i20 aracımın hız göstergesi dün sıfırda kaldı hiç hareket yok. diğer bütün ibreler göstergeler çalışıyor. daha önce 2-3 kez olmuştu ama giderken giderken düzelivermişti. sorun sizce nedir? yardımlarınızı bekliyorum.
Aynisi bende de oldu elektrikciye kontrol ettirdik bisey bulamadi gelirken yolda sinirlenip vurmaya basladim calisti
büyük ihtimal hız sensörüdür.http://cevatotomotiv.com/kilometre-...-i-20-i-30-getz-sonata-sorento-bongo-04-mobis
böyle hatalar eski ladalar da toros larda kuş serilerinde görünürdü bunasıl bişey yakışmıyor hyundai ye
bozulmadan önce haber veriyor, başıma gelmişti.sonuçta elektronik cihaz toz almıştır, nemlenmiştir, bulunabilir bir arza olduğundan fazla üzülmeyin derim, değişimi de basit.
dün ışıklarda beklerken üst tarafa sertçe çift elle bir darbe sonucu tekrar çalışmaya başladı. dayak istiyo anlaşılan
Eski sonatamda olmuştu ara sıra temazsızlık yapıyordu.2000 model araçtı sonuçta .Bende tabloyu söktüm.Aşşagıdaki gibi bir şey çıktı.Ayakları falan Küçük uçlu bir tornavida ile dikkatlice hafiften çizerek üzerindeki biriken tabakayı yok ettim.Tekrar topladım Bir dahada yapmadı..Temassızlık varsa aynı durum olabilir.Bilginiz olsun belki yararı olur.Birde elinizden geliyorsa tabiki tornavd temizledim.
merhaba arkadaşlar, aracın hız göstergesi çalışmaz oldu, km sayacı çalışıyor ama hız ibresi hiç kımıldamıyor. hız sensörüne mi bakmak lazım yoksa göstergenin kendisine mi sizce?
Benim getzde de 2 senedir hız göstergesi tutukluk yapıyor. hız göstergesi çalışmazsa km sayacı da işlemiyor yani km artmıyor. hız sensörü motordan okuyor. Netten muadil sensör alıp taktık aynı durum ve çalıştığı zamanlar 2 katı hız gösteriyordu. Genelde yola çktıktan 10 dk sonra falan çalışmaya başlıyor. Diğer arızalarla beraber Hunkoya götürdüm. "orj parça yok tamir edemeyiz" deyip elime verdiler hız sensörünün karşı soketinde kırıklık var temassızlık yapıyor dedi. bana stok kodunu verdi. Bundan bulup değiştireceğim. 964251J100 hız sensör tesisatı kendi ustama götürdüm o da yapamadı. Resimdeki sensörün karşılığına denk gelen soketi ve kablosunu bulmak gerekiyor sanırım