tekrar merhaba arkadaşlar i20 2010 model bir arabam var yaklaşık 1-1.5 ay önce muğlaya gidip gelmiştim park ederken bayağı bir sert girdim kaldırıma ön sol tarafı tekerden çarptım bir sorun yok gibi görünüyordu fakat ilerleyen günlerde anlaşılmaya başladı bozuk yollarda parke taşlı yollardan geçerken araba önden çok ses yapıyordu gösterdik direksiyon kutusu değişmesi gerekiyormuş onu değiştirttik gayet iyi oldu ses kesildi fakat hala ses geliyo ama bu sefer baktılar direksiyonun altını açtılar baktılar ordan geliyor diye düşündük fakat orda gelmiyor dedilerki göğüslükden geliyor büyük ihtimalle başka seçenek kalmadı çnkü açıp bakmamız lazım fakat ben karar veremedim açılıp bakılma konusunda ses sinir bozuyor her çukur tarzı bozuk yoldan geçerken falan ses yapıyor sorun ne bilmiyorum sürüşte sıkıntı yok fakat o ses insanı çıldırtıyor sizce göğüslük sökülmesi sağlıklı mı ne düşünüyosunuz ilginiz için teşekkürler
O şekilde bir çarpmanın dashboard da bir hasara yol açacağına pek ihtimal veremesim ben. Zaten sesin içerden mi dışarıdan mı geldiği az çok anlaşılır diye düşünüyorum. Ön takım elemanlarından kaynaklı olabilir sanki, başka bir ustaya daha göstermekte fayda var diye düşünüyorum.
Insallah hiç gerek kalmadan hallolur. Ama inanin acemi ya da isteksiz çalışan biri Sök tak yaparsa o Rahatsız eden sesten bi kaç tane olur.Yaptiracaginiz kişiyi iyi seçin. Hatta ihtimalleri hepsi bitsin ki en son göğüslüğü düşünün
Yetkili bir servise götürmeyi düşünüyorum fakat çok masraf çıkmasından korkuyorum malum maddi sıkıntılardan dolayı Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Arabamdan gelen ses bu şekilde ses kaydı yaptım bildiğin parke taşlı yola geçtiğimde böyle oluyo https://vocaroo.com/i/s1NhUY0bWxO3 https://vocaroo.com/i/s0q3bj0IYVuy
Torpido kapağı olabilir mi sesin sebebi? Birde alt korumalara ve pandizotlara bakmak lazım . Carptiginiz tarafın pandizotu kırılmış olabilir SM-E500H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hayır torpido ile alakası yok çünkü ses yoğun olarak benim sürücü tarafından geliyo sol köşeden göğüslüğün anlayamadım türlü sanırım göğüslüğü açtırtıcam çnkü böyle olmuyo sinir bozucu kapıdada bi sorun yok Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sol çamurluk pandizotu ne durumda bağlantı yerlerinden salmış olabilir kırılmış olabilir. bizimkinde sağ da kırık var göğüslükten geliyomuş gibi tok bir ses geliyo bozuk yolda ben takmıyorum şuan, bir ara değiştiricem pandizotu komple
Evet sol çamurluğun içindeki siyah koruma parçası. edit: pandizot pandizot diye yazıyorum davlumbaz diyecektim
Maalesef sağlam az önce baktım konsolun içinde ne olabilirde böyle bi ses çıkarır bilmiyorum hakkaten Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
direksiyonun altından doğru bakın. direksiyon koruma kapağını söküp öyle bakın isterseniz yada paspasın oraya eğilip kontrol edin sallanan bişey var mı. bu arada direksiyon alt muhafazayı da kontrol ettiniz mi ?