Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Helezonu kestiren i20 kullanicilari

'İ20 Forum - Club' forumunda mucahitturan44 tarafından 8 Eylül 2014 tarihinde açılan konu

1. mucahitturan44

mucahitturan44 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Arkadaslar aracin onleri isitip arkalari kestirdikten sonra cukurlu virajlarda tavsan gibi zipladigini farkettim hemde asiri derecede yani virajlarda direksiyonu cevirmeme ragmen arac ivme yonune dogru devam ediyor .ayni seyi yasayan oluyormu yoksa ben hizli mi giriyorum virajlara ki cok dikkatliyimdir aslinda .benim korktugum aracimin on duzeninde bi sorun olmasi.

2. TurkSpace

TurkSpace Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    220
    Ad Soyad:
    Serdar Kevzer
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yay kestirmek zaten başlı başına bir sorun.Yay kestirmeye karşıyım spor helezon alınmasından yanayım tabi bunun için biraz bütçe ayırmak lazım..

Yayları anlaşılan fazla kesmişsiniz söylediğiniz şeyler bu yüzden..zıplama normal virajlarda direksiyonun geri toplamamasıda normal

3. mucahitturan44

Alınan Beğeniler:
    21
    Yani yaylardan kaynakli degil mi?

4. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Yay kesilirken bir mühendis hesap yaptı mı?

5. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    yayları kestirince yay sertliği aynı kalacak ama arabanın altı alçalacak haliyle salıncaklar daha yukarıda durur bu durumda ön viraj demiri eskisi gibi kalacağından viraj demiride yukarı kalkar ve direksiyonu çevirince dönmemesi bundan olabilir bir ihtimal. Eğer bundan kaynaklıysa ön tarafın altını fazla alçaltmışsınız gibime geliyor, viraj demiri dışta kalan tekerleği daha erken içeri çekiyor sanki öyle bir durum var bu durumda dönüşlerde yükün büyük bölümü dıştaki tekerleğe biniyor arabada understeer var yani önden kayma daha ziyade hızlı virajlarda oluyordur, 3-4 santimetreden birşey olmuyor işte o yüzden kompakt sınıf binek bir hyundai yi spor yay kullanırken 30mm yada taş çatlasa 50mm alçaltırlar. Normalde altını alçaltmak ağırlık dengesini aşağı çeker virajlarda daha iyi yere basmayı sağlar bazı durumlarda altı alçaltınca sorunların ortaya çıkma sebebi arabanın altını alçaltmayı sevmemesi.

Karlı buzlu yollarda bazı sürücüler arkası atsın önü kaymasın diye kış mevsiminde kış lastikleriyle beraber viraj demirini ön tekerleklere bağlandığı yerlerden ayırıyorlar.

Çok yavaş dönülen dönemeç tarzı yerlerde 10-15km hız ile giderken dahi araba rahat dönmüyorsa o zaman ön takım ayarı yayları kestirip tekrar taktıktan sonra düzgün yapılmamış olabilir toe out açıları fazla kaçırılmış olabilir içe dönük yada düz yapılmış olabilir.

6. mucahitturan44

Alınan Beğeniler:
    21
    Valla bilgine saglik abi :)

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

7. Ygtcn

Ygtcn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Yiğitcan Yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Orjinal spor yay ve preslenmiş yay arasındaki fark..

Sırf araç yere yakınlaşsın diye üzerinde can taşıdığınız araçlara yay kesme,ısıtma,presleme işlemlerini kesinlikle uygulamayın ucuz etin yahnisi olmaz..keşke dememek için izleyelim..

<span style="color: rgb(20, 24, 35); font-family: Helvetica, Arial, 'lucida grande', tahoma, verdana, arial, sans-serif; font-size: 12px; line-height: 15.3599996566772px;">[video]https://www.facebook.com/video.php?v=750612524997779&amp;set=vb.126897060702665 &amp;type=2&amp;theater[/video]

8. mucahitturan44

Alınan Beğeniler:
    21
    Orjinal spor yay ve preslenmiş yay arasındaki fark..<br />
    <br />
    Sırf araç yere yakınlaşsın diye üzerinde can taşıdığınız araçlara yay kesme,ısıtma,presleme işlemlerini kesinlikle uygulamayın ucuz etin yahnisi olmaz..keşke dememek için izleyelim..<br />
    <br />
    &lt;span style=&quot;color: rgb(20, 24, 35); font-family: Helvetica, Arial, 'lucida grande', tahoma, verdana, arial, sans-serif; font-size: 12px; line-height: 15.3599996566772px;&quot;&gt;https://www.facebook.com/video.php?...897060702665 &amp;amp;type=2&amp;amp;theater<br/>
    Link acilmiyor

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 29 Eylül 2014
  9. semyhcan

semyhcan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    Semih Güngören
    Yaşadığınız Şehir:
    80-OSMANİYE
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    ısıtmak ve kestirmek başlı başına hata preslesen ona keza daha iyi olurdu ama spor yay tavsıyedır

10. MURON70

MURON70 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    204
    Ad Soyad:
    MURAT A.
    Yaşadığınız Şehir:
    57-SİNOP
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    keşke ısıttırmak yerine soğuk press yapsaydın ben arkaları soğuk press yaptım orjinalden hiç farkı yok.daha öncedende kesmiştim sonra yay çöp oldu sekmekten gidemedim.şu an önlerde coil arkalarda soğuk press var memnunum.

11. muhendus

muhendus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,209
    Ad Soyad:
    Safak Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    ALMANYA
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Yay kestirmek ne için yapılıyor ki ? Apaçi arabası olsun diye mi ?

Hakan07 bunu beğendi.
  12. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    cozumu 1 takim eibach tarzi yay almaktan geciyor

13. gogo46

gogo46 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,934
    Ad Soyad:
    gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kia
    cuma günü soguk preslenmiş yayı gördüm.araçta kaç km dir kullanılıyordu bilkmiyorum ama.direk hayati tehlike diyebilirim.aracın ön takımda sizlere ömürdü zaten muayneden geçememişti.

arge si tesleri dayanımı test edilmiş eibach,vogland,h&r gibi markalar alınmalı.gerisi gerçekten hayati tehlike arzediyor.

Bu Sayfayı Paylaş