Arkadaslar havalandırma konumu hakkında bilgisi olan yazabilir mi toz bulutuna geldiğimiz zaman sağ tarafa getiriyoruz normal havada bu şekilde duruyor değil mi?
eğer dışardan arabanın içine hava gelmesini istiyorsanız sol tarafta duracak. dışardan hava gelmesin iç havayı sirkülasyon yapmasını istiyorsanız sağ tarafa alacaksınız. normal şartlarda sol tarafta durursa aracın buğu yapmaması içinde iyi olur.
Soğuk havada, camın buğusunu çözmek için kalorifer de açıldığında havayı yalnızca camlara verip hava akımını iç sirkülasyona alınca buğu daha çabuk açılıyor içeri daha çabuk ısınıyor. İç sürkülasyonu, tozda kullanmaya gerek yok. Filtreler var sonuçta. Ben pis kokan yerlerden geçtiğimde, yokuş çıkarken, egzozlarından siyah duman çıkaran araçları geçerken ve şehiriçinde iç sürkülasyonu kullanıyorum. Yalnızca şehir dışında ve ormanlık yerlerde aracım taze hava alıyor.
Valla ben şehir içinde hep iç sürkülasyonu kullanıyorum. Oran'a veya Ahlatlıbel'e dönünce taze hava akımını açıyorum yalnızca. Konya Yolu'ndan şehre inerken şehrin üzerindeki siyah bulutu görseniz, eminim siz de açmazsınız. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif