Merhaba, Hyundai kullanıcıları. Öyle bir ilginç durum, dil tutulması bir kilitlenme büyük bir dalgınlık mı, o anki duygu durumu karışıklığı mı ? Bilemiyorum.. Öncelikle 2004 Hyundai Accent Admire 1.3 araçla aranıza katılıyorum. Tek airbag, klimalı. 154bin km.de LPG'li. Beyaz renk kasa, değişen yok, 3 boyalı parça, sol arka kapının biraz altında biraz uzunca bir çizik şeklinde göçme var. Galericiden aldım. Aracın taban halısı ve özellikle kılıflar kötüydü. 250 TL ödeyerek samimi bir arkadaşa bu durumu güzelce hallettirdim. Canımı sıkan durum ise bu ilk araba alışım da değil, dokuzuncu arabam oldu. Bu zamana kadar hep kendim almışımdır. İlk kez bu durumdayım (bilmiyorum biraz abartıyorumdur). Bu aracı 22.750 TL.'ye aldım. Noter satışından çok sonraya kadar ben hep 21bin TL. diye algıladım.. 21bin TL bile bana sınırın sonu gelmişti zaten. Ancak birgünde 3 ödemede gerçekleştirdim(sabah 4bin küsür öğle çoğunu akşam üzeri de 750 TL) satıştan sonra aldığım vatandaşa da durumu izah ettim, yok hocam aracı gayet iyi makul fiyata verdik dedi hiç anlamadı ki anlamasını beklemek aptalca olur. Ama bu işleri yaptığım günde aynı anda bir ayağımda sürekli hastanedeydi, hasta işiyle de çok bunaldım, bu da olabilir... Kısacası aldığım fiyat ortada, aldığım araç ta orta halli, iyi değil ama kötü de değil. Sizler ne diyorsunuz bu traji komik hale (durumuma)... elbette son kertede hayırlısı olsun.. Birde tecrübeli arkadaşlara sormak istiyorum. Aracın arka cam buz düğmesine basıyorum ancak sanki düğme tutmuyor, itiyorum ışığı da yanıyor ancak bıraktığımda geri geliyor ve ışıkta sönüyor, düğmeye bastığımda herhangi bir seste olmuyor, arka camdaki buğuya da pek kontrol edemedim, kuvvetle muhtemel çözmüyor.. Herkese şimdiden çok teşekkür ediyorum...
Öncelikle hayırlı olsun. Artık almışsınız keyfini sürmeye bakın kafanıza takılacak bir durum kalmamış artık almışsınız. Arka cam buz düğmesi için de ışığı yanıyorsa çalışıyor demektir eğer camın üzerindeki parçalar görevini yerine getiriyorsa yani düğmesi tutulu kalmıyor. Sent from my iPhone using Tapatalk
Aracınız hayırlı olsun , alınmış alınmıştır keyfine bak , bazen insanın beşreti bağlanır dimağı durur , nefsine ağır gelen bir şey varsa bil ki o senin için hayırlısıdır , biraz masrafla kafana göre hale getirebilirsiniz 2004 model arabada boyaya değişene kafa takılmaz , önemli olan aracın size hizmet etmesi , sonunda satamaz mıyım diye de korkmayın , her malın bir alıcısı mutlaka vardır , 1990 yılında bir 76 Hacı 124 almıştım , çokta güzel ve yaşına göre kaliteli bir görünümü vardı , ama herkes etraftan , bu araba eninde sonunda elinde kalır , parça bulamazsın falan , 1 yıl dolmadan 10 milyona almıştım ( o zamanın parasıyla ) 16 milyon 500 Tl ye satmıştım , bakıyorum da etrafıma hala hacı 124 ler iman gücüyle sokaklarda gezeliyor , takma kafana.
hayırlı olsun. buz çözücü düğmesi zaten basılı kalmıyor. araç çalışırken deneyin ama ışığın yanık kalması gerekiyor.
kazık mı yediniz bilmiyorum da bir tanıdığım 2010 model crdi era 150k küsür km de 21 bin tl ye aldı 3 gün önce ilk sahibinden bi kaç parça poyası vardı şirket aracıydı
hayırlı olsun, rezistans düğmesi sadece araç çalışırken aktif olabilir. ayrıca hızlıca basınca da aktif olmaz. araç çalışırken basılı tutun, düğme üzerindeki ışık yanar vaziyette kalması lazım. o zaman çalışır.
Hayırlı olsun kalbinizi bozmayın. Keyifle binin aracınıza. Para her zaman kazanılır / kaybedilir, fakat geçen gün ömürdendir. Ömrünüzü böyle gereksiz şeylere üzülerek tüketmeyin.
Eyvallah, herkese canı gönülden teşekkür ederim. İnsan bazen tesir altında çok kalabiliyor, etkileniyor. yılların getirdiği olumsuz tecrübeler işte, duygusallık. insan yıpranıyor. ama her defasında güçlenmeli insan. Kontrol mekanizması, iradeyi dengelemeli. Biraz geç düzeliyorum bu konularda, ama dostlar insan istiyor ki dürüstçe insanca düşünüp hissedip öyle davranalım yaşayalım. derdim çocuk gibi mız mız edip ya bakın bana başıma ne hal geldi den çok burada tecrübeli arkadaşlardan yorum, tavsiye ve destek almaktı. Fazlasıyla da bulduğum için minnettarım.
hayırlı olsun güle güle kullanın aldıktan sonra genelde kafa karıştırılır şunu alaydın bunu alaydın diye genelde yani sıfır araçta bile deniyor , illaki fiyatı kafanı karıştırmış bi araçta fiyatı pahalı veya az önemli değil fiyatıda şimdiki piyasaya bakarak çok abartı değil zaten aldıgın her araçta 1-2 bin tl zararı benimseyebilirsin belkide kar edersin önemli olan nokta arabanın pert bi araba olmaması veya 3 parça boyalı aldın araba komple boyalı çıktı bu tür bişeyler olmadıktan sonra kafanı takmaya deymez , Allah kaza bela vermesin.
Hayırlı Olsun Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin inş. Arka cam rezistans düğmesi basılı kalmaz bastığınızda ışığı yanar 15 dk sonra filan da kendiliğinden kapanır.ama basınca yanıyor bırakınca sönüyorsa düğme rolesi mi artık birşeyinde sorun vardır. Üstatlar daha iyi bilgilendirebilir. Sent from my iPad using Tapatalk
Ali kardeşime bende katılıyorum.Alınmış alınmıştır.Artık bundan sonra yapmanız gereken aracınıza zevk binmenizdir.Keyfini çıkarın ve kafanızdan kuşkuları silin.İleride çok daha iyilerini alırsınız.Yeterki Allah sağlık sıhhat versin gerisi kolaydır.