Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Havalandırma Kanalları çok tozlu nasıl temizlerim?

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda alpeymir tarafından 29 Mart 2010 tarihinde açılan konu

1. alpeymir

alpeymir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    ön konsolda bulunan hava üfleme kanalları iğrenç bir durumda yağlanmış toz var. konsolu sökmek çok zahmetli ve beceremem diye korktuğum için uğraşmadım ama konsolu sökmeden nasıl temizleyebilirim?? sileceklerin altında boydan boya bir plastik kapak var ama perçinli onu sökecek olsam ordan temizleyebilir miyim? söksem perçin olduğu için takmak ta ayrı sorun!! yardım ltf!!

2. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    ben de bu konuyu açmayı düşünüyordum, benden önce davranmışsınız. ben sökerim konsolu sökmesi çok kolay geliyor. 2 gün önce söktüm en son. boruların içindeki tozu sökmek için nasıl bir fırça kullanmak gerekir onu merak ediyorum. klima temizleyici spreyler pek uzun vadeli gelmiyor bana :) önerileri bekliyorum.

3. krank

krank Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Basınçlı havayla sanayide temizletebilirsiniz.Polen filtresi olmayan araçlarda aşırı toz giriyor içeri.Onun dışında 2 parmak bir yağlıboya fırçası 1-2tl dir aracınız kenarı köşeyi temizlemek için kullanabilirsiniz.

4. alpeymir

alpeymir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    valla sökecem de cesaret edemiyorum ki nerden başlayacam siz nasıl söktünüz? benim araba milenyum kasa tekrar takamam diye korkuyorum!!

5. doganerahmet

doganerahmet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hayır onları sökseniz bile oraya ulaşamassınız.Sadece havanın çıktığı plastikleri temizlemek istiyorsanız ince bi çubuğun ucuna ıslak veya kolonyalı bir bezi sarıp temizlenebiliyor.(Ya da kulak temizlemek için kullanılan pamuklar da o aralara girebiliyor ben öyle temizledim) sağ torpidoyu da sökünce baya bi yeri temizleyebiliyorsunuz
    Düzenleyen : doganerahmet

6. mstfşahin

mstfşahin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben hep pamuklu kulak çöpüyle temizlerim.çok kolay ve zahmetsiz oluyor..

7. alpeymir

alpeymir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    yok abicim havayla falan temizlenecekgibi değil adeta tozun üzeri yağ ile kaplı yoksa havayı düşünmedim değil.

8. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    su + sabun https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif... hiç birşey olmaz korkmayın , biz arkadaşın 96 doğanı yıkıyorduk https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

9. alpeymir

alpeymir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    kanal üzerindeki kapakları dediğiniz yöntemlerle temizledim de iç tarafa nasıl ulaşacam sorun da ora zaten kapaklarda çekmeyle falan çıkacak gibi değil ki!! tofaşların ki ne güzeldi çek çıksın temizle tak. bu öyle değilki tırnak tutuyo heralde.

10. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
  11. alpeymir

alpeymir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    nasıl temizleyecek ki? o yağlı tozu bez değmeden nasıl yok edecek. o ürünler sadece kiri çözer ve yumuşatır yok etmez ki!! başka alternatif lazım..

12. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    bu tip ürünler kısa süre sonra etkisini yitirir gibime geliyor yusufum. saç fırçası gibi 360 derece etkisi olan esnek ve uzun bir fırça lazım ama nerdeee öle fırça https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif
    kulak çubuğu gördüğümüz yeri temizler ancak içeriden kötü kokular gelmeye devam eder https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

13. kaan_sel

kaan_sel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    bunlar sadece klima kanallarındaki mikropları öldürüp bi kaç gün temiz koku verir. ama polen filtresi pis ise kötü koku gene devam eder gelmeye.

havalandırmanın çıkış yerlerini kulak çubuğu ile temizletin görüntü hoş olur en azından

14. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    dün arkadaşın megan1 le biraz dolaştık.camları buhar olunca klimayı açtı ve iğrenç bir koku sardı arabayı. klima kapalıyken normal ama açınca leş gibi koku doldu arabanın içi. kim bilir kaç aydır belki yıldır değişmemiş. benimkini de 1 aya kadar değiştiririm zaten haftasonu söküp baktım kararmıştı.

Bu Sayfayı Paylaş