Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hidrolik Direksiyon Yağ Kaçağı

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda Ersin Balkan tarafından 1 Nisan 2011 tarihinde açılan konu

1. Ersin Balkan

Ersin Balkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Ersin Balkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Öncelikle tüm Hyundai Club TR ailesine merhaba;
    Hemen konuya gireyimhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
    Aracımla bugün yeni açılan Marmara Foruma gittim otoparka parkettim çıkarken yoğunluktan kontağı kapattım tekrar açtığımda araçta önce bir titreme sonra direksiyonu çevirdiğimde bir gıcırtı geldiğini farkettim.Fazla geçmeden direksiyon taş kesildi kara düzene döndü önce kayışta bir problem olduğunu düşündüm değişme zamanı geldiğinden otoparktan çıktığımda biryerde durup kaputu açtım kayışta bir problem yoktu.ancak Hidrolik seviyesine baktığımda şok oldum neredeyse hiç yağ kalmamıştı.Yanımdaki arkadaşa direksiyonu çevirmesini söyledim.Çevirdiğinde duyduğum sesten bir kaçak olduğunu anladım ve yerini tespit etmeye çalıştım.Olay akşamüstü olduğundan görebildiğim kadarı ile hava filtresinin hemen altında bulunan körükten resmen yağ damlıyordu.Sizce hortumlarda çatlakmı meydana gelmiştir yoksa yerinden çıkan bir hortum,körüğü tutan kelepçenin yerinden çıkması gibi basit bir sebeptenmi böyle bir durum olmuşturhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley18.gif Gece gece uyku tutmuyor düşünmekten ilk defa aracıma lanet ettim bugün daha önce hiç böyle bir sorunla karşılaşmamıştımhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

2. sdiect

sdiect Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Hakan Yıldız
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Eğer direksiyon rotlarına kelepçelenen sağlı-sollu bulunan lastik körükten yağ geliyorsa,direksiyon kutusunun yağ keçeleri kaçıyordur.
    Direksiyon kutusunun tamir olması gerekir,bir direksiyon kutusunun tamir takımlarının değişmesi takriben 200 tl civarıdır.

3. Ersin Balkan

Ersin Balkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Ersin Balkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Demeyin hocamhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif peki bu şekilde kullanmanın araca bir zararı olurmu yoksa acilen tamire girmesimi gerekiyor? Masraflarından bıktım artık hergün bir yerinde birşey çıkıyor...

4. zuniga

zuniga Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Bende de bu problem olmustu. Meger yag muhafaza kabi sert plastik oldugundan zamanla catlamis ve oradan sizdiriyormus. 25TL'ye degistirmistim. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

5. sdiect

sdiect Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Hakan Yıldız
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Ersin bey inşallah sizinkide böyle basit birşeydir fakat bahsettiğim direksiyon kutusu sızdırıyorsa bir an önce tamiri gerekir.Daha ciddi sorunlara yol açıyor.
    Benim Starex'in direksiyon yağı eksilmişti,direksiyon kutusu lastik körüklerin içine yağ doldurmuş,direksiyon kutusunu araçtan söküp direksiyoncuya gönderiyorlar.
    Düzenleyen : sdiect

6. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    alt koruklerın oradan kacırıyorsa direksiyon kutusu arızalıdır keçeleri değişicek bazı usta geçinenler komple direksiyon kutusu değişecek derlerse şaşırma

7. Ersin Balkan

Ersin Balkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Ersin Balkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Bu konuyu unutmuşumhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif direksiyon kutusu tamir takımı değişti,kremayer hasar görmüş onarıldı,rekorda kaçak vardı kaynak yapıldı körükler değişti ve haliyle rot balans yapıldı aracı teslim aldım ancak yapıldığı günün akşamına park ederken yeniden patlak verdi ertesi gün tekrar götürdüm sağolsun usta hemen söktü bu sefer başına karabulut gibi çöktüm ve bekledimhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif kaynakçıya gitti oraya gitti buraya gitti derken bu sefer baktım işi sağlam yapmış direksiyon yeniden toplandı ve mutlu son şu güne kadar daha bir problem çıkarmadı ancak bu seferde direksiyon çok yumuşak https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley24.gif
    Bütün bu işlemler bana toplamda 300 TL'ye maloldu servise gitsem direksiyondan tut lastiklere kadar değiştirirlerdi heralde önden kaza yapıp aracımı tavan hariç komple boyadıklarından beri herşeyi bekliyorum servislerden https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

8. Grafiker

Grafiker Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Konuyu hortlatacağım ama olsun,

dün istoç tarafından esenyurta gelirlen direksiyondan hort hort vang vung diye ses gelmeye başladı, direksiyon şahin diresiyonuna bağladı. 3 ay önce de direksiyon yağ eksiltmişti, usta yağ koydu 3 ay idare etmişti.

Neyse eve zar zor gelebildim, bu şekilde 30 km yol geldim. sabah kaputu açtığımda direksiyon yağı yarıya inmişti ve aracın sağ kısmı kayışlar, farın arkası felan komple yağ olmuştu.

Hemen ustaya götürdüm, direksiyon hortumundan kaçak olduğunu söyledi, (hortuma daha önce kaynak yapmışlar, benden önceki sahibi.)

Neyse arasına 65 tl sıkışmış, şuan sıkıntısız bir şekilde düzeldi.

Ustaya Sökme - Takma : 50TL
    Direksiyon yağı 1 lt : 15 TL
    Bulgar göçmeni hortumcu usta tamir bedeli : 0 TL Bişi almadı :)

9. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    geçmiş olsun. zaten genelde aracın orjinaline birşey olmuyor. sadece kötü usta bir yeri yapacağım diye başka yeri bozuyor iyi usta daha sonra tamir ediyor. bu döngü bu şekilde sürüp gidiyor. :)

Burak&Buse bunu beğendi.
  10. Sekoc

Sekoc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    492
    Ad Soyad:
    Emrah Topçuoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Selamlar arkadaşlar yeni konu açmadan buradan yazıyorum.
    97 accent için Direksiyon hidrolik kabının iki yanında bulunan hortumlardan nerede bulabilirim. bileniniz var mıdır ??? far dan taraftaki değilde diğeri iç kısımdan tarafta kalan olsa da yetecek. hortum çatlamış terleme az az kaçırıyor. olmayacak yerde komple yarılmasından korkuyorum.

11. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,100
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Hocam kendiniz değiştirecekseniz , eskileri sök ve sanayide hortumcuya götür aynı çap ve nitelikte kesip verirler benim daha önce ex aracım Astra F de benzin hortumunda aynı sorunu yaşadım ve eskisini götürüp sanayideki hortumcudan metre hesabı aldım sanayiide her tür hortum bulunuyor.

iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.

Sekoc bunu beğendi.
  12. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    hortumun iç kesiti lifli ve hidrolik yağına dayanıklı hortum olmasına dikkat edin, çevirme vidalı kelepçe kullanmayın yaylı tip kelepçe olması iyi olur.

13. Sekoc

Sekoc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    492
    Ad Soyad:
    Emrah Topçuoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Üzerindeki hortum şekilli bir hortum sanayiden alacağım düz olacak bir mahsuru varmıdır acaba ? Üzerinde fabrikasyon kelepçe var ama sokup takmışlar herhalde iç kesitinden çatlamış. Vidalı olanları hortumu keser diye mi tavsiye etmiyorsunuz ?
    sent from my Lumia

14. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Üzerindeki fabrikasyon kelepçelerin imalat sırasında montajı kolay ilk tercih sebebi budur, bir diger etken dediğiniz gibi kesme ihtimali de var biraz.

Direk şekilli hortumu servisden bulabilirsiniz, eger yok ise düz hortumda iş yapar ama bağlarken dikat edin katlanmasın gerisi kolay

D2533 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Sekoc bunu beğendi.
  15. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    vidalı kelepçe sıkma torku abartılınca altındaki plastiğide kırabilir hortumda cins izler yapar hortumu keser yırtar piyasada çok dandikleri var:) eğer hortum malzemesi silikon esaslı nitril acm cr gibi malzemelerden üretilmemiş ise epdm gibi malzemeden üretilmişse hidrolik yağı, yakıt buharı, 70 derece sıcaklık benzin sıçraması motor yağı teması gibi etkenlere en çok üç beş hafta dayanır yağ onu bozar çünki epdm ve doğal kauçuk gibi malzemeler yağ ve benzinden ziyade atmosferik ozon şartlarında yada mekanik esneme yetisi olan parçalara dayanım kazandırmak içindir yağa dayanmaz, iç kısmında örgülü elyaf lif yoksa basıncı görünce şişer basınç gidince iner esneye esneye çalışır, tamirciye bunları söyleyince tamirci çok biliyorsun diye çıldırır kızar bozarır:) kauçuklu otomobil yedek parça işi yapan bir fabrikada kalite kontrolcü olarak 9 yılımı devirdim,

Emrah abi yağa dayanıklı hortum diye al birde kaliteli kelepçe o kadar

Sekoc bunu beğendi.
  16. Sekoc

Sekoc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    492
    Ad Soyad:
    Emrah Topçuoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Teşekkür ederim. Yarın sanayiye uğrayıp bu işi halledeceğim. Hortum patlar da yolda bırakır diye korkuyorum...
    sent from my Lumia

17. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    abi zaten hortumu alıp gidince soruyorlar içinden ne geçiyor diye; yağ, su, benzin, basınç, sıcaklık filan diye ona göre veriyorlar.

Sekoc bunu beğendi.
  18. Sekoc

Sekoc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    492
    Ad Soyad:
    Emrah Topçuoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    50 cm aldım bugün hidrolik hortumu. Yarın montajını yapacağım. Orjinalini bulamadım :)

sent from my Lumia

19. Uzeyr26

Uzeyr26 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Uzeyr kse
    Yaşadığınız Şehir:
    5-AMASYA
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Nasıl halletmiştiniz sorunu bana 400 tl dedi usta

20. umutd07

umutd07 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,504
    Ad Soyad:
    Umut Dürüş
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Üstadlar merhaba. Yeni konu açmak istemedim. Benim cerato'nun direksiyon kutusu değilde körükler de kaçak var. Enteresan ama yağda eksilme hiç olmadı ve durum 3 senedir falan var. Bazen sert geliyor direksiyon. Ustama sordum eksilme yoksa devam et dedi. Ama içime sinmiyor. Büyük ihtimalle keçeler bozuldu. Sizce tamire vereyim mi yoksa böyle devam mı? Eksilme yok, ses yok sadece bazen sertleşme oluyor.

Bu Sayfayı Paylaş