arkadaşlar en son servise gittiğimde debriyajımın kaçırdığını ve bir süre sonra değişmesi gerektiğini söylemişlerdi. c.tesi günü mazot pompasının tamiri için sanayiye gittiğimde toyota gibi japon arabalarına bakan tanıdık bir usta vardı bir de ona sorayım dedim. kaça değişir, sen değiştirebilir misin diye? arabaya bindi kullandı senin debriyajda bir sorun yok dedi.kaçıran debriyaj sertleşmeye başlar, gaza yüklenince fırlamaz bağırır dedi. Sorum şu; mutlaka debriyaj seti değiştiren vardır.debriyaj bitmeye başlayınca sertleşme oluyor mu pedal da?
Hidrolik debriyaj yağ özelliği kaybetmediği ve merkezlerde sorun olmadığı sürece sertleşmez. Bence ilgisi yok. Fırlama olayı doğru ama.
benmde çok dur kalk vs yapınca debriyajı çok kullanınca sertleşiyor bazen 1-2 saat durduktan sonra düzeliyor 7000 kmde henüz bir problem olabilir mi acaba .. debriyaj bitmez heralde daha...
benim arabanın debriyajı 45 gün önce değişti. değiştirmeden önce sertlik yoktu, normaldi ancak ayağımı komple çektikten sonra bile neredeyse hareket edemiyordum.
Sertleşme den kasıt ne acaba. Kaçıran debriyaj nasıl sertleşir bunlar birbirine tezat şeyler. Sertşeme dediği şey debriyajın değil şanzımanın sertleşmesidir. Debriyaj tam olarak ayırma yapamadığı için vites atma durumlarında sertleşme (kemikleşme de denilir ) yaşanır. Vitesten zor çıkar vitese de zor geçer. Hatta caaaarrrrrrrk diye sesler de çıkabilir. bunlar biten debriyajın marifetleridir.
Benim debriyajımda kaçırma yok. El frenini çekip gaza yüklendiğimde araç fırlıyor, pati çekiyor. Ancak debriyajda sertleşme uzun süredir var. Servisten balatanın bittiğini söylüyorlar. Bu sertleşme olayına hala aklım ermedi.
selamlar, 2hafta önce değiştirdim balatayı. sertleşme çok azdı yani neredeyse yok gibi. gaza bastığımda bağıyordu motor ama hareket çok azdı. bide rampalarda çok kötü oluyordu.
Ben servise sordum. 400-450 dediler. Ancak Baskı takımı set olarak 150 tl civarında işçilik çok tutyor. Özel servislerde daha uyguna gelir diye düşünüyorum.