bir ustaya taktırabilirsiniz. Ama çok zahmetli bir işlem. Ben de çok araştırdım, olacak gibi değil. TCS ise yurt dışında satılan modellerde var. Düğmesi ise far yükseklik ayarı düğmesinini yanında ( Bizim araçlarda bozuk para yuvası) . Bu işlemi de yaptırmanız mümkün değil. Ek bilgi olarak üç adet bozuk para yuvasının ikisi koltum ısıtma düğmeleri için, bu da yurt dışına satılan modellerde var.