Herkese merhaba, arkadaşlar son zamanlar da arabamın hız göstergesinde ani hareketler oluyor. Örneğin 40 km ile giderken hız göstergesi aniden bir aşağı bir yukarı sallana sallana 60-70 km civarlarına çıkıyor. Bir süre sonra normal hale dönüyor. Son bir ayda 3-4 kez böyle bir durumla karşılaştım. Sizce sorun neden kaynaklanıyor olabilir?
merhaba, göstergeyi yerinden çıkartıp soketinin oksit/temizlik durumuna bakabilirsiniz. eğer temizse motorunun bacaklarında soğuk lehim var mı kontrol edebilirsiniz. genelde bu durumlarda gösterge olması gerekenden daha üst hızlara çıkmaz ama yinede bir kontrol etmenizde fayda var.
Araç ne bilmiyorum hocam ama genel olarak bu tür sorunlar km saatinin sorunu. Km saatini komple söktürüp baktıracaksınız. Ya bir dişli , ya fiş oksitlenip temassızlık yapması gibi bir sorun vardır. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hocam sürekli bakımlı tutmak aracın sağlığı için çok önemli tabi , son model olupta 2 yılda çöken araçlar da var bakım önemli tabi. Aracınıza özel kronik arızalar veya muhtemel arızalar hakkında aynı araç kullanıcısı arkadaşlar mutlaka yazacaklardır , kolay gele. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Arkadaşlar merhaba, konuda ki sorunla bir daha karşılaşmadığım için müdahale etmedim. Farklı bir sorum olacak, hareket halindeyken direksiyonun alt tarafına doğru çızırtıya benzer bir ses geliyor. Bugün ustaya sorma fırsatım oldu km saatinden olduğunu söyledi. Çözümü km saatinin değişimi olduğunu söyledi. Bu sesin sebebi ne olabilir. Çözümü var mıdır? Bir de sesi daha çok soğuk havalar da yapıyor gibi.
Benim aracım 2004 Admire km saati elektronik yani km okuma dijital km telli araçlarda sıkıntı olur bende hiç sıkıntı olmadı. Km saatini söküp ses devam ediyor mu bakabilirsin kolay sökülüyor yıldız tornavida ile sökülür. Elektronik ise yağsız kontak sprey sıkarsan korozyon varsa soketlerde düzelme ihtimali olur. Km telli ise dişlilerde sıkıntı olabilir.
Benim aracın km saati dijital değil hocam. Km saatini daha önce ampullerini değiştirmek için sökmüştüm. Tam olarak nereye sprey sıkmam gerekiyor bilsem hallederim.