Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Hesabımca LPG nin benzine göre şuan için avantajı kalmadı

'Sohbet' forumunda Mete_han tarafından 3 Aralık 2013 tarihinde açılan konu

1. Mete_han

Mete_han Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    39
    Ad Soyad:
    Metehan E. Özbey
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Evet... Sağolsunlar son zamla LPG yi bitirdiler. Şayet benzine zam gelmez makas bu şekilde kalırsa LPG nin bir anlamı yok. Arabaya LPG takılıydı aldığımda şuan olsa taktırmazdım ben.

Arabam yoğun trafiğe girmediğim frene dokunmadığım için, şehir içinde uzun yol misali yolculuğum nedeniyle 7 Litre benzin tüketiyor. (Ekleme: Normalde fabrika verisi manuel için 8,9 lt bu tamamen benim şehir içi şartlarıma özel, yoksa civic az yaktığından değil, benim şehir içi yolculuğum uzun yol gibi trafiksiz, duble yol ve yüksek vitese müsait olduğu için yoksa örneğin ist. trafiğinde yoğun yerlerde ank. trafiğinde bu değer civic için imkansız)

Uzun yolda da yavaş gitmeden hız sınırları içinde 120yi çok geçmezsem 6,5.

Gelelim hesabıma. Benzini kredi kartı kampanyalarından %10 indirimli alırsam mesela şuan Paraftan totalde 200 alana 20 TL hediye yani yakıtı %10 indirimli alıyorsunuz 4,8 olan benzin size litresi 4,32 ye geliyor. LPG 3 lira!

Bu şekilde kart kampanyaları sürekli oluyor.

Şehir içinde

4.32 x 7 = 30,24 kuruş benzinle
    3 x 9 = 27 kuruş Lpg ile

Şehir dışında
    4,32x6,5= 28 kuruş benzinde
    3 x 8,5 = 25,5 kuruş lpgde

Not: Benzin/Lpg litre hesabı yaparken, şehiriçinde benzine geçiş süresi, ve lpgdeyken psikolojik olarak gaza daha rahat basmamda etkili)

Evet artık ben bu tür kampanyalar yani benzini %10 indirimli alma şansım oldukça ve bu makas böyle kaldıkça benzinli kullanacağım aracımı.

Zamdan dolayı lpgyi bu hale düşürenleri tebrik ediyorum. Yakın zamanda lpg taktıran arkadaşlara geçmiş olsun. Lpg taktırmayı düşünenlerde gaza biraz daha az dokunsun. Yoksa lpg taktırma maliyetini amorti edene kadar arabayı satarsınız.

edarguner bunu beğendi.
  2. edarguner

edarguner Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    49
    Ad Soyad:
    Ediz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Starex CRDI(1997-2008)
    Güzel bir tespit bence.

3. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    haklısınız tamamen düşüncelerinize katılıyorum . ancak benzine de zam kapidadir

4. atekanbarut

atekanbarut Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    19
    Ad Soyad:
    Atekan Barut
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    aynen bence de. eklemek isterim: adam akıllı LPG sistemi 1500-2000 TL arası. işletmek ıvır zıvır minimum 2000 TL gidiyo. hesabınıza eklersek; şehir içi kullanımda 50.000 Km yapmak gerek ki gaz amorti etsin minimum ve şehir dışında 70.000 Km... sıradan birisi için 3-4 yıla denk sanırım.. performans düşüklüğü ve araçta oluşması muhtemel olumsuzlukları da katarsak aradaki 3-4 kuruş için aracımın stepne çukurunu deldirmeye bile değeceğine inanmıyorum... yanlış mıyım sizce?

5. DoganCanDemir

DoganCanDemir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    280
    Ad Soyad:
    Doğan Can Demir
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Civic beyzinde o kadar az mi yakiyor sasirdim benim blue dizel dizelinde bi farki yok artik babama satip yeni bi civic alalim diyorum cok yakar binemezsin diyo benim arac 7 litreden az yakmiyorki

6. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    benzin deposunu fulleyip ne kadar yaktığını hesaplar artık benzin de binerim herhalde lpg nin avantajı böyle tek bi kalem de kaybolur diye hiç düşünmemiştim.

7. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ne hallere düştük . Neyin hesabını yapmaya başladık. Kıytırık dediğimiz Gürcistanda adamlar cayır cayır büyük motor araçlara biniyo.

8. Mete_han

Mete_han Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    39
    Ad Soyad:
    Metehan E. Özbey
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Sakın yanlış anlaşılma olmasın bu benim yol şartlarıma göre başlıkta da dediğim gibi "kendimce" hesabım...

Normalde civic şehir içi 8,9 lt manuel için fabrika verisi.
    Ben nasıl şehir içi 7 lt yakıyorum? Dediğim gibi benim işe gidiş gelişimin %80 i uzun yol gibi trafiksiz hatta adı şehir için bir nevi uzun yol gibi düşünebilirsin. Ama mesela çok yoğun trafikte 10 litre benzin yaksa şehirçi lpgde üstteki hesaba göre benzinde 43 kuruş lpgde 12 lt 36 kuruş yapar. Az bir fark değil litre artınca. Böyle herkes kendince değerlendirilebilir.

Uzun yola gelince, verilerim otobanda çok kasmadan hız 120i ara sıra aşarak 6.5 lt. Onda sıkıntı yok. 6,2 yi yakalıyorum otoban dışı 2 şerit yollarda çünkü oralarda hız daha 100-110 oluyor.

9. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Hesap uc assagi bes yukari dogru. Ve artik hic bir araba ekonomik degil.

Helal olsun diyorum yakisir.

tapatalk ile yazdim imla hatasi olabilir.

10. DoganCanDemir

DoganCanDemir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    280
    Ad Soyad:
    Doğan Can Demir
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Ilk aldigim zaman araba yakmiyodu sanki simdi dediginiz gibi her araba ayni nerdeyse ben dizel araba istemiyorum bir daha degistirirsek beyzin + tup hangisi isime gelirse babamin arkadasinda civic var sadece beyzinli adam binemiyomus izmir gibi yerde kolay kolay bininmiyor artik her evde bir araba var nerdeyse ve yeni yollar yok

11. ademdlby

ademdlby Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Bunlar iyice çizmeyi aştı. Ondan sonra yol yaptık hastane yaptık şunu yaptık bunu yaptık. Yaptın yaptın da adama sorarlar babanın parasıyla mı yaptın. Ürettin kazandın da mı yaptın. Milletin ensesinde sülük gibi vergi devleti yarattın da yaptın ayıptır yahu ayıp.

12. Ahmetvarol

Ahmetvarol Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Ahmet varol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    İyi yapıyorlar, işyerinde servis var insanlar hala aracıyla gelip gidiyor. Geçenlerde arabayla 35 dakikada otoparktan çıkamadım. Millette para çok kimse kusura bakmasın, devlette bunu kullansın hizmet olarak dönsün,

13. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Yürü bee kim tutar seni. haklısın para o kadar çok ki harcayabilmek için 10tl lik benzin almamız lazım. hakikaten şu zihniyette düşünüyor olman tüm ülke adına yazık. yazık çünkü kendi kurumunu gözden geçirip bana göre hava hoş diyerleri umurumda değil demiş kadar sorumsuzca düşünebiliyorsun. ayrıca arkadaş benim cebimde para çok diyelim ? bunun parası çok diye ekmeği 5 liradan mı satacaksınız ?

grattis bunu beğendi.
  14. cenker_baba

cenker_baba Guest

bence hiçte iyi yapmıyorlar yabancı ülkerelere kayıtlı gemiler uygun fiyata yakıt alabiliyorken bizler neden pahalıya alalım?
    ayrıca her iş yerinin servisi yok sizin otoparktan çıkamama sebebiniz düzensiz park etmelerinden dolayı çıkamamak olsa gerek önünüzü veya çıkış yönünüzü tıkamışlardır.
    benim evim ile işim arası 14 km aracımla gidersem 25 dk toplu taşıma ile gidersem 2 saat işe arabamla gitsemde toplu taşıma ile gitsemde aynı ücreti ödüyorum.
    biz birbirimiz için bu şekilde düşündükten sonra yönetimdekiler 5 değil 10 tl bile yaparlar yakıtın artması soframızdaki yiyecekten tutun evimizin ısınmasına kadar etki ediyor hatta bindiğimiz toplu taşımaya kadar.

15. sismo

sismo Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    59
    Ad Soyad:
    M. Yücel KAZAN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 (2007-2012) FD
    İşyerinizde servis varsa ve siz de arabayla işinize gittiyseniz sizin diğer insanlara laf söylemeye hakkınız var mı? Yoksa siz zamlardan etkilenmiyor musunuz?

16. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Tamda arabayı satıp jip almayı planlarken olurmu bu yaaa...

17. Ahmetvarol

Ahmetvarol Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Ahmet varol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bunu bekliyordum, Ben haftaiçi araç kullanmıyorum, cuma akşamı alırım haftasonu kullanıyorum sadece.

18. Ahmetvarol

Ahmetvarol Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Ahmet varol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Ben siz kullanmayın mı dedim? Servisi olanlar kullanmasa sadece istanbulda binlerce araç trafiğe çıkmaz. Banane servisçi ve aracıyla gidenler düşünsün 5 10 dakika geç giderim.

19. sismo

sismo Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    59
    Ad Soyad:
    M. Yücel KAZAN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 (2007-2012) FD
    Bunu bekliyorsanız böyle yazmayacaksınız. Sizin yaptığınız iktidarın yaptığı ile örtüşüyor yani özgürlüğe müdahale. İsteyen işine istediği gibi gelip gider..Yoksa sizin araç hafta sonları Su ile mi çalışıyor?

20. cenker_baba

cenker_baba Guest

binlerce araç trafikte öyle yada böyle gidiyor değil mi?
    siz yakıtın ucuzlaması için bir şeyler düşüneceğinize hala zam yapılsın kimse araç kullanmasın diyorsunuz bu şehirde trafik var önce bunu alışacaksınız trafiğin çözümü yok bunu hepimiz biliyoruz. ve her zaman hayatın ucuzlamasını temenni etmemiz gerekiyor çünkü iş mazot/benzin/lpg ile bitmiyor bu zam yavaş yavaş herşeye etki ediyor.

Bu Sayfayı Paylaş