Selam arkadaşlar. Karabükten katılıyorum aranıza. Nasipse bir kaç güne i30 crdi 2010 prime otm. araç alacağım. Size sormak istediğim bir kaç soru var. 1.6 crdi otomatik şanzuman hakkındaki düşünceleriniz neler ? bu şanzuman nasıldır ? alacağım araç 60000 kmde ve ilk sahibinden tanıdık biri. satma sebepleri ise yeni i30 otomatik aldılar. henüz test etme imkanım olmadı aracı. nelere dikkat etmeliyim. i30club forumunda yürüyen aksam sorunları bölümünde bi kaç tane otomatik şanzuman ile ilgili sorun yaşayan arkadaşların konularını okudum içim gıcıklandı. gaza yüklenildiğinde boşa düşme problemi, vitesi geriye takılınca 3 4 saniye geç oturma problemi vb. sorunları okudum. kızdırma bujisi ile alakalı ik çalıştırmada koku ve beyaz duman atma sorunlarını da okudum ama sanırım 2009 modellere özgü bir problemmiş bu. beni genel olarak bu konularda aydınlatırsanız sevinirim. cevaplarınızı biraz acil bekliyorum çünkü 2 güne alıcam gibi arabayı bir de istanbulda aracı sokabileceğim güvenilir bir eksper lazım. ve aracın servis geçmişini değişen parçaları var mı falanını filanını öğrenmek için gidebileceğim kaliteli bir hyundai servisi önerisi bekliyorum
Bakımları eksiksiz ise şanzıman problemi yaşamazsınız. Yakıt tüketimi emsallerinden biraz fazladır şehir içi 7-8 litre gibi. D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Genel olarak kronik problemi olmayan sıkıntısız bir araçtır. SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi