Merhaba arkadaşlar i20 2014 model aracımın dijital hız göstergesiyle normal hız göstergesi bırbırını tutmuyor konu hakkınfa bilgisi olan varmı acaba
Analog olan sanırım yasa gereği veya sektör gereği normal hızdan 5-6 km az göstermektedir. Kendi aracımda analog 90 km gösterirken dijital 85 km göstermektedir. SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Benim araçta da hız göstergesi ve obd cihazından okuduğum hız bilgisi arasında 6 km/s fark var. Ve telefonun GPS ini kullanarak okuduğum hız değeri de analogta okuduğum değerden 6km/s haza az. Örneğin göstergede ibre 90km/s gösterirken OBD ve GPS 84km/s gösteriyor. 70 iken 64, 80 iken 74 ve 100 iken 94. Yani hız artsa bile fark değişmiyor.
Tüm araçların kadranı gerçek hızından fazla gösterir. Bunun nedeni basittir. 1. Firma hız cezası yenilen bir durumda yasal sorumluluktan kurtarır. 2. Sürücü daha hızlı gittiğini düşünür ve benim araç hızlı gidiyor der. Kadran kimi araçlarda mesela yüzde 10 yüksek gösterirken kimi araçlarda belli bir km miktarında yüksek gösterir. Benim erada bu yüzde 10 oranında yaklaşık fazla gösterir.Bu sayede çoğu hız cezasından yırtmışımdır.
Bahsettiğiniz dijital gösterge aracın teyibindeki mi yoksa gösterge panelindeki dijital ekran mı. Navigasyon ya da cihaza yüklü uygulamalarda Gps ve koordinatla tespit edilen hız anlık 2 nokta arası hızı hesaplayarak gösterdiği için doğru ve km saatinden az gösterir. Ama gösterge panelindeki az gösteriyosa o biraz garip geldi bana.
Mesafe olarak ölçtüğü iki nokta arasındaki en kısa mesafeyi aldığı için düz olmayan yollarda farklı ölçüm verebilir gps ama yine oldukça doğrudur ve güvenilirdir. @umut1989 Dijital olan doğru değer olsa da analog olan önceden belirttiğim sebeplerden daha güvenli değerdir. Dijital olan yüksek, analog olan düşük gösterir. Analog olana uymak mantıklıdır çünkü eğer polis radarı analog bir ölçüm cihazı ile kalibre edilmiş ise eğer aslında 98 ile giderken 103 ölçer ve ceza yersiniz.
Haklısınız uzun zaman önce benzer bi yazı okumuştum... Android telefonda yandex navigasyon kullanarak gerçek gps hızı okunabilir. Gps modüllü araç kameralarıyla da gerçek hızla kadrandaki hız farkı ortaya çıkarılabilir...
Dijital göstergeli olanlar analogtan farklı deger gösteriyorsa tek aklıma gelen acaba araçta gömülü gps modül mü var
Yok artık, koymazlar . Bazı yeni çıkan navigasyonlu olanlarda kocamaan tabletlerinde olabilir . Eskilerde imkanı yok .