Abilerim kardeslerim herkeze selamlar öncelikle getz coll 1,6 benzinli aracım var ve motor konusun da biraz modifiye yardımına ihtiyacım var (port polish ) istanbulda yapabilecek önerdiğiniz bi yer varmıdır. Şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için iyi haftalar herkeze:RpS_thumbup:
Merhaba, konu basligi forum kurallarina uygun degil. Lutfen duzeltin. Icerigi aciklayici olmak zorunda. LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ümit bey Hoş Geldiniz; Port Polishin mantığı şu; üst kapaktaki emme ve eksoz portlarının çaplarının biraz daha büyütülmesi ve döküm kapaktaki pütürlü yüzeyin cilalanmış duruma getirilmesi. Böylece içeri giren havanın ve dışarı atılan eksoz gazının biraz daha rahat ve hızlı şekilde girip çıkmasıdır. Subap deliklerinin ve dolayısıyla subapların büyütülmesi de aynı şekilde silindir içerisine daha fazla yakıt-hava karışımı girmesini sağlamaktır. Lakin bunu her arabada yapmak mümkün değil diye biliyorum çünki hani subap delikleri bir birine yakın olan araçlar var... Yanlış yönlendirme olmasın ama Alman grubu otomobillleri (wv) bizlere zaten eksik 8 valf motorları kakaladılar... Ama Kore araçları sübap delikleri daha birbirine yakın diye biliyorum... Konya'da sanayide bu işlemi yapanlar var, Ama açıkçası araç seçiyorlar, yani her araca el sürmüyorlar... İstanbulda muhakak verdır, Sanayide faça yapan aksesuarcılar felan bilir....
Talha bey mesajdaki fontları kaldırdım bilginiz olsun tapatalkta görüntülenemiyordu. tapatalk sagolsun
kutu içi filtre, headers, üst kapak port polish ve bulabilirsen egzantrik mili + yazılım ile güzel güçler gelir... yetmezse turbo'ya geçilebilir daha güzel sonuçlar çıkar ortaya tabi maddi durum meselesi bunlar.. bursada olsan usta önerirdim
önce 4 disk frene geçilir ( değilse ) sonrasında disk bakımı balata değişimi 4 lastik alındıktan sonra. araba durabilecek seviyede oldumu artık gidecek şeyler yapılabilir. aşırı besleme düşünülebilir ( turbo ) ama yapacak kişi kasapsa 5000km sonra kollar falan kırılır kalır değmez. ama menifoltunu güzel kıvıracak turbosunu iyi seçecek daha adını bile bilmediğim binlerce detaya dikkat edecek usta varsa neden olmasın yazılım ile vgt turbo bile sürülür sanırım