Herkese merhabalar, İsmim Tayfun. Aranıza İstanbul'dan katılmaktayım. Aracım 2009 model 1.5 CRDI Getz. Arkadaşımın babasının 2007 yılında sıfır aldığı Getz yüzünden uzun süredir sempatim vardı En az 10k km kullanmışımdır o aracı. Daha öncesinde 97 model Mazda 323 kullanıcısıydım. Her ne kadar konfor olarak 323'ü çok aratsa da yakıt ve yedek parça ucuzluğu bakımından Getz derdime derman oldu diyebilirim Aracım 157.000km'de 88bg VGT Start paket. Aracın kazası ve değişen parçası bulunmuyor. Sadece cisim düşmesinden dolayı tavan ve sağ arka çamurluğunda boya bulunmakta. Boya işçiliği gayet iyi olduğundan alırken dert etmedim. Alır almaz yaptığım ilk iş periyodik bakım oldu. Yetkili servisten filtreleri alıp özel serviste değişimini sağladım. Forumdaki tavsiyelerden Mobil1 5-40 yağ kullandım. Araçtaki triger durumunu bilmiyorum açıkçası, muhtemelen değişimi yapılmamış. Ama herhangi bir ses bulunmuyor. Şu an en önemli eksiğimiz lastikler Her ne kadar dişleri yerinde de olsa bol bol çatlaklarımız bulunmakta. 2015 tarihli lastiklerimiz. Ayrıca 175 60 14 boyutları. Değişimde 185 olana geçiş yapacağım. İşten istifa ettiğimden dolayı bu planlarımız biraz sarkmakta Lastiklerden sonraki ilk işimiz triger ve diğer kayışlar olacak. Bir ara da jant kapaklarını boyama işine girişeceğiz fakat uygun hava koşullarını bekliyorum. Şimdilik durumumuz budur İstanbul Avrupa yakasında önerebileceğiniz bir usta varsa özel mesaj atabilirsiniz. Ayrıca kontrol etmemi önerdiğiniz bir aksam soğutma sistemi, enjektör gibi varsa tavsiyelerinizi alabilirim. Bakım geçmişini bilmediğimden tam emin olamıyorum yapmam gereken şeylere. Ön takım ve fren durumumuz iyi şimdilik. Fotoğraflarımız;
Hoşgeldiniz,aracınız hayırlı olsun. Aynı model ve pakete sahip aracım var. Kazasız,belasız ve keyifli sürüşler dilerim.