Arkadaslar iyi gunler.... basliktanda anlasilacagi gibi 2 yildir sorunsuz kullandigim hiz sabitleyici stabil calismiyor... hiz sabitleyici devrede oldugu zaman el gazi ile hiz azaltmak yada artirmak istedigimde devreden cikiyor... bazende hiz sabitleyici devreye hic girmiyor.... sorun neden kaynaklaniyordur sizce... servis garanti kapsamina sokarmi bu olayi (3 yil garantisi var)
Ozur dilerim konuyu i20 club ta acacagima burada acmisim tapatalkin forum menuleri yaniltti beni..yonetici arkadaslarimdan ricam konuyu i 20 club e tasirmisiniz?
Konuyu uygun yere taşıdım. Bir temassızlık ya da kısa devre olabilir. Bence garantiden bakmaları lazım. En iyisi yanınızdaki servisi ziyaret edin. Bu arada profil bilgilerinizi tam olarak doldururmusunuz.
Cc gibi bir özellikte sıkıntı varsa kullanmayın ellemeyin servis yolunu tutun, hatta kasap elektrikçilerede gitmeyiniz. Sonra ALLAH korusun bir kaza bela gelmesin başınıza.
mrb bu el gazı dediğimiz şey nerde ve nasıl yapılıyor?benim araçta sabitliyosun aynı hızda devam ediyor, yokuş yukarı yavaşladığında vites düşürüyor, yokuş aşağı hızlanınca fren yapıyor.
Yolda sanirim saatte 35 yada 40 km nin ustunde hizla giderken hiz sabitleyici acip 1 kere eksi tusuna basmaniz yeterli... o an kacla gidiyorsaniz o hizda sabit gidersiniz.... sonrasinda arti ve eksi tuslariyla hizinizda degisiklik yapabilirsiniz...
Hız sabitleyici genelede 40 km (bazı araçlarda 30dan sonra) den sonra devreye girer set tuşu ile sabitlenir ve + tuşuna bastığın sürece artar - tuşuna bastığın sürece düşer bir kere basıp bırakırsan 2 km arttırır veya 2 km azaltır her basmada 2 şerli atiş veya azaltma yapar