Herkese selamlar, Henüz 19 yaşındayım, araçlardan çok anlayan biri değilim aynı zamanda iyi bir sürücü de değilim ancak zaman zaman ihtiyaçtan kaynaklı bir araç almam gerekiyordu ve uzun zaman sonra biriktirdiğim para ile konu başlığındaki aracı aldım. Aracım yaklaşık 230.000 Km'de ve arka kapı değişen, haricinde herhangi bir sorun yok. Ancak Antalya'da ikamet ediyorum ve aracın ağır bakımlarını yaptırmak istiyorum, dolayısıyla bu çevrede güvenilir bir ustaya ihtiyacım var. Tavsiyeniz var mıdır? Son olarak göğüste ve kapılardaki kronik erime sorunu ile alakalı tamamını boyatmak için 10-13.000₺ fiyat aldım, sizce değer mi?
Göğüste ve kapılardaki yapışkanlık ve bozulma iyicene zımpara ile orijinal kaplamayı çıkartıp astarlayıp tekrar mat siyaha boyanmakla olur ve profesyonel bir ustalık gerektirmez , eliniz işe yatkın ve zamanınız varsa amatörce de yapılabilir ama boya için verdikleri fiyat oldukça yüksek. Ben kapılardaki pencere camına sınır olan nisbeten yumuşak kaplamalı yerler ile kapı tutacaklarını boyadım her hangi bir sıkıntı olmadı. Göğüste bir yapışkanlık var ama daha fazla çizilmeyi ve güneş tahribatını önlemek için örtü kullanıyorum siyah araca özel almıştım. Antalyada neredesiniz bilmiyorum ama yakınsanız Gazipaşada tanıdığım parçacı ( 35 yıllık dizel tamirciliğini bırakıp 10 yıldır parçacılık yapıyor) onun çevresi geniş ama ne derece faydalı olur bilemem. Ayrıca forumumuzda buradan özel usta ve özel servis tavsiyesi yapılamıyor , özelden yazabiliriz. Bunun dışında @umutd07 Forumdaşımız da yardımcı olabilir kendisi Mavgatta biliyorum. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Tavsiyeler için teşekkürler, elim bu tarz şeylere yatkın değil boyası da maliyetli ise birine verip yaptırmak benim için daha akıllıca olacaktır. Bu çarşamba aracın ağır bakımlarını yaptırtmak için bir ustaya götüreceğim, memnun kalırsam soran arkadaşlara yardımcı olmaya çalışırım.
Öncelikle aracınız hayırlı olsun, Allah kaza, bela göstermesin. Ağır bakımlar için ne kadar fiyat aldınız? Özellikle triger zinciri değişimi fiyatını merak ediyorum. Yakın zamanda benim de değiştirmem gerekecek gibi.